local-stats-pixel fb-conv-api

Habla teleskops nobildēja kosmisko taureni0

22 0

Astronomi, kas strādā ar kosmisko teleskopu "Habls", nesen saņēma kosmiskā miglāja uzņēmumus ar nosaukuma Roberts 22 un AFGL 4014. Zinātnieki ziņo, ka miglājs veidojas mirstošās zvaigznes rezultātā, kura atrodas centrā, un kā var redzēt attēlā, šis kosmiskais objekts ir ļoti līdzīgs taurenim. Objekts atrodas relatīvi tuvu pie Zemes, kas ļauj veikt viņa detalizētu novērojumu.

Tamlīdzīgi miglāji, kā likums, izveidojas tādēļ, ka centrā atrodošā zvaigzne iziet savas eksistences pēdējo ciklu un sāk pazaudēt savas atmosfēras ārējo kārti un burtiski izmet to kosmosā. Notiek tas tādēļ, ka degvielas krājums, kuru satur zvaigzne, nepietiek kodolreakcijas uzturēšanai. Tā rezultātā notiek to spēku līdzsvarošana, kuri ļauj zvaigznei saglabāt sevi. Un par šīs līdzsvarošanas pirmo upuri kļūst zvaigznes atmosfēra.

Attēls Roberts 22 satur diezgan sarežģītu formu, kas sastāv no tādiem kā diegiem, kas rada tēlu, kas atgādina taureni. Ar laiku šā objekta mērogi pastāvīgi palielināsies, tāpēc ka mirstošā zvaigzne izmetīs kosmosā arvien vairāk un vairāk sava matērijas. Astronomi klasificē šo struktūru kā protoplanetārais miglājs. Dotais pārvērtības process, pēc zinātnieku domām, sākās apmēram 400 gadus atpakaļ un līdz tā fināla ciklam ir jāpaiet aptuveni vēl daži gadsimti.

Dotais kosmiskais objekts kļūs par pilnvērtīgu planetāro miglāju drīz vien pēc tam, kad viņa iekšējā daļa kļūs pietiekami karsta priekš izmetamo kosmisko gāzu jonizācijas.

22 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000