local-stats-pixel fb-conv-api

Globālās sasilšanas prognoze 100 gadiem4

46 1

Zinātnieki no Ņujorkas kosmisko pētījuma institūta Goddard (GISS), kas pieder kosmosa aģentūrai NASA, saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem ir secinājuši, ka mūsu planēta visticamāk turpinās uzskarst šā gadsimta laikā, neskatoties uz to, ka pēdējo gadu laikā pasaulē ir samazinājusies vidējā temperatūra. Zinātnieku grupa ziņoja, ka, neraugoties uz šo samazinājumu, iepriekšējo pētījumi par šo tēmu, arī ir bijuši pareizi

Iemesls, kāpēc zinātnieki piekrīt iepriekšējiem secinājumiem, ir tas, ka šie pētījumi tika veikti pētot vidējās temperatūras rādītājus uz mūsu planētas pēdējos 150 gadus. Jaunie pētījumi tikai papildina šos faktus un atsaucas uz svaigākiem datiem, kurus zinātnieki saņēma pateicoties novērošanai, kur tika novērots atmosfēra izdalīto gāzu apjoms un citi temperatūras stimulējošie faktori, kuri stājās spēkā tikai salīdzinoši nesen.

Grupa no GISS veica vairākus detalizētus pētījumus un aprēķinus, kas skar to, cik ļoti mūsēja planēta ir jūtīga tādiem faktoriem, kā dažādas gāzes, aerosoli, pārmērīgs mākoņu daudzums, arktiskā sasilšana, ledus kušana un tā tālāk. Darbs tika veikts klimatologa Drew Shindell vadībā no no GISS. Uz jaunās datu bāzes pamatiem, eksperts un viņa komanda varēja noteikt, ka globālās sasilšana līmenis uz Zemes būs par 20 procentiem augstāk nekā tie rādītāji, kas tika paredzēti pagājušo zinātnisko pētījumu ietvaros.

Statistika parādīja, ka vidējā pasaules temperatūra, sākot ar 1951.gadu, katrus desmit gadus ceļas apmēram par 0,12 celsija grādus. Tomēr no 1998.gada šis rādītājs pazeminājās līdz 0,05 celsija grādiem par desmitgadi, kas lika klimatoloģiem domāt par to, ka globāla sailšana palēninās. Tomēr zinātnieki jau ir atraduši iemeslu, kāpēc vidējās temperatūras augšana uz planētas palēninājās.

Pētnieki uzskata, ka globālā parādība El Niño periodā 1997 un 1998 gadā bija iemesls tam, ka atmosfērā tika atbrīvots liels daudzums siltuma ekavatora zonā pie klusā okeāna. Un izveidojušās siltuma deficīta sekas okeānā pat mūsdienās jūtamas uz mūsējas planētas klimatiskās temperatūru pazemināšanas veidā.

Zinātniskajā darbā, kas tika nopublicēts 9.martā Nature Climate Change žurnālā, Drew Shindell un viņa komanda pacentās aprēķināt vidējo planētas klimata pārejas vērtību (TCR), tas ir, uzzināt, kā pieaugs Zemes temperatūra sakarā ar milzīgo daudzumu oglekļa dioksīda atbrīvošanos atmosfērā noteiktā laika intervālā.

Iepriekšējie pētījumi parādīja vidējo TCR lielumu 1,4 celsija grādos. Pētnieki no apvienoto valstu ekspertu grupas klimata pārmaiņu jautājumos lēš, ka rādītājs sastāda 1 grādu pēc Celsija. Savukārt, GISS pētījums liecina, ka rezultāts varētu būt 1,3 grādi pēc Celsija nākamajā gadsimtā.

46 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

ļoti labi, manam mūžam siltuma pietiks emotion

4 0 atbildēt

Tā globālā sasilšana ir viens liels bulshits. Zeme mainās visu laiku, mēs to savas dzīves laikā nejūtam. Ledus laikmeti nāk un iet, kā arī klimats mainās atiecīgos kontinektos, jo tie tak nestāv uz vietas, bet visu laiku dreifē....

4 0 atbildēt

Kārtējo reiz atlikta? Nu cik ta var.emotion Paaules galus atlika,nibiru neieradās,nolāpītie citplanētieši arī nelido,vismaz ledājie būtu ļāvuši pakust. Ā,Golfa straume arī atpakaļ nesāka plūst. Ko vēl esmu piemirsis?emotion

3 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt