local-stats-pixel fb-conv-api

Ceļošana laikā, tiešām īstenojama un reāla?36

333 1

Fizika pieļauj ceļojumus nākotnē. Patiesie izaicināumi rodas, kad mums jāatgriežas atpakaļ. Fiziķi derdzīgi spriež par to, vai iespējams Einšteina teorijas izmantot, lai ar tārpeju savienotu tagadni un pagātni, jo, ceļojot atpakaļ laikā un mainot, pagātni cēloņu un seku secība tiek mainīta.

333 1 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000
Varētu pielikt pakaļu pie tārpejas un iepirst pagātnē, lai komunisti paošņā.
10 0 atbildēt

Jācenšas saprast, ka laiks ir vienvirziena parametrs vai tā ir lietu secība, kura turpina viena otru - pirms Zeme pietiekami atdzisa uz tās nevarēja rasties apstākļi, lai viedotos dzīvība utt. Ceļošanu nākotnē nav nepieciešami aparāti, kuri tavu ķermeni paātrina līdz pietuvinātam gaismas ātrumam, mūsdienās medecīna ļauj, atdzesējot ķermeni, palēnināt vielmaiņu tik pamatīgā līmenī, ka attiecībā pret apkārtējajiem tavs ķermenis novecos aptuveni desmit reizes lēnāk, kas ļaus ķermeņa funkcionēšanu atgriezt atpakaļ teiksim pēc pieciem gadiem, bet pārejajiem būs pagājuši piecdesmit gadi. Šāda laika mašīna jau ir faktsiki iespējama ar krietni vien mazākām izmaksām, ja kāds vēlēsies paātrināties līdz gaismas ātrumam. Bez tam nākotni interesantu padara cilvēki, kuri ir apguvuši jaunas tehnoloģijas, nevis pats fakts, ka ir pagājis paprāvs gadu skaits. Kvantu fizikas fenomens slēpjas tajā, ka informācija visur kārtojas vienādi, kas gan neatiecas uz matēriju vai ja zem ūdens nogremdēsi divas burkas - vienu Atlantijas okeānā, otru Klusajā okeānā, tad zināsi, ka abas burkas būs pilnas ar ūdeni - tā pat ar matērijas elementārdaļiņām - pastāv noteikta kārtība vai secība, bet līdz ko elementārdaļiņas veido atomu, tā atomu mēs varam identificēt ar matēriju, kura ir saistīta ar laiku, tāpēc tā ir stabila un arī pakārtota telpai vai ir unikāla telpā un laikā emotion

3 0 atbildēt

Pirms publicē pārbaudi pareizrakstību un kļūdas.

5 3 atbildēt

Tos paradoksus varētu atrisināt multiverss pārlekšana laikā notiek nevis pa šo, bet uz paralēlo visumu, kas ir pats līdzīgākais iespējamais ar nebūtiskām izmaiņām (piem. kāda ģimene amerikā nolēma uzlikt sarkanu galdautu tagadējā universā, bet paralēlajā - zilu).

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
Manupraat celojot pagaatnee vai naakotnee,rodas paraleelaas planeetas..ar savu notikumu gaitu,ja kaut kas celojot laikaa tiek izmainiits.
0 0 atbildēt

Einšteins bija žīdmasonu ieliktenis matemātikas un astrofizikas zinātnē. Lielākā daļa pasaules zinātnieku, par viņa melu teorijām smejas, bet atklāti neko teikt nedrīkst. Tas draud ar izslēgšanu no zinātnieku aprindām, vai ar likvidēšanu! Patiesību teikt joprojām ir bīstami!

0 0 atbildēt
To gadījumā nestāstīja blogeris Artur Sharipov?
0 0 atbildēt

Ir skaidrs, ka mēs par sevi un savu planētu zinām ļoti maz, nemz nerunājot par to kā un kāpēc viss tas ir radīts. Visi zinātniskie skaidrojumi ir tikai un vienīgi pieņēmumi. Tā kā ceļošana laikā nebūtu neiespējama. Ceļot pagātnē uz notikumiem, kuri ir bijuši tas vēl būtu ticami, bet kā var ceļot uz laiku, kurš vēl nav noticis un tir tieši atkarīgs no mūsu šābrīža lēmumiem un rīcības?!

0 0 atbildēt

viss ko tu redzi ir pagātne. Protams, ļoti maziņš laika sprīdis, bet tā ir pagātne. 

0 0 atbildēt

ok par cik autors vienīgais kurš skaidriem vārdiem uzrakstīja to, par ko biju prātojis jau sen - kā mēs ikdienā ceļojam uz mazliet relatīvi tālāku nākotni braucot transporlīdzekļos u.t.t. .

jautājums -

kāds vispār tārpejām (wormholes) ir pamats, kapec lai kāds uzskatītu, ka tu vari izvilkt to punktu cauri tai no abiem galiem kopā saņemtajai lapai, vai ir kāds reāls pierādījums vai tas viss ir tikai cilvēku pauros? (piemēram. laika relativitāte ir pierādīta tajos atompulksteņos, bet es nekādus paradoksus un uz pagātni laikā ceļošanu nesaredzu no tā, kas pašlaik ir galdā)

jo es saprotu, ka no šitā briesmoņa (tārpeju teorija) arī seko visi paradoksi, multiversi, ceļošana pagātnē u.t.t.

0 0 atbildēt

lol kāds raksts, kas nav uzpeldējis sprāgonis no 2011 gada ar 200+ balsīm, bet gan šodien ŠÕDIEN publicēts? neticu

0 0 atbildēt

Vectēva paradokss. Visi grib dzīvot.

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Es uzskatu ka nav iespējams... Nēesmu matemātiķis, taču loģiski domājot tas ir neiespējami... Ja mēs sasniegtu gaismas ātrumu un tādā attālinātos no zemes, tad zeme mums paliktu kā bilde kura stāv uz vietas un nemainās, taču bildi mēs mainīt nevram.. Mēs varbūt varētu redzēt kas tur ir noticis taču izmainīt neko nevarētu..

0 1 atbildēt
Vectēva paradoss un citi paradoksi nebūs iespējami, jo nav iespējams atgriezties tieši tajā pat timeline, kurš tiktu ietekmēts, ja vectēvs nebūtu dzīvs. Atgriežoties pagātnē un to izmainot, tiktu izmainīta visa laika līkne, un tā nekad nenonāktu pie tā paša scenārija, kurā nākotnē dzīvo ceļotājs. Ceļojot pagātnē, var tikai būt kā novērotājs, manuprāt, jo kaut ko izmainot, pēc 5.dimensijas uzbūves ir redzams, ka tiks aiziets pavisam cits ceļš, kas neietekmēs ceļotāja nākotni...
0 1 atbildēt