local-stats-pixel fb-conv-api

Dmitrijs Hvorostovskis un Kauņas simfoniskais orķestris17

58 2

Pareizticīgo Jaunajā gadā, 14.janvārī, pēc ilgāka pārtraukuma akadēmiskās mūzikas cienītājus atkal iepriecinās viens no spožākajiem pasaules baritoniem - Dmitrijs Hvorostovskis -, kurš kopā ar Kauņas simfonisko orķestri un ne mazāk slaveno diriģentu Konstantīnu Orbeljanu uzstāsies Arēnā Rīga.

Koncerta pirmajā daļā Hvorostovskis dziedās populāras ārijas no Rahmaņinova, Čaikovska, Musorgska, Rubenšteina operām, savukārt otrajā – krievu romances.
.

Izsoles sākums 20:00>> izsoles formāts - pārtrauktā

Balva
Divi ielūgumi uz Dmitrija Hvorostovska un Kauņas simfoniskā orķestra koncertu Arēna Rīga, 2014.gada 14.janvārī plkst. 20:00. (Ielūgumi elektroniskā formā tiks nosūtīti uz uzvarētaja e-pastu)

Starptautiski pazīstamais Krievijas baritons Dmitrijs Hvorostovskis piedzima un izglītojās Krasnojarskā, kur jau 80.gadu vidū tika ievērots viņa spožais talants. Par nozīmīgu pagrieziena punktu ceļā uz starptautisku atpazīstamību kļuva dziedātāja piedalīšanās prestižajā BBC Cardiff Singer of the World konkursā, kurā 1989.gadā vairāk nekā 200 solistu konkurencē viņš ieguva Grand Prix, tādējādi kļūstot par “pasaules labāko” tā brīža dziedātāju. Kā recenzijā vēlāk rakstīja viens no žūrijas locekļiem F. Ricco: “Laiku pa laikam notiek brīnums – mūsu priekšā nostājas burvis, kam pa spēkam burtiski apburt auditoriju, pilnībā pārņemt to savā varā. Pirms divdesmit gadiem tāds brīnumdaris bija Pavaroti, tagad – Hvorostovskis.”
Līdz ar šo un nākamajām uzvarām dažādos atzītos opermūzikas konkursos, jaunais talants saņem piedāvājumus uzstāties prestižās Rietumu operās. Tā kopš 90. gadu sākuma par viņa mājām kļūst Londona.
Jau no pašas karjeras sākuma klausītāji iemīlējuši viņa muzikālo izjūtu un dabisko legato. Līdz ar Hvorostovska debiju Nicas operā, izpildot P. Čaikovska “Pīķa dāmu”, mākslinieka karjera strauji virzās pretī slavas virsotnei. Viņu sāk aicināt uz lielākajiem operas namiem un starptautiskiem klasiskās mūzikas festivāliem visā pasaulē, ieskaitot Karalisko operu un Koventgārdenu Londonā, Ņujorkas Metropolitēna operu, Parīzes operu, Bavārijas Valsts operu, Zalcburgas festivālu, La Skalas operteātri Milānā, Vīnes Valsts operu un Čikāgas Lirisko operu.
Patlaban slavenais baritons ir pieprasīts katrā zemeslodes stūrī – no Tālajiem līdz Vidējiem Austrumiem, no Austrālijas līdz Dienvidamerikai. Dziedātājs koncertē kopā ar pasaulē atzītākajiem muzikālajiem kolektīviem – Ņujorkas Filharmonijas un Roterdamas Filharmonijas orķestriem –, un sadarbojas ar spožākajiem akadēmiskās mūzikas profesionāļiem: Džeimsu Levinu, Bernardu Haitinku, Klaudio Abado, Lorinu Māzelu, Juriju Termikanovu un Valēriju Gergijevu.
Tai pat laikā Dmitrijs Hvorostovskis saglabā ļoti ciešu muzikālu un personisku kontaktu ar Krieviju. Viņš bija pirmais operdziedātājs, kas sniedza solokoncertu ar orķestri un kori Sarkanajā laukumā. Šis koncerts tika pārraidīts 25 pasaules valstīs. Dziedātājs izveidojis īpašu koncertsēriju tieši Maskavai, ko nosaucis “Dmitrijs Hvorostovskis un draugi”. Ar speciālu Hvorostovska ielūgumu uz šiem koncertiem ieradusies virkne slavenu mākslinieku: Renē Flemings, Jonass Kaufmans, Marčello Džordani, Sumi Jo un Sondra Radvanovska.
Pagājušajā gadā Dmitrijs uzsāka sadarbību ar Krievijas populārāko komponistu Igoru Krutoju, un nu aizvadīti vairāki veiksmīgi koncerti Maskavā, Sanktpēterburgā, Kijevā un Ņujorkā.
Dmitrija Hvorostovska koncertu grafiks tiek plānots pat gadu un vairāk uz priekšu. Tā plānā ietilpst uzstāšanās Ņujorkas Metropolitēna operā, Londonas Karaliskajā operā un Koventgārdenā, arī Vīnes Valsts operā, virkne solokoncertu Eiropā un lielākajās Krievijas pilsētās.
Dziedātāja diskogrāfijā iekļauti gan solokoncerti, gan veselas operas. Viņš piedalījās arī filmā “Dons Žuāns bez maskas” (2001), kas radīta pēc Mocarta operas motīviem, kurā Hvorostovskis izpildīja gan Dona Žuāna, gan Leporello lomu.
Jaunākie mākslinieka ieraksti: S.Rahmaņinova romanču soloalbums (ar koncertmeistaru, igauni Ivari Ilju), CD/DVD ieraksti no Verdi operas ar Sondru Radvanovsku un Krievijas Filharmonijas orķestri Konstantīna Orbeljana vadībā. Visi Hvorostovska ieraksti nopelnījuši lieliskas kritiķu atsauksmes.
58 2 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

viens no spožākajiem pasaules baritoniem - Dmitrijs Hvorostovskis...un ne mazāk slavenais diriģents Konstantīns Orbeljans. 

 prosta Lučiāno Pavarotņiks un viņa tikpat slavenais rajončika pacans Kostja ''Hvosts'', lol.

12 3 atbildēt

Kā komentāros redzams, tad sīkajiem, divdesmitgadījiem plukatām no spoku lasīšanas smadzenes pārvērtušās caurejā. No mūzikas zina tikai Gacho un Maileju Sairisu (pareizi uzrakstīju?), viss cits, kas ārpus viņu trulā interešu loka, ir jānoliek.

9 3 atbildēt

Kā man patīk klasika.

3 0 atbildēt

O pilns ar krieviem, man šito vajag! emotion

2 0 atbildēt

Laikam Jacky cenšas, lai jaunatne klausītos arī ko citu izņemot Bīveru un Mailiju. emotion

0 0 atbildēt
MJ avatarsMJ

Super! :) labprāt aizietu . :) 

0 0 atbildēt

Vāaau! Iesaku visiem aiziet paklausīties (jā, zinu, cik maksā biļetes..) šo izcilo mūziķi! ;)

0 0 atbildēt

būtu labāk slēpes izsolījuši

0 0 atbildēt

ES UZVAREEJU BET NEKO UZ EPASTU NESMU SANEMIS :@

0 1 atbildēt

Wtf? emotion

2 6 atbildēt