local-stats-pixel fb-conv-api

Akcija „Sasildi mazās sirsniņas!”12

201 3

Tuvojas Ziemassvētku laiks. Laiks, kad logos un māju pagalmos spoži iemirdzas svētku egles un rotājumi. Laiks, kad top apsveikuma kartītes un dāvanas. Laiks, ko nesteidzīgi pavadam kopā ar saviem mīļajiem, kad visapkārt valda mandarīnu un piparkūku smaržu burvība.

Aizņemti ar savām lietām, svarīgākām vai mazāk svarīgām, piemirstam, ka šo svētku sajūtu gribētos visiem. Taču mums apkārt ir daudz mazas sirsniņas, kurām Ziemassvētku laiks ir sevišķi skumjš un pelēks laiks. Sirsniņas, kuru logos neiemirdzas krāšņi svētku egles rotājumi, sirsniņas, kuras zina, ka zem eglītes nebūs ar mīlestību darinātas dāvanas un apsveikuma kartītes. Tās sirsniņas ir bērni Latvijas bērnu namos. Bērni, kuriem visvairāk no mums ir vajadzīga īsta svētku sajūta, lai sasiltu viņu sirsniņas.

Neapšaubāmi, tuvojoties Ziemassvētkiem, arvien vairāk tiek organizēti dažādi labdarības projekti, lai sniegtu atbalstu tiem, kam tas ir vajadzīgs. Bet diemžēl visi šie projekti lielākoties paredzēti, lai nodrošinātu bērnus ar pašu nepieciešamāko – ikdienišķām lietām. Taču kā gan uzdāvinātais tualetes papīrs, žāvētas desas gabals vai bikšu pāris radīs bērnam svētku sajūtu, kamēr citās mājās spoži spīd mirgojošas lampiņas un

Tad lūk par ko stāsts. 2013. gada 30. novembrī LED Pasaule kopā ar atbalstītājiem un draugiem, uzsākot akciju „Sasildi mazās sirsniņas”, devās uz bērnu namu „Dzeguzīte” Iršos, Kokneses novadā (ģimenes krīzes centrs „Dzeguzīte”). Lai sniegtu bērniem prieku un radītu īstu svētku gaidīšanas sajūtu, izdekorējām ēku, kurā mitinās mazākie no „Dzeguzītes” iemītniekiem. Visas dienas garumā bērni radoši iesaistījās dažādu rotājumu veidošanā, palīdzēja arī gaismas virteņu uzstādīšanā, kā arī kopīgi tika izdekorēta lielā Ziemassvētku egle. Prieks un interese bērnos bija neviltots, un darbs sagādāja pozitīvas emocijas! Vakara noslēgumā, kad svinīgi tika iedegtas lampiņas, bērni tika ne tikai pie krāšņām Ziemassvētku gaismiņām, bet arī pie dažādām citām dāvaniņām un kārumiem. Pateicoties kvalitatīvai LED tehnoloģijai, uzstādītās lampiņas ģimenes krīzes centra „Dzeguzīte” bērnus priecēs ne tikai turpmākos vakarus līdz svētkiem, bet arī turpmākos gadus!

Diemžēl Latvijā ir vairāki bērnu nami, taču mūsu iespējas ir ierobežotas. Tādēļ mūsu lielākā vēlēšanās ir iesaistīt ikvienu sniegt ieguldījumu un atbalstu šajā akcijā. Tieši ar Jūsu palīdzību mēs varam „sasildīt” bērnu sirsniņas arī citos Latvijas bērnu namos. Tas nemaz nav grūti – Tev tikai jāpadomā, cik Tavs latiņš var būt vērts kādam, kam dzīvē varbūt paveicies mazāk!

Visa informācija par akciju „Sasildi mazās sirsniņas”, bildes un arī video pieejams speciāli tam izveidotā lapā: www.sasildi.lv



201 3 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Viss jau skaisti, mērķis cēls... Tikai vai kāds iedomājas to visu no otras puses? Godīgi sakot, man ir jau apnicis (lai neteiktu nepieklājīgi), ka uz katra soļa ir kāds projekts, kur kādam jāziedo. Sajūta tāda, ka iedzīvotāji būtu kaut kādas bankas. Un te nu sarosīsies šī komentāra nīdēji un gribēs jau likt treknu mīnusu un rakstīt man kādu riebīgu atbildi, bet ļaujiet man pabeigt domu. Jā, ir daudz cilvēku un arī dzīvnieciņu (jā, dzīvnieciņu, kuri cieš cilvēku dēļ), kuriem nepieciešams atbalsts, bet vai par to galvenokārt  nav jādomā (un arī jādara) mūsu ievēlētajai valdībai? Ar to es gribu teikt, ka ar šiem neskaitāmajiem ziedojumiem ne visi redz to, cik patiesībā valdībai uz mums visiem ir nospļauties. ja valdībā esošie rentabli sadalītu valsts budžeta līdzekļus, nevis šķiestu pa labi un pa kreisi, kur bieži vien tas nemaz nav vajadzīgs, tad ziedojumu projektu/lūdzēju būtu daudz mazāk. 

Jā, pati arī esmu noziedojusi vairākas reizes šādiem tādiem labdarības projektiem un dzīvnieku patversmēm, tāpēc, mana komentāra nīdēji, lūdzu, nesprēgājiet, ka es tikai te gudri runāju un neko neesmu darījusi.

Jūs teiksiet, ka var taču nepievērst uzmanību, bet padomājiet - vai tad tas tiešām ir tik viegli, ja redzams uz katra soļa?

23 1 atbildēt

Pagājušā gada labdarības akcijā aplauzos, ... emotion    tagad ziedoju tikai pa tiešo, bez nekādām akcijām, konkrētiem cilvēkiem pārskaitu kādu latiņu, konkrētiem cilvēkiem izpalīdzu ar darbu vai materiālu iespēju robežās. 

18 0 atbildēt

 

Un nevajag jau daudz! Pavisam maz, Pavisam nieku, Lai mirdzošs mirklis nestu prieku!

12 0 atbildēt
Domaju ka pasam lats nemaz nav daudz, bet kad saziedosim mopa bus labi.
5 0 atbildēt

Arī es piederu pie tiem, kas pagājušā gadā,  kā raksta Sasha Aleksandrs, aplauzos Pavāra akcijā. Šoreiz kā sapratu, Spoki tiešu līdzdalību  neņem, bet netieši reklamē  uzņemuma LED akciju un līdz ar to šī uzņēmuma dārgo spuldzīšu produkciju. Saskaņā ar akciju spuldzītēm būs atrasts noiets, varbūt tās dāvinās, vai ziedotāji apmaksās, tas nav nekur paskaidrots. SIA ESCape Riga arī tīmeklī atrodams kā klubs ar problēmām, uz kuru nu būtu naudiņa jāskaita. Es pamēģināju uz norādīto kontu pārskaitīt dažus latiņus intereses pēc, bet neizdevās, jo pēc konta nr.aizpildīšanas bija brīdinājuma zīme un vairāk neko neskaidroju. Ziedosim, bet būsim piesardzīgi un uzmanīgi.,

4 0 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt

ļauj minēt , spokupavārs Nr.2 ir atgriezies ? emotion 

0 0 atbildēt

Vajag Pavāram aizūtīt kādu jauku paciņu Ziemassvētkos, saldumus nesūtīt, bet vazelīnu tā pavairāk:)

0 0 atbildēt