local-stats-pixel fb-conv-api

5 kritēriji, pēc kuriem vadīties, izvēloties datoru skolēnam32

Jaunais mācību gads jau iesācies, un skolēni steidz uz skolu satikt draugus un apgūt jaunas zinības. Ja iepriekšējais semestris tika noslēgts attālinātās mācībās, tad šajā semestrī skolēni atkal atgriežas skolas solos. Tomēr tas nenozīmē, ka datoram un virtuālajai videi būs mazāka nozīme mācībās. Jau agrāk tika prognozēts, ka cilvēki nākotnē daudz vairāk strādās un mācīsies attālināti, un šī gada notikumi noteikti ir paātrinājuši šo procesu.

Grūti spriest, kurš satraucas vairāk par attālinātajām mācībām – skolēns vai viņa vecāki. Tomēr mēs zinām, kas būs noderīgi abiem! Lai mācības ritētu raiti, vērts apdomāt un izvēlēties tādus tehnoloģiskos risinājumus, kuri būs piemēroti tieši jūsu skolēna vecumam un vajadzībām.

Šajā rakstā IT uzņēmums “Capital” stāsta, kādi ir kritēriji, pēc kuriem vadīties, izvēloties datoru skolēnam.

16 11 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

ābols ir dārgs, attiecība cena/funkcionalitāte ir ļoti slikta..

par tādu naudu var nopirkt vismaz 4 ja ne 5 reizes jaudīgāku ne ābolu..

Un līdz 16 gadu vecumam - kam portatīvo? uz skolu taču nenēsīs..

stacionārais ir daudz labāks risinājums.. par to pašu naudu var iegādāties krietni jaudīgāku, ar vismaz 23 collu ekrānu ..

portatīvā -14 colas - tas ir faktiski izmesta nauda.. jo normāli - ar to pastrādāt ir grūti.. arī spēles (jā varat neteikt ka spēles nebūs- būs).. nepaspēlēsi..

portatīvas ir optimāls ja dators vajadzīgs dažādās vietās, ne tikai mājās.. teiksim darbs saistīts ar datoru, un bieži strādā gan mājās, gan darbā..

Portatīvai pēc pāris gadiem neizbēgami pārvēršas par stacionāro - batereja nav mūžīga - tātad tāpat būs vajadzīgs vads..

Stacionārajam ir vel virkne labumu.. samērā lēti var palielināt diska apjomu..

2Tb disks ap 60-70Eur ... bet cenas visu laiku krīt, pēc gada būs zem 50Eur...

tāpat palielināt RAM (operatīvo atmiņu) (tāpēc jāpērk dators kur ir brīvi sloti) ..

pailielināt VIDEO jaudu .. - piepērkot klāt jaudīgāku video karti..

- principā "apgreidošana" ir samērā vienkārša un nosacīti lēta.. portatīvam, vidējās klases tas faktiski vai nu nebūs iespējams, vai sanāks dārgi (vismaz 2 reizes dārgāk), (cietais disks- pilnīgi nomaiņa, nevis papildināšana), ar atmiņu parasti tas pats (ne vienmēr).. video karte- nekādas iespējas nomainīt- kāda ir ar tādu jaiztiek...

(nē nu var ķīmiķot- un pielikt ārpusē... - ir redzēts tāds skats.. )

OS izņemot ābolu, var uzlikt kādu gribās.. bet ja gribās oficiālo win- tad gan to jāpērk kopā ar datoru tad win licence būs vismaz 2, ja ne 3 reizes lētāka.. ..(licence jaunajiem datoriem)

-

14 0 atbildēt

'Porķiki' vispār ir diezgan dārgi. Vislabākais variants jau paprasīt sīcim uzreiz, ko viņš vēlas darīt ar to daķi, kaut ko gan jau arī uzspēlēt gribēs..Bet nu reāli portatīvais nav īsti domāts spēlēm (nerunājot par super-uber krutajiem, tur pa to naudu normālu 'staķiku' var sakomplektēt)..Un par OS izvēli, reāli nav ko nobīties ja rakstīts, ka nāk ar DOS...vnk iemet usb brīvo windows 10 (ja tas laptops vispār var pavilkt viņu, jo jaunāks os ne vienmēr nozīmē 'better performance')....Dažās saitēs var vnk nopirkt windows 10 pro par nieka 3-4 eiro...(been there, done that, bough that, still works, still valid and still get updates)....ja nav tie 3-4 eiro 😄 Var arī novilkt 'kms activator', kas tev ievilks 'literālo hu!ņu' datorā, bet ir gadījusies arī legit versija, tik ik pa mēnesi jāatjauno.....Var arī 'reģistrijā' šo to izmainīt, bet pēc restartēšanas 'ūdensmarka' atgriezīsies..

Vēl jo vairāk lūdzu uzmanīgi, ja dzersi pie daķa, cik nav gadījies dzerot aizrīties un vnk attapties, ka viss ekrāns/klaviatūra ar ūdeni....Manā gadījumā tā nebija daudz, vnk uzmetu kreklu pa virsu, mazliet fps spēlei nogļukoja, bet +/- norma....

Par 'āboliem', labi aifoni ir okay, diezgan ātri utt...bet, datoru ziņā tur ir vnk 'kašmars' tur par spēlēm var aizmirst manuprāt....

Vispār ja pirksi daķi ar 'dedicated' grafikas karti, spēlēšanu bez lādētāja vari aizmirst...ar iebūvēto tas pats, kaut uz iebūvēto kaut ko spēlēt..well lai veicas emotion

Nesaku, ka esmu kkāds spečuks, ja tev kkas te no mana uzrakstītā nepatīk, viss ok paturi pie sevis, tas viss ir vnk mans personīgais viedoklis, jebkura viedoklis ir pieņemams....

P.S. Ik pa dažiem mēnešiem iesaku noņemt portatīvajam vāku un izpūst ar gaisu....zinu, ka daudzi būs pret, bet var arī ar garāžas kompresoru izpūst (ķip to lielo milzeni)...ja zini ko dari un bez vajadzības nepūt max uz ventilatoriem un nenosvilini tur kko, tad viss būs ok......

https://media.tenor.com/images/1dc04173d6901cf32343409033bd8258/tenor.gif

6 0 atbildēt

Apple datoru jau nu gan nevajadzētu izvēlēties skolēnam! Pirmkārt, nav vērts pārmaksāt, otrkārt, jautrība sāksies, kad skolā mācīs worda tipa programmas, bet macosā būs jāimprovizē ar Libre...

Skolēnam viņa vajadzībām vispār vajag minimālo datora komplektāciju. 3D high res spēles nav skolēna vajdzība 😄

6 0 atbildēt

Apple portatīvie darbojas rakstāmmašīnas līmenī t.i. Latvijas tirgū pārsvarā par dārgu naudu tiek tirgoti mēsli. Procesori veci/ intel 3-5 GEN t.i. līdz 10 g veci, RAM paši lētākie ar lielu CL/ Ja kāds spēj izvērtēt datoru komplektējošās sastāvdaļas, tad viennozīmīgi piekritīs. Bez tam, Apple pēc definīcijas nav domāts spēlēm u.c. nopietnām datu apstrādēm.

Lai gan vidējiem prātiem pietiek, ka iegūta īpašumā kaut kādai kaste ar ābola emblēmu, jo tā cer kompensēt tukšo pauri, krāna īsumu vai iedzimto stulbumu.. 😂

5 0 atbildēt

Jaunībā man bija veci un mazjaudīgi datori. Vajadzēja domāt un grozīties. Tamdēļ man šobrīd ir padziļinātas zināšanas par informātiku un dzelžiem.

3 0 atbildēt

Vai šis raksts ir autores darbs vai AS Capital sagatavots?

Esmu Apple datoru lietotājs kopš 2006.gada… Šim datoram ir īpaši svarīga garantija, jo remonta izmaksas ir fantastiskas.

Savas sistēmas projektēšanas kļūdas Apple ļoti nelabprāt atzīst, tāpēc visdrīzāk remonta izmaksas būs jāsedz “laimīgajam” lietotājam.

Konkrēts mans pēdējais piemērs - nestrādājošs “T” taustiņš MacBook Pro 15 (2016) datoram.

Sadarbojoties ar AS Capital, manam Mac portatīvajam nomainīja tastatūru, touchpad, bateriju, lai šis taustiņš strādātu. Visu salaboja, bet dators neslēdzas iekšā, jo revolucionārais ieslēgšanas taustiņš ar TouchID funkciju atsakās darboties - vajadzīga visas mātes plates nomaiņa (atgādināšu, ka uz mātes plates ir uzlodēts RAM, SSD, CPU, GPU). Šis “T” taustiņa remonts izmaksāja ~ 1200 EUR, ko manā gadījumā(!) sedza Apple. Nav slikts serviss, nemot vērā, ka datora iegāde tālajā 2016.gadā man izmaksāja nepilnus 2800 EUR.

Par 2013 iMac kāju es varu uzrakstīt, ja ir interese.

Par PowerMac un tā “ģeniālo” šķidruma dzesi un divreiz nomainītajiem procesoriem - arī bija situācija.

Jā, vēl ģeniālais vads Dual link DVI -> Mini DisplayPort 100 EUR vērtībā, kas nespēj attēlot pilnīgi melnu ekrānu 😄

Apple 100% nav tas, ko var pirkt bez garantijas vai ar cerību, ka tā būs savietojama ar jums jau esošu tehniku - tur arī daudzi stāsti par tehniku, ko uzreiz varēju “norakstīt”.

2 0 atbildēt

Apple dārziņā vēl viens bluķis…

2017.gada jaudīgākais modelis iMac pro, uz kura es šobrīd šeit skribelēju komentāriņus, nevelk ārējo 8K monitoru. Saslēdzot 2 monitorus, es iMac pro monitoru nevaru izslēgt - tikai padarīt tumšāku (ko var iekš Bootcamp Windows). Iebūvēto displeju nav iespējams pagriezt par 90°, ko arī ir iespējams iekš Windows. Pērkot iMac pro es nopirku atsevisķu VESA adapteri, lai varētu lietot datoru vertikālā pozīcijā, bet OSX displeja programmatisku pagriešanu neatbalsta 😄 😄

OSX nepieciešams priekš darba, tāpēc tam alternatīvas nav. Bet tie ierobežojumi ir tik “aprobežoti”…

2 0 atbildēt

Datoram ir svarīgs viss, pats par sevi, jaudīgs procesors un videokarte, barošanas bloks, kas to velk ar pieļaujamām pulsācijām, kā arī operatīvā atmiņa. 8 Gb atmiņa ir vakardiena, ar to skolnieks var tikai rakstīt dokumentus un atvērt pāri interneta lapas. Ar 16 Gb ir labi, var vienlaikus, rakstīt, strīmot, fonā turēt atvērtu spēlīti, bet ideāli ir 32 Gb operatīvā atmiņa - darbs, internets, strīms, spēlītes un porno lapas full hd izšķirtspējā - viss, kas skolniekam nepieciešams uzreiz un tagad.

2 0 atbildēt

Paga tagad administrācija saņem naudu, par to, ka mazgā sūdīgus rakstus? un tos vēl promoto līdz nāvei?

Haha, cik zemu ir jākrīt?

5 3 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

Tak sen visiem viss ir skaidrs. Ja tu nespēlē jaunākās spēles, tad pilnīgi pietiek ar vienkāršu portatīvo. Portatīvais vienmēr būs ērtāks ar vadu vai bez vada.

Ja daudz darbojas, tad noteikti ir nepieciešama klaviatūra un pele. klavieri vēl var pieciest, bet peles neesamība ir neizturama.

Vienīgi vēlams ir pirkt labas firmas ražojumu. Man ir bijuši/ir Asus/Sony/Dell

Sony un Asus ir cita klase salīdzinājumā ar DELL.

vienīgi pie vienādiem parametriem DELL būs lētāks, to ka skrūvējas skrūves ārā vai saplīst ieslēgšanas poga vai korpusa nodilums - tas tā būs.

0 0 atbildēt

Kas attiecas uz portatīvo baterijām to kalpošanas mūžs jau ir ieprogrammēts ~ 24 mēneši vai pilns uzlādes cikls. piemēram 1000 reižu. Un tad automātika, kas iebūvēta baterijā vienkārši slēdz nost tev to bateriju. Tāpēc nav nekādas jēgas no orģinālajām baterijām - kad vairs netur pērc lētāko.

0 0 atbildēt

Stacionārais dators ir arhaiska vēstures palieka, kurai ir nepieciešamas 2 rozetes - kastei un monitoram. Portatīvais būs daudz ērtāks gan mājās, gan līdzi varēs paņemt. Jaudai nekādas lielas nozīmes nav, pietiek lai var kaut ko uzrakstīt, paskatīties YouTube un mācībām nepieciešamās programmas darbināt. Spēles? Priekš kam pusaudzim spēles? Tā jau ir kaut kāda klišeja. Pusaudzis sporto, iet uz treniņiem, brīvajā laikā brauc ar velo vai dēli, nevis sēž pie datora un spēlītēm.

0 1 atbildēt