local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas hokeja izlases sastāvs PČ Maskavā nosaukts8

Laba diena visiem spokos mītošajiem hokeja faniem un tiem, kas par fanu sevi nesauc, bet uz pavasara hokeja batālijām mēdz paspicēt ausis.

Beidzot ir nosaukts sastāvs ar, kuru Latvijas izlase dosies uz Maskavu.

Par pēdējiem atskaitītājiem kļuva uzbrucēji Kaspars Saulietis (vismaz man personīgi mazliet negaidīts lēmums, iespējams, kāda trauma), Artūrs Ozoliņš (arī mazliet negaidīti, jo kopā ar Kuldu un Ābolu labi izskatījās 4. maiņa pret Šveici) ,Nikolajs Jeļisejevs un aizsargi Renārs Demiters, Kristiāns Rubīns un Kristaps Zīle (ņemot, vēra, ka pārbaudes spēlēs Zīlem nedeva iespējas paspēlēt, loģisks lēmums)

Čempionātā izlases rindās būs 4 pasaules čempionātu debitantu - gados jaunais Šveices vicečempions vārtsargs Elvis Merzļikins, aizsargs Edgars Siksna, kā arī 2 uzbrucēji - Edgars Kulda un Māris Bičevskis.

Kopā izlases sastāvs ir sekojošs:

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins, Jānis Kalniņš;
Aizsargi: Jānis Andersons, Edgars Siksna, Ralfs Freibergs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs, Aleksandrs Jerofejevs;
Uzbrucēji: Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Vitālijs Pavlovs, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Zemgus Girgensons, Edgars Kulda, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Aleksejs Širokovs, Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš.

Latvijas izlasē spēlējošie pārstāv šādas hokeja līgas: KHL (14 spēlētāji), VHL (2 spēlētāji),NHL(1 spēlētājs), AHL (1 spēlētājs), NLA (1 spēlētājs), MOL līga (1 spēlētājs), Itālijas augstākā līga (1 spēlētājs) ,Čehijas augstakā hokeja līga (1 spēlētājs) ,Slovākijas ekstralīga (1 spēlētājs), WHL (1 spēlētājs), Itālijas augstākā līga (1 spēlētājs), ECHL (1 spēlētājs)

Par spēlētāju izvēli no sava viedokļa varu pateikt to, ka lielu pārsteigumu nav, varbūt tiešām izņemot Saulieša malā atstāšanu, es personīgi malā atstātu Pavlovu vai Bičevski, no tā, ko varēja redzēt pārbaudes spēles un Jerofējeva vietā, kurš neaizvadīja pilnu sagatavošanās ciklu dēļ traumas, būtu ņēmis jauno aizsargu Rubīnu. Par 3. vārtsarga posteni, manuprāt, laba izvēle, jo Kalniņš, vienmēr aizvada stabilas pārbaudes spēles un tā ir kā laba pateicība, jo būsim godīgi- ja viss būs kārtībā Masaļskim un Merzļikinam spēlēt daudz viņam nedos.

Manuprāt, potenciālie izlases līderi būs Daugaviņš, Girgensons un Indrašis, kurš cerams ir sakopis muguru vismaz tik daudz, lai trauma netraucē, abi pirmie vārtsargi un Sotnieks. ļoti ceru, ka sekmīgo un rezultatīvo spēli no pārbaudes spēlēm uz čempionātu pārnesīs arī Džeriņš un Ābols, kā arī izšaus, kāds no, kura to sevišķi negaida- tas pats Pavlovs, Bičevskis, Siksna -teiksim tā jebkurš.

Ņemot vērā, redzēto pārbaudes spēlēs, šī sastāva 2 klupšanas akmeņi ir aizsardzība, kura mēdz būt kā caurstaigājama sēta (iespējams, tāpēc, tika paņemts Jerofējevs- kā pieredzējušāks par Rubīnu un Zīli) un slikta vairākuma izspēle, kura gan ir problēma gan izlasei, gan Rīgas Dinamo jau ilgus gadus ar retiem izņēmumiem.

Pozitīvās iezīmes ir tādas, ka neskatoties uz to, ka izlases pamatmasu veido Rīgas Dinamo šīs sezonas spēlētāji (kopā 12,5, šāds skaitlis, jo Bukarts sezonu arī uzsāka RD) atšķirībā no dinamiešu spēles, ir redzams gan kaujinieciskums, gan vēle pastāvēt par sevi un saviem komandas biedriem. Pozitīvi ir arī tas ,ka vismaz pārbaudes spēlēs varēja manīt, ka izlasei ir neslikts mazākums, abi vartsārgi ir pārliecināti par sevi un būs glābēji, kad to vajadzēs.

Runā, ka 3 lietas labas lietas. Izlases galvenajam trenerim šī ir 3. reize pie izlases stūres. Katrā no pirmajām 2 ir izdevušies lieli notikumi - 1. iekļuvām elitē un pārsteidzām hokeja pasauli savā pirmajā čempionātā un 2. reizē fantastiskā spēle ar Baltkrieviju 2005. gadā. Nerunāsim par to cik liela nozīme tajā visā bija tieši trenerim, taču novēlēsim veiksmi gan trenerim Beresņevam, gan viņa asistentiem un citiem personāla pārstāvjiem, gan, protams, galvenais hokejistiem, lai arī šajā Beresņeva 3. atnākšanā notiek lieli un pozitīvi notikumi. Pirmā spēle jau 6. maija- šopiektdien pret Zviedriju. Par Latviju, Par uzvaru!

180 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Veiksmi un izturību mūsējiem...  emotion  emotion 

7 1 atbildēt

Galvenais, ka Girgensons būs izlasē.

2 0 atbildēt

Sarauj sarauj, Latvija !  emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Par jums!
1 0 atbildēt

Nu ja sekotu līdzi hokejam zinātu,ka šogad nespēlēs,vismaz oficiāli dēļ tā,ka piedzima meita.Baumas gan klīst, ka klusais prutests pret Lipmanu

0 0 atbildēt