local-stats-pixel fb-conv-api

Par Halloween!3

Par pašiem svētkiem!

Halloween(no angļu valodas) ir visādu mošķu un garu atdzimšana.Halloweenos pārģērbjās par kādu tēlu.Parasti iet pie kādas mājas durvīm un saka:''Saldumus vai izjokosim!''un ja saldumu devējs saka lai izjoko tad ir piemēram jānoskaita kāds dzejolais,luga vai arī jānodejo kaut kas utt. Un ja tu to esi izdarijis tad tev viņs var droši iedot saldumus.

Par seno izcelsmi!

Halloweenu pirmsākumi ir radušies 2000 gadu pirms mūsu ēras.Halloweenus svin visā eiropā.Lai atdzīmētu notikumu cēla milzīgu svēto ugunskuru lai dedzinātu kultūrām un dzīvniekiem,kā upurus,lai celtu dievibas.

Svinību laikā, ķelti valkāja tērpus, kas parasti sastāv no dzīvnieka galvas un ādas, un mēģināja pateikt viens otra likteni.Kad svinības bija galā,viņi nodzēsa savu ugunskuru un nakāmajos svētkos viņi ugunskuru kūra tajā pašā vietā.

Par tērpiem.

Halloweenos vajag vilkt kādu raganas,vampīra,mūmijas un visādu citu mošķu apģērbu.Jo tie ir mošķu svētki un tādeļ ir vēlams vilkt šādus tērpus.

Lai jums baismīgi Halloweeni!

emotion

PS:Ieliku dažas bildes!

Ceru ka patika raksts!

Enyojemotion

46 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

1 jautajums:

-Kuraa datumaa ir helowiini?:D

2 0 atbildēt

Tagad visiem šķiet, ka jau 14 gados ir stulbi iet helovīnos, bet man tas vēl joprojām liekās interesanti. Visi mēģina tēlot baigi pieaugušos un krutos, tāpēc neiet. Es šogad iešu, bet ar mazākajiem bērniem, kurus mammas vienus pašus nelaiž, tā kā tas būs brīvprātīgais darbs.

Ā un par rakstu +

2 0 atbildēt