local-stats-pixel fb-conv-api

Mazliet siikaak par Demoniem...12

24 10
Dēmoni (no sengrieķu δαίμων) mitoloģijā, folklorā un reliģijā ir pārdabiskas ļaunas būtnes. Mūsdienu rietumu kultūras tradicionālā nozīme vārdam "dēmons" veidojusies kristietības attīstības sākumposmā mūsu ēras pirmajos gadsimtos, kad priekštatus par hellēnistiskajā tradīcijā sastopamo grieķu δαίμων, kam nebija obligāti jābūt ļaunam, būtiski ietekmēja semītu, persiešu un citu Tuvo Austrumu tautu mitoloģijas.

Kristietības tradīcijai raksturīgajiem dēmoniem līdzīgi ir arī daudzu citu kultūru mitoloģijās un folklorās sastopamas būtnes, piemēram, asuras hinduismā.

Dēmonu īpašības
Kaut arī attieksme pret dēmoniem mēdz būt atšķirīga, reāli visi dēmoni ir līdzīgi viens otram.
Sāksim ar intelektu. Dēmoni parasti ir intelektuāli spēcīgāki nekā dzīvnieki, bet zemāki par cilvēkiem. Cilvēkiem (ja tos nav apsēdis kāds konkrēts dēmons) parasti ir vairāki mērķi un viņi redz pasauli globāli. Tādēļ pateicoties iedzimtajam intelektam cilvēki nekavējoties saskata dēmona trūkumus un ļoti labi jūt dēmoniskās būtnes klātbūtni. Lietās, kas neskar realizāciju,dēmoni ir vāji un bezpalīdzīgi, un cilvēki nereti redz viņu vājās puses.
Dēmonu intelektuālais vājums dod iespēju cilvēkiem no tiem nebaidīties un uzvarēt tos, balstoties uz savu saprātu.
Dēmons kaut kādā ziņā ir līdzīgs degunradzim. Degunradžiem piemīt laba tiešā redze un jūtīgums tieši savā priekšā, savukārt pa labi un pa kreisi no sevis viņi redz slikti, tādēļ degunradzim var pieiet ļoti tuvu no sāniem, bet viņi ir ļoti bīstami, ja tuvojas no priekšpuses.
Dēmoni ir tieši, godīgi un bez viltus. Dēmoniem neapšaubāmi piemīt visai izsmalcināti cīņas paņēmieni, bet šie paņēmieni ir nekas cits kā to ikdienas ierocis, kas ir ierobežots. Viņu māņu kustību standarti sakauj iesācējus, bet cik necik, saskarsmes pieredzi ar dēmonu guvušais cilvēks, drīz vien atpazīst visu viņa arsenālu.
Dēmoni darbojas saskaņā ar likumiem.Viņi dzīvo savā maģiskajā pasaulē un uzvedas cēli, bet pēc savas tumsas pasaules likumiem.
Dēmonu realizācija Sava eksistences mērķa panākšana ir dēmona realizācija. Loģiski, ka realizējot mērķi, dēmonam ir jāapmierinās un jāizšķīst apkārtējā telpā. Realitātē tomēr notiek citādi.
Labi, ja tuvumā atrodas citi līdzīgi mērķi - nesavaldzinātas meitenes, nenogalināti ienaidnieki utt. Tad dēmons, papriecājoties par uzvaru, pārvietojas uz nākamo mērķi.
Daudz sliktāk, ja ir sasniegts galīgais mērķis (piemēram, sociālistiskā revolūcija) un vairs nav ko uzvarēt un nav ko sagraut. Tad dēmonu enerģija var aizvirzīties uz jebko. Dēmons nevar pa īstam apstāties. Viņš visur meklē savas darbības turpinājumu.
Dēmonu var atttēlot kā bērnu, kas rīko scēnas saviem vecākiem, nepārtraukti raudot un brēcot, apvienojot to ar maziem lūgumiem un solījumiem labi uzvesties - ar ļoti konkrētu mērķi - panākt jaunas rotaļlietas pirkumu, kuru, saņemot, tūlīt pat zaudē par viņu jebkādu interesi.
Neredzot savas enerģijas pielietojumu, dēmons var kļūt ļoti postošs.
Prasmīgi magi var pietiekami veikli manipulēt ar dēmoniskajiem spēkiem, mainot to virzienu. Tā, daži politiķi var manipulēt ar saviem atbalstītajiem, virzott to postošo spēku pret savējiem pretiniekiem.
Nenomierināmie dēmoni
Dēmoni, kas nav atraduši pielietojumu saviem spēkiem, "meklē sev aizstājēju". Kopumā dēmons ne obligāti ir piesaistīts kādam vienam cilvēkam. Viņš var pārvaldīt masas (kā daži politiskie līderi), var pārvaldīt nelielu domubiedru grupu, bet var palikt arī par garīgu būtni bez konkrētas realizācijas.
Dēmoni, bez sava mērķa (vai, kas nav sasnieguši savu mērķi) ir nesamierināmi. Dažreiz viņi pāriet no cilvēka uz viņa tuviniekiem, bērniem. Dažreiz sāk mocīt cilvēku, novest viņu pie nervu traucējumiem un pašnāvības mēģinājumiem. Kad nomirst dēmonu apsēsts cilvēks, dēmons turpina eksistēt nākamajā sansāras zarā, pārdzimstot jaunā apvalkā.
Ķīnas tradīcijā, kas labi atspoguļota viduslaiku literatūrā, nereti tiek aplūkots sižets, kurā dēmons noved cilvēku līdz nāvei, bet pēc nāves nelaiķis kļūst pilnīgi agresīvs, cenšoties novest līdz pašnāvībai citus. Negaidīti mirušā cilvēka "Pasaulīgā dvēsele"(ķīniešu "po") nevar nekādi nomierināties un kļūst bīstama apkārtējiem.
Ģimenes, kurās kāds ir nomiris nedabīgā nāvē, parasti vērsās daoistu dievnamā ar lūgumu uzstādīt kontaktu ar mirušā dvēseli un atvairīt problēmas. Ar to nodarbojas mediji.. Līdzīgs priekšstats valda visā Diendid-Austrumu Āzijā - no Birmas līdz Indonēzijai.
Attiecības ar dēmoniem
Dēmoni, protams, liekas briesmīgi. Dēmoni piepilda visu mūsu pasauli. Tomēr mūsu pasaule nav pilnībā dēmoniska, un būtiska cilvēciskās dzīves daļa noris ārpus dēmoniskās pasaules.
Pareiza attieksme pret dēmoniem ir balstīta realitātē. Ir pilnīgi bezjēdzīgi nepamanīt dēmonus vai mēģināt tos uzvarēt.
Dēmoni pārtiek no pretdarbības, un, mēģinot uzvarēt dēmonu, mēs netīšām sagatavojam sevī vietu, lai pieņemtu nu jau stiprāku dēmonu, kas pāries uz šo vietu. Cīņa dēmonam - tā ir barotne, bet pretinieks ir labdaris. Labs piemērs ir asinsatriebības dēmons. Uzvarētājs, atriebjot, rada nākamo dēmonu, kas ir vēl spēcīgāks un, kura mērķis tagad jau ir atriebt atriebšanos. Šis aplis var tā arī nekad nebeigties, barojot arvien jaunus un jaunus dēmonus.
Labi apzinoties šo dabas likums, Jēzus Kristus teica, ja tevi sit pa labo vaigu, griez kreiso. Tajā nav ietverta "nepretošanās ļaunumam” ideja. Runa ir tikai par dēmona neatbalstīšanu, jo tas var daudzkārtīgi vairot ļaunumu.
Bez barības dēmoni var pieklust, bet pavisam izzust tie nevar - mazākais iemesls rada jaunu aktivitātes sprādzienu.
Tomēr dēmoni nav beznosacījuma ļaunums – viņi drīzāk ir ļaunums tiem, kas neizprot to dabu un ir gatavi ar tiem cīnīties kā Dons Kihots ar vējdzirnavām. Lai izmantotu dēmonus labiem mērķiem, ir lieliski jāizprot viņu daba, bet pats galvenais - viņu dziļais godīgums un mērķtiecīgums. Šis godīgums piemīt absolūti visiem dēmoniem - no dēmoniem-teroristiem, kas uzspridzina mājās līdz dēmoniem-altruistiem, kas pasniedz ubagiem ēdienu.
24 10 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
nekad šitam nenoticēšu emotion šitāds sviests emotion
0 0 atbildēt
nu tu dod...
0 0 atbildēt
mmm neticu
0 0 atbildēt
Tāāāāāāāāāāāāāāāādas mūļķības! Tu pati vispār esi izlasījusi, ko tu te esi iedrukājusi? "Dēmoni piepilda visu mūsu pasauli." GTFO with your bullshit.
0 0 atbildēt
nav vina to iedrukajusi, tas ir copy/paste no kada tumsonu portala, kas vinu p0k3 aprindas skaitas kruts! re, nav pat vinas super W burtu stils tekstaa..
0 0 atbildēt
Briinums ka tu kaut ko pamani arii Bangout....Es jau domaaju ka tu wari tikai di...t bumbinnas un wiss.... emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
Es jau domāju, ka tev patīk tik Pikaču, bet izrādās, tev arī ineteršē šie mēŗgļi......
0 0 atbildēt
Tas nav no Libitera grāmatas ?
0 0 atbildēt
??? emotion
0 0 atbildēt
Interesanta lasamviela, bet drucin garaliciga ar nepieraditiem faktiem...un piemeriem
0 0 atbildēt
vismaz shie taa sauktie"TUMSONI"neiet un neuzbaazas ar savu ticiibu un neklauvee pie cilveeku maajas durviim.un tas nenoziimee ka es pats buutu liels piekriteejs,bet palasiit jau ir interesanti.un kas atiecas uz BANGOUT komentaariem mani kaitina tas ka tu izmanto angliskos vaardus kur to nevajag un gala rezultaataa tu tikai izkropljo divas valodas.un ja tev tik ljoti nepatiik shii teema ,tad kamdeelj tu vispaar skaties?
0 0 atbildēt
tu defensivais murmuli, tiklidz sanem kko ne tadu pa sevi uzreiz doma ka tevi nodirs tipa bez iemesla, a ta pat vien nafig es ta daritu? ja jau tev tik loti traki ir, tad megini iznemt "ljaunos" vardus araa, un lasi velreiz komentu, no no si pamegini iznemt "murmuli" un padomaa tumsone :D
0 1 atbildēt