local-stats-pixel fb-conv-api

Bīstamākie tilti pasaulē2

32 4

Sveiki. Šis būs mans pirmais raksts spokos. Nepamet sajūta, ka kāds jau ir ievietojis šādu bilžu kolekciju pirms manis, bet es tomēr mēģināšu.

No sākuma biju nolēmis ievietot nelielu aprakstu par it kā bīstamāko tiltu pasaulē, kurš atrodas Pakistānē, bet papētot sīkā, uzdūros vēl dažiem visai bīstama paskata tiltiem. Jā, un kas svarīgi, šie tilti ir paredzēti tikai kājāmgājējiem, un jā, tie karājās virvēs vai trosēs jeb latviski vanšu tilti. Ļoti lielā skaitā šādi tilti atrodami tādās valstīs kā Indija, Malaizija, Filipīnas, Jaunzēlande, Pakistāna, Nepāla u.c.

Tiltu par bīstamu var uzskatīt dažādu iemeslu dēļ; tas ir ļoti vecs, šaurs (var iesprūst, ja esi lielāka izmēra cilvēks), augsts (ilgi jākrīt, ja pasper soli sāņus), tilts ir pāri krāčainai upei, tam trūkst dažas koka konstrukcijas (nepieciešams spert platāku soli). Un kas tad tos padara tik bīstamus, tas ir fakts, ka šie tilti tiek izmantoti, neskatoties uz to stāvokli. Bieži vien, nokļūt sev vēlamajā vietā, vari tikai šķērsojot to. Tad apskatīsim šos brīnumus.

Vēl vēlos pieminēt, ka šis raksts ir domāts tikai izklaide, tāpēc ļoti sīki neiedziļināsimies padziļinātai tiltu izpētei un vēsturei.

Hussaini - Borit Lake, Pakistan

Tilts atrodas Pakistānā, tas stiepjas pāri ezeram, kura nosaukumu nemēģināšu iztulkot, jo cilvēki par neprecīzu tulkojumu ir gatavi nolinčot rakstu autorus. Šis tilts ir pazīstams kā pasaulē bīstamākais vanšu tilts. Tas ir ļoti šaurs un vecs, atrodas samērā augstu virs ezera un tam trūkst dažu dēļu. Vietējie iedzīvotāji, neskatoties uz risku, ir spiesti pārvietoties pār to, lai nokļūtu uz lielākajām pilsētām Pakistānā.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3  4 »
32 4 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

pirmie pieci tak nau lietojami

0 0 atbildēt

Viens jautājums,kāpēc šādi tilti atrodas valstīs kur ir cilvēku pārabdzīvotība?

0 0 atbildēt