local-stats-pixel fb-conv-api

Ložmetējkalns2

120 0

Ložmetējkalns Tīreļpurvā ir Valsts nozīmes vēstures piemineklis - vienīgais kultūrvēsturiskais liegums Latvijā. Turklāt Tīreļpurvs un Ložmetējkalns ir viens no vislabāk saglabātajiem Pirmā pasaules kara kaujas laukiem Eiropā.
Ložmetējkalna, Tīreļpurva un "Mangaļu" māju apkārtnē ir saglabājušās unikālas liecības par I Pasaules kara fortifikācijas būvēm un šajā vietā notikušajām Ziemassvētku kaujām. Tā bija lielākā Krievijas armijas militārā operācija Rīgas frontē I Pasaules kara laikā. Aptuveni 9000 latviešu strēlnieku Ziemassvētku kaujās krita, tika ievainoti vai pazuda bez vēsts. Ziemassvētku kauju laikā Ložmetējklana apkārtnē latviešu strēlnieku vienības izcīnīja savas asiņainākās cīņas I Pasaules kara laikā. Nosaukumu Ložmetējkalns ieguva jau I Pasaules kara laikā, jo vācu armija šo vietu bija ļoti spēcīgi nocietinājusi.
Laika gaitā Ložmetējkalns ir izveidojies par latviešu strēlnieku varonības un
piemiņas simbolu, tādēļ 1977. gadā Ložmetējkalnā uzstādīja piemiņas akmeni, kuram 1993. gadā pievienoja plāksni ar tekstu: LOŽMETĒJKALNS – LATVIEŠU STRĒLNIEKU ZIEMASSVĒTKU KAUJU PIEMIŅAI.

Turpinam Apceļot Latviju.

« 1  2  3 »
120 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Forša vieta ekskursijai ))

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt