local-stats-pixel fb-conv-api

Ceļo ar velo!2

Velomaršruti Velomaršruti Tukuma pilsētā:

1) „Mazais loks pa pilsētu” (Maršruts 1) ļaus iepazīt pilsētas centru – veco koka apbūvi, plānojumu, meklēt unikālas detaļas vecpilsētā, aicinās būt ekstrēmiem un varbūt pārbaudīt sevi un savu braukšanas prasmi uz vecā bruģa, aicinās apstāties un ieiet kādā no muzejiem. Tukums – smukums! Karti meklēt šeit.
2) „Lielais loks pa pilsētu” (Maršruts 2) piedāvā iepazīties ar pilsētu un dažādiem objektiem ne tikai centrā, bet arī nomalēs, pievarēt pakalnus un vērot pilsētas panorāmu no dažādiem skatupunktiem. Arī Tukums ir kalnu (Latvijas mēroga) pilsēta! Maršruta karti meklēt šeit.

Velomaršruti Tukuma pievārtē: 1) „Uz Jaunmoku pili” (Maršruts 3) ir vidējas grūtības maršruts, kas sākas un beidzas Tukumā. Tā garums ir no 18 līdz 22 km (9-10 km grants segums, 1 km zemes ceļš), atkarībā no izvēlētās maršruta alternatīvas. Piemērots arī ģimenēm ar bērniem. Maršruta aprakstu skatīt šeit.
2) „No Tukuma līdz Milzkalnei” (Maršruts 4) ir vienas dienas maršruts, aptuveni 10 km (2 km zemes ceļš), apskatot un iepazīstoties ar Durbes pili un Šlokenbekas muižu. Piemērots ģimenēm ar bērniem, kā arī mazāko klašu skolēnu grupiņām (jo īpaši, ja izvēlas alternatīvos ceļus braukšanai). Maršruta aprakstu skatīt šeit. (3)
3) „No Tukuma līdz Valguma ezeram” (Maršruts 5) ir vienas dienas maršruts, aptuveni 21 km (7 km zemes ceļš, 1 km grants ceļš), kas sasaistās ar „Valguma pasaules” izveidotajām velotakām apkārt Valguma ezeram. Piemērots braucienam ar bērniem. Var sākt no Milzkalnes stacijas. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos. (4)

Velotakas Valguma ezera apkārtnē, ko piedāvā atpūtas komplekss „Valguma pasaule”:

1) „Meža aplis” (Maršruts 6) ir 16 km garš velomaršruts, kas sākas „Valguma pasaulē” un domāts tiem, kas vēlas pavadīt vairākas stundas braucienā pa meža ceļiem, vērojot daudzveidīgos mežus. Maršruts dabā marķēts ar sarkanas krāsas norādēm.

2) „Šlokenbekas aplis” (Maršruts 7) ir 17 km garš velomaršruts, kas arī sākas „Valguma pasaulē” un piedāvā tā apmeklētājiem apbrīnot gan dabas, gan cilvēka radīto. Maršruts dabā marķēts ar zilas krāsas norādēm.

3) „Lustūžkalna aplis” (Maršruts 8) ir 22 km garš velomaršruts ar sākumu „Valguma pasaulē” un braucienu pa Ķemeru nacionālā parka pauguriem, uzveicot arī augstāko parka virsotni - Lustūžkalnu (72 m vjl). Maršruts dabā marķēts ar oranžas krāsas norādēm.
Atpūtas kompleksā "Valguma pasaule" varat iznomāt velosipēdus, droši atstāt savus auto un doties vairāku stundu ilgā braucienā cauri klusiem, gleznainiem mežiem vienatnē vai kopā ar savām ģimenēm un draugiem.
Velotaku maršruti atrodami šeit.

Kandavas TIC piedāvātie velomaršruti:

1) Maršruts Kandavas un tuvākās apkārtnes iepazīšanai, aizbraucot līdz Rūmenes muižai (Maršruts 9). Tā kopējais garums 12,5 km (6,8 km grants segums), sākuma un beigu punkts – pie Kandavas TIC. Kartē iezīmēts ar zilo krāsu.
2) Iepazīšanās ar Abavas senlejas sākuma posmu (Maršruts 10) ir velomaršruts var sākties gan Pūrē, gan Kandavā. Ja sekosiet piedāvājumam pēc kartes un brauciens būs apļveida, tad tā kopējais garums būs 20,2 km (8,8 km grants segums). Kartē iezīmēts ar sarkano krāsu.
3) Maršruts pa Abavas senleju (Maršruts 11) aizvedīs no Kandavas līdz Valdeķiem, gar bijušo Aizdzires un Kalnamuižu, Buses pilskalnu un „Zviedru cepuri” līdz Sabilei un atpakaļ. Šis ir tas maršruts, ko mēdz dēvēt par ceļojumu pa Kurzemes Šveici. Kopējais maršruta garums 49,9 km (18,5 km grants segums), sākuma un beigu punkts – pie Kandavas TIC. Kartē iezīmēts ar zaļo krāsu.
4) Maršruts no Kandavas līdz „Plostiem” piedāvās iepazīt gan Kandavu, gan apkārtējo dabas daudzveidību, pat paraudzīties uz Abavas senlejas mozaīkveida ainavu. Kopējais maršruta garums 22,7 km (9,3 km grants segums), sākuma un beigu punkts – pie Kandavas TIC. Kartē iezīmēts ar violeto krāsu. Kandava TIC sagatavotie velomaršruti atrodami šeit.

Velomaršruti Tukuma apkārtnē:

1) „No Tukuma līdz Kaņiera ezeram” (Maršruts 12) arī ir vienas dienas maršruts. Tā garums ir no 35 līdz 60 km (atkarīgs no izvēlētā maršruta varianta). Piemērots arī „svētdienas” braucējiem. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos. (7)
2) „No Tukuma uz jūru gar Lustūžkalnu” (Maršruts 13) ir vienas dienas maršruts, 40 km (2 km zemes ceļš, 8 km grants ceļš). Daļēji sakrīt ar „Valguma pasaules” izveidoto maršrutu „Lustūžkalna aplis”. Piemērots jauniešiem un visiem braucējiem, kam MTB riteņi ar platajām riepām. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(15)
3) „No Tukuma uz jūru” (Maršruts 14) ir maršruts dabas un vēja baudīšanai, šoreiz aizbraucot līdz jūras malai Apšuciemā, Plieņciemā, Ķesterciemā. Garums – 50 km (6 km zemes ceļš, 9 km grants segums). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(14)
4) „Brauciens pāri kalniem” (Maršruts 15) ir maršruts, kas veloceļotājus izvadās pār Ziemeļkursas augstienes Talsu-Tukuma pauguraines pakalniem, aizvedot līdz dižākajam Baltijas ozolam – Kaives Senču ozolam, Lamiņu un Zentenes muižām un iepazīstoties ar Ziemeļkurzemes lauku sētu un tās ikdienu Pastariņa muzejā. Maršruts sākas un beidzas Tukumā. Tā garums aptuveni 51 km (24 km grants segums, 2 km zemes ceļa). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(6)
5) Maršruts „Apkārt Engures ezeram” (Maršruts 16) ir vienas dienas (aptuveni 65 km), grūts ceļa seguma dēļ, taču var aizraut, vērojot dabu un Engures ezera krastus. Maršruta sākuma un beigu punkts – Engure vai Rideļu dzirnavas. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos. (2)
6) „Uz Cinevillu” (Maršruts 17) ir maršruts, lai iegrieztos Latvijas apmeklētākajā tūrisma objektā un vienīgajā Baltijas kino filmēšanai speciāli izveidotajā vietā – Cinevillā. Maršruta garums, sākot un beidzot to Tukumā, – aptuveni 30-36 km (atkarībā no izvēlētā maršruta braucienam no Cinevillas uz Tukumu). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(5a)
7) „No Tukuma līdz Smārdei caur Džūksti” (Maršruts 18) ir brauciens uz Cinevillu un Džūksti, kuru pēc tam turpina uz Ķemeru nacionālo parku, apmeklējot Dunduru pļavas. Tas ir vienas dienas maršruts, aptuveni 55 km garš (37 km grants segums, 3 km zemes ceļa), ar sākuma punktu Tukumā vai Milzkalnē un beigu punktu Smārdes dzelzceļa stacijā. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos. (5)
8) Maršruts „Džūkste-Lestene-Cinevilla-Slampe” (Maršruts 19) ir vienas dienas apļveida maršruts aptuveni 60 km garumā (43 km grants segums, 2 km zemes ceļš), kas iepazīstina ar Zemgales un Kurzemes robežteritorijas ainavu un Otrā pasaules kara notikumiem un to radītajām sekām. Maršruts ir grūts tāpat kā tā tēma. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(13)
9) „Tukuma lauki un lauksaimniecība” (Maršruts 20) ir divu dienu maršruts – 72 km (32 km grants segums, 4 km zemes ceļš), kurš tiem, kam vairāk patīk braukt ātri un uz izturību nevis baudīt un vērot apkārtni, pieveicams arī vienas dienas laikā. Sākuma un beigu punkts – Tukums. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(8)
10) „No Zemgales uz Kurzemi” (Maršruts 21) ir maršruts, kas sākas Jaunpilī un aizved velosipēdistus pāri lauksaimniecības teritorijām līdz pat Kandavai un Sabilei un caur mežainiem apvidiem atpakaļ uz Jaunpili. Tā kā tas ir apļveida maršruts, tad tā sākums var būt gan Sabilē, gan Kandavā. Maršruts ir 2-3 dienu (atkarībā no sagatavotības un braukšanas mērķa – izturības vai ainavu vērošanas brauciens). Tā kopējais garums ir ap 150 km (53 km ir grants segums, 18 km zemes ceļš). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(12)
11) „Zante-Vāne” (Maršruts 22) ir vienas dienas maršruts tiem, kas ceļo grupā un meklē spēku pārbaudījumus, jo ir fiziski diezgan pagrūts. Sākuma un beigu punkts – Zante vai Vāne. Maršruta kopējais garums – aptuveni 51 km (38 km grants seguma).Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(11)
12) „Kandava - Sabile” ir maršruts pa Abavas senleju jeb tautā saukto Kurzemes Šveici. Sākuma un beigu punkts var būt gan Kandava, gan Sabile. Maršruta garums – aptuveni 50 km (~10 km grants ceļš), kas daļēji iet arī pa augstas intensitātes Kandavas-Kuldīgas ceļu (P130). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(1)

Velomaršruti Jaunpils pusē:


1) „Ar velo Jaunpils pusē” (Maršruts 23) ir maršruts, kas piedāvā iepazīt Jaunpils apkārtni. Maršruta kopējais garums - aptuveni 32 km,t.sk. ~25 km grants seguma (maršruta garums ar papildus alternatīvu – nepilni 37 km, no kuriem ~26 km grants seguma). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos. (8)
2) „Ar velo no Jaunpils līdz Remtei, Zantei un Strutelei” (Maršruts 24) ir maršruts, kas piedāvā, nobraucot 66 km, iegriezties Veclaukos, Remtē, Zantē un Strutelē, pa ceļam baudot mežiem un laukiem bagāto ainavu. Maršruts vidēji grūts, jo 41 km ir grants seguma un 7 km zemes ceļa. Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos. (9)
3) „Jaunpils-Zebrus ezers” (Maršruts 25) ir maršruts tiem, kas apmetušies uz kādu brītiņu atpūsties Jaunpils pusē un vienu dienu vēlas braukt ar velosipēdu. Maršruts aizvedīs līdz vienam no gleznainākajiem Zemgales ezeriem, kur veldzi smelties varēs gan miesa, gan gars. Maršruta garums – 37 km (12 km grants segums). Sīkāks maršruta apraksts un karte drīzumā sekos.(10)

12 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

bildes vajadzēja emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt