local-stats-pixel fb-conv-api

Ferrari FXX8

Ferrari FXX ir 2005. gadā izlaists superauto modelis, kas būvēts pēc Ferrari enzo parauga. Pasaulē ir tikai 30 Ferrari FXX modeļi un katrs no tiem maksāja 2.5 miljonus ASV dolārus. Ferrari speciāli atlasīja 29 savus visuzticamākos klientus, kam deva iespēju iegādāties šo auto. Pēdējais FXX tika uzdāvināts Mihaelam Šulmaheram, kad viņš beidza savu karjeru.

Tomēr šī mašīna izceļas ar vēl kaut ko. Ar to nav atļauts braukt pa ielām, tā konstrukcijas dēļ. To drīkst izmantot tikai Ferrari akceptētās trasēs un pēc katra brauciena, tās braucējam ir jāraksta atskaite par braukšanu, plusiem un mīnusiem. Klientam šo auto ir jātur Ferrari noliktavā, kur inžinieri to testē un uzlabo. Šādi katram klientam ir iespēja savam auto uzstādīt jaunākās un labākās tehnoloģijas.

Šis auto ir aprīkots ar 6.3 litru V12 dzinēju, tas spēj sasniegt 860 zirgspēku jaudu. Tā ārējā apdare ir veidota no karbona, kas nodrošina vieglumu un izturību un aizmugurējā spoguļa vietā ir neliela kamera. Auto netiek aprīkots ar tādām ekstrām, kā stereo vai kondicionieris un sēdekļi ir diezgan cieti un neērti.

Šo auto ir iespējams iegādāties tikai Eiropā. Citos kontinentos to atļauts importēt, bet šajā gadījumā auto nedrīkst piederēt cilvēkam, kas dzīvo šajā kontinentā. Auto drīkst piederēt tikai eiropietim.

2006. gada beigās auto parādījās Top Gear, kur tika uzstādīts trases rekords (tas netika ieskaitīts, jo pēc noteikumiem, lai ieskaitītu rezultātu auto jāspēj pārbraukt guļošam policistam un jābūt road-legal (legāli izmantojamam uz publiskajiem ceļiem).

Džeremijs Klarksons: "Šis auto ir kā formula 1 mašīna, tikai ar logu tīrītāju".







34 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

nēsmu ferrari fanāts , bet zvērs

2 0 atbildēt

Kāds prieks pirkt mašīnu ar tādiem nosacijumiem?

2 0 atbildēt
gfh avatarsgfh

ljoti labs un interesants raksts, cepums tev!

1 0 atbildēt

Šis auto ir īstiem autofanātiem, kam nav kur likt savu naudu :)

1 0 atbildēt

Bet protams, ka Ferrari savas F1 Hi-Tech tehnoloģijas nalaidīs ārā no savas rūpnīcas, tādēļ arī tie nosacījumi!! Bet domāju ka F1 bolids tikuntā stipri ātrāks par šo verķi!!!

1 0 atbildēt

f1 pa slapjo bija 59sec pa sho trasi!

1 0 atbildēt

Cik es atceros top gear neieskaitīja rezultātu tapēc ka viņai bija sliku riepas!

0 0 atbildēt

ja gribi sev ferrari fxx..?

nopeer formu F1 un uzliec logu tiiriitaau...

vola...

0 0 atbildēt