local-stats-pixel fb-conv-api

latvieši vs krievi.88

79 19

Tātad esmu iespaidojusies no whitelucifer (atvainojos, ja nav pareizi uzrakstīts niks) raksta un tagad necentīšos kārtējo reizi kaut ko mainīt, kā vēlējos pirms tam, kad rakstīju "draugos" dienasgrāmatas, lai cilvēki "ņemas" pie prāta, tā teikt.

Es saprotu, ka ļoti daudzi man tagad bruks virsū un teiks, lai es, krievu tautības būdama, arī braucu prom vai kārtējo reizi atsūtīs linku uz www.braucmajas.lv utt. utjp. Taču es šo rakstu publicēšu tikai un vienīgi tāpēc, ka pēc manām d/g draugiem.lv pāris mani draugi pārstāja viens otru apsmiet vai kā citādi tautības dēļ. Kaut vai draugu starpā jociņi par tautību bija vienkārši tāpat, neko ļaunu nevēlot, taču ļoti bieži aizskāra abas puses - gan latviešus, gan krievus.

Kas ir patriotisms, es zinu, taču es neuzskatu, ka whitelucifer un vēl daži komentētāji to zina, jo, pēc viņu domām, cilvēku apsaukāšana un teikšana, lai krievus iet un dedzina uz sārta, ir patriotisms - nu nav tas patriotisms, cilvēki, nav! 

Pieturos pie domas, ka katrā tautā ir savi fenomeni, vārda sliktākajā nozīmē, taču cilvēkus nevajag šķirot. Taču, satiekoties ar kādu pirmo reizi, jautājam vārdu, nevis tautību. Tautība ir tikai tas, kas rakstīts mūsu pasēs. Jā, es arī esmu pret tiem krieviem, kas dzīvo Latvijā ļoti ilgi, taču nepārzina valsts valodu. Bet es apsveru domu, ka ir kādi cilvēki, kuriem ir kādi mīkstinošie apstākļi, kā piemēram, manai vecmāmiņai. Viņa pārcēlās uz Latviju, kad viņai bija 18 gadi, taču strādāja rūpnīcā, kur viņai nācās cilāt ķieģeļus un likt tos uz platformām un neviens neprasīja valodu, jo bija PSRS valdīšanas laiks. Taču, kad beidza pastāvēt Padomju Savienība, vecmāmiņa saslima ar astmu un runāja tikai mājās ar vectēvu un suni, mazbērniem un bērniem, kas ik pa reizei pie viņas atbrauca. Protams, brauca uz pilsētu, bet viņas minimālās zināšanas ļāva pajautāt pārdevējai, kur atrodas cukurs, kaut arī ar tiešām lielu akcentu. 

Un vēl kas, vai tie cilvēki, kas tagad brauc uz Īriju, Angliju, Nīderlandi u.c., uzreiz atbraucot, zina tās valsts valodu? Taču, nē, ar laiku iemācās, varbūt ir arī tādi pāris cilvēki Latvijā, kas atbrauca no Krievijas.

Es tagad nevienu neaizstāvu, nepārprotiet, bet es vienkārši ceru, ka arī pēc šī raksta vismaz viens vai divi cilvēki apdomās savu rīcību, vārdus, kas tiek vērsti pret citu tautību cilvēkiem. Zinu, ka lielākā "spoku" daļa man saliks mīnusus un rakstīs komentārus pilnus ar negācijām, bet es tam arī gatavojos, kad rakstīju tādu rakstu.

 

ONE LOVE !

79 19 88 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 88

0/2000

Tev sava taisniba ir. Bet ka tu verte 9. maija svetkus Latvijā? Ko riko krievtautibas parstavji?

5 0 atbildēt
Bro avatarsBro

atbildot uz niks komentāru " Apskataties uz sevim tinji, Jus visi esat jau... " 80% stulbs tu neesi? No kurienes tu tadus skaitļus rāvi?

4 0 atbildēt

 

Latviešiem krievi nepatīk dēļ viņu rīcībām,manuprāt.

4 0 atbildēt

atbildot uz xxxo komentāru " nē tas ir tāpat kā svinēt čingishana labāko... " pilniigi piekriitu, krieviem ar savu shovinismu pietruukst meera sajuutas... tad kad latvieshi PIEMIN kritushos latvieshus, kuri dieneeja vaacu armijaa, tad peekshnji tas ir fashisms utt.. Daudziem krieviem patiik sevi asocieet ar Krieviju, lai gan nekas atskaitot izkropljotu krievu valodu juusos nav palicis no turienes kultuuras. Daudzi saka, ka individuaali nav jau kkur veerts kashkjeeties, jo tas neatrisinaas situaaciju, es domaaju, ka ir gan veerts ciiniities ar katru shaadu subjektu individuaali, kam ir krievijas karodzins mashiinaa un kas tikai savaa urlistaanas valodaa maak muuldeet..

3 0 atbildēt

lielisks raksts! par visiem 110 piekrītu ++

BALTMAN, man tevis neizsakāmi žēl.  

2 0 atbildēt

vismaz tavu rakstu ir patīkamāk lasīt nekā daudzus citus, ko raksta "patriotiskie latvieši", kas bārstās ar apvainojumiem.

4 2 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Doma tāda ka, Stalins ar savu režīmu daudzus... " Bet tauta pa 70 gadiem varēja to iemācīties, jo nedzīvojam visi alās vai smth. Es šaubos, ka tagad varam vainot Staļinu pie krīzes. Pie krīzes ir vainojami negodīgie cilvēki, kuri zaga naudu.

1 0 atbildēt

visi noliek krievus un viņu šaušalīās izdarības  staļina dēļ kvai viņš nemaz nebija krievs lolol.

2 1 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " par kuru tautu tu runā? Un kapēc tu piemini ... " Vai, aizmirsu, ka bijāt okupēti! 70 gadi ir tie, kad beidzās karš (+/-)! PIETIEKAMI DAUDZ LAIKA!

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Apskataties uz sevim tinji, Jus visi esat jau... " Ļoti labs viedoklis, jā! Taču par tiem 80% gan nav riktīgi. Taču doma man patīk, jo būtībā tā ir. Jaunieši skatās amerikāņu filmas, tīrā, tā teikt, latviešu valodā nerunā neviens no jauniešiem. Labi, pārspīlēju nedaudz, taču gandrīz neviens, tā būs pareizāk. Un, turpinot domu, jūs atceraties par savu patriotismu, diemžēl, es tā nedomāju, bet labi, lai paliek, tad, kad kāda sīka krievele (haha!) izveido tādu rakstu kā šis, atverot acis uz to, ka vajag piekāpties ABĀM pusēm. 

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " baltman tu esi tads idiots, tipiski ietiepts ... " Nu tik rupji es neteiktu, bet paldies par atbalstu. :)

1 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Visas tautības ir stūlbas, iedomīgas un vērtē... " oi, oi. vnlg - tas, ka Tev nepatīk latvieši, pateici tā vnk, par krieviem atkal tik daudz muļķību. NU NAV VISI TĀDI, KĀ TU TO NESAPROTI, APROBEŽOTĀ GALVA !

1 0 atbildēt

autoram-tev nav nekas japierada-shadas diskusijas varat risinat krievija-kamer esat ci*s pie mums, jums nav jasak mums ieskaidrot ka nu luuk tas ir tagad taa-nee tas taa nav.Mums par krieviem un iemeslu kapec vini ir seit, nekas nav jaazin-mums ir jaazin, kad jus beidzot beigsiet diskuteet, un pazudiisiet no muusu valsts.

2 1 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " latviešiem arī ir *, panki, gopņiki, metāli... " Gluži manas domas. :)

1 0 atbildēt

Es nelasiju to garo penteri ,bet nu ok .. Lv krievi ir gudraki par pashiem LV tautieshiem ... ja nebutu tie pashi krievu lielakaij dal;aij Lv dzivojosho nebutu darba .. jo vissvairak darba vietas iestades u.c pieder krievu tautibas parstavjiem ... varat teikt ne bet ta tas ir ...  + par rakstu krievus nekad nesmu nidusi un netaisos!

1 0 atbildēt

Nu ir daži kam derētu saprast to, ka ne visi krievi ir urlas, un tad jau būtu okej, pats pazīstu dažu labu Latvijā dzīvojošu, krieviski runājošu cilvēku, bet ar viņiem nav problēmu saprasties - 1 runā latviski, otrs krieviski un abi viens otru ideāli saprot, nu tas tā, tas sliktais iespaids daudziem rodas no urļikiem, tur kur dzīvoju es tādu nav.

 

aj kkādu bezsakaru samurgoju.

2 2 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Prostitucija un narkotikas daziem to jau pad... " Tie bija vienīigie vārdi ko tu izlasīji? Piedod, bet tādā gadienā tu esi aprobežots.

0 0 atbildēt
Bro avatarsBro

atbildot uz niks komentāru " ES TE LASU TAVUS KOMENTARUS un saprotu ka e... "

Pilnigi piekrītu tev, Vacija pret Angliju, franciju un ASV ir cīnijusies 2vos pasaules karos un pēc vācu sakaves palīdzējusi tai atguties ekonomiskā veida kaut gan paši pierpasija reparācijas. Ka arī pēc otrā pasaules kar spēja izveidot Eiropas ogļu un tērauda kopienu. Atvainošnas kā arī šada fakta atzīšana vēl būtu labi karī atmaksāt naudu par daudziem grēkiem kā to izdarija vācija tikai spētu uzlabot latviešu attieksmi pret krieviem.

Un jā visi drošvien zina Molotova-Ribentropa paktu.

 

0 0 atbildēt

atbildot uz Savietis komentāru " Lieta jau tāda, ka nelatviešiem Latvijā ir tā... " Par tām tiesībām, lūdzu, nevajag! Tas ir tikai formāli tā, taču vai ikdienā tas tā ir? Nē, nav gan! Varbūt izveidosiet savu Kuklusklanu vērstu pret krieviem?

Kāda ņirgāšanās? Tie ir tie paši svētki, ko svin Eiropā 8.maijā, gudrais!

0 0 atbildēt

Vēl kas, daži grib lai visi krievi brauc prom. A naudu, ko viņi ieguldīja rūpniecības attīstībā un celtniecībā atdod negribiet? Pagātni nevar izmainīt, bet to nevajag noliegt.

0 0 atbildēt