local-stats-pixel fb-conv-api

Visu laiku labākie šāvēji Mežonīgajos Rietumos16

117 1

Nav iedomājama atpazīstamāka aina vesternos, kā duelis. Apzinīgais šerifs un biedējošais bandīts iziet uz ielas tieši dienas vidū, lai „noskaidrotu attiecības”. Patiesībā, šāda tipa dueļi bija īsts retums. Biežāk bija sastopami gadījumi, kā ar Mežonīgo Bilu Hikoku. Viņam iešāva mugurā, kamēr viņš spēlēja kārtis. Neizklausās nemaz tik galanti un grezni. tomēr arī starp šiem bija tādi, kurus uzskatīja par ĻOTI bīstamiem. Šie arī bija tie, kas bruģēja ceļu visiem topošajiem vesternu varoņiem.

117 1 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Labs raksts! Izskatās,ka lielākajai daļai šo ļautiņu ir paticis arī fotografēties!

14 0 atbildēt

atbildot uz garretthill komentāru " kur Rembo? "

kur smadzenes?  

12 0 atbildēt

Perfekts raksts ! :) +2

11 0 atbildēt

Nu es labāk uzticos Vikipēdijai un vēsturniekiem, nevis žurnālam "Liesma". Pēc Vikipēdijas datiem, Bilu tiešām sauca par Pīļu Bilu, bet šī iesauka neradās bērnībā, bet gan armijā. Ferma, kurā viņš strādāja piederēja viņa tēvam, nevis Džeka Makkola tēvam. 

9 0 atbildēt

Visi ūsaiņi, izņ*t 5.! Bet cepums par rakstu.

8 0 atbildēt

Nedaudz neprecīzi latviskojumi. Pareizi ir Trakais Bils Haikoks (nevis Hikoks). Tumstounas pilsēta jāsauc par Tombstounu (Kapakmeņu pilsāta) utt.

Haikoka nošāvējam ar Trako Bilu rēķini bija kārtojami jau no bērnības. Jaunībā Trakais Bils Haikoks strādāja Džeka Makkola tēva fermā. Tur viņš, it kā slinkuma dēļ, bijis iesaukts par Pīļu Bilu, kas šama ļoti nepatika. Vienu rītu Džeka jaunākais brālis, kuram tad bija tikai četri gadi (laikam, ka tik daudz), no rīta pasveicināja Haikoku: "Sveiks, Pīļu Bil!" Haikoks aiz dusmām iesita puikam ar kapli pa galvu, no iegūtās traumas zēns tajā pašā dienā nomira. Tad arī viņa dažus gadus vecākais brālis piesolīja Bi;am, ka to nogalinās, kad izaugs liels. Savus draudus viņš arī piepildīja. Interesanti, ka pēc Bila Haikoka nošaušanas Džeks pats pieteicās pie šerifa. Viņam tika piespriests nāves sods, bet kaut kas nogāja greizi ar tā izpildi, un tad Džeks tika atbrīvots. Vēlāk viņš pārcēlās uz citu štatu, kur dzērumā lielījās ar to, ka nošāvis Bilu Haikoku. Tur šamo apcietināja vēlreiz, vēlreiz piesprieda nāves sodu, ko arī bez aizķeres izpildīja. Džeks Makkols savu dzīvi beidza pie karātavām.

 

Bet par rakstu kopumā - interesanta informācija. Par dažiem šiem pistoļvīriem deviņdesmito gadu sākumā žurnālā "Liesma" bija plašāki apraksti. Pavisam noteikti šajā rakstā vajadzēja iekļautu info par Trako Bilu Longliju, kurš tika pakārts 27 gadu vecumā, bet līdz tam laikam paspēja pie Pētera aizūtīt vairāk par 30 cilvēkiem, pirmo no tiem, kad Longlijam bija tikai 15 gadu.

8 0 atbildēt

+4 .. godam nopelniji ;)

8 0 atbildēt

Pāris dienas atpakaļ tieši noskatījos filmu Tombstone, kur ir par Vaijatu Ērpu. Tīri labs vesterns.

6 0 atbildēt

Kā parasti,labs raksts)))

6 0 atbildēt

ne ko pielikt, ne atņemt emotion

4 0 atbildēt

ļoti labs rakstsemotion

4 0 atbildēt

jā visi izņ*st vienu krita no lodes...

3 0 atbildēt

ju, baigi interesants... aizrava! respecta! :D

3 0 atbildēt

Super, interesanti :)

0 0 atbildēt

tiesam labais

0 0 atbildēt

kur Rembo?

2 3 atbildēt