local-stats-pixel fb-conv-api

Par lejupielādēšanu piespriež 675 000 ASV dolāru sodu15

ASV Bostonas universitātes studentam, 25 gadus vecajam Džoelam Tenenbaumam (Joel Tenenbaum - attēlā) tiesa piespriedusi 675 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas sodu par muzikālo kompozīciju lejupielādi un izplatīšanu, izmantojot failu apmaiņas tīklu, ziņo „Associated Press”. Studentam, kas atzina savu vainu 30 muzikālo kompozīciju lejupielādē, draudēja naudas sods līdz 4,5 miljoniem dolāru – pa 150 tūkstošiem dolāru par katru dziesmu. Zaudējumu, kādus Tenenbaums nodarījis kompozīciju autoriem un pastarpināto tiesību īpašniekiem, apmērus noteica zvērināto kolēģija. Pēc apspriešanās zvērinātie novērtēja katru nelikumīgi lejupielādēto dziesmu par 22,5 tūkstošiem dolāru.
Pēc lēmuma paziņošanas Tenenbaums patiecās zvērinātajiem par to, ka viņam netika piespriests maksimālais naudas sods, kā arī paziņoja, ka tūdaļ pēc sprieduma stāšanās spēkā pasludinās sevi ar bankrotējušu. Studenta advokāts savukārt, paziņoja, ka tuvākajā laikā pārsūdzēs civilspriedumu, kuru viņš uzskata par netaisnīgu.
Džoels Tenenbaums kļuvis par otro ASV pilsoni, kas apsūdzēts par muzikālo kompozīciju nelikumīgu izplatīšanu, izmantojot failu apmaiņas tīklus, un kura lieta nonākusi līdz tiesai. Pirmais precendents bija tā dēvētā Džemijas Tomasas (Jammie Thomas) lieta, kuru Amerikāņu skaņu ierakstu asociācija (RIAA) 2007. gadā apsūdzēja 1702 dziesmu izplatīšanā, izmantojot failu apmaiņas sitēmu „Kazaa”.
2007. gada oktobrī Tomasai par 24 dziesmu lejupielādi tika piespriests 220 tūkstošus ASV dolāru liels naudas sods. Tomēr spriedums tika atcelts, bet lieta nosūtīta atkārtotai izskatīšanai. 2009. gada jūnija vidū tiesa pieņēma jaunu lēmumu Tomasas lietā, palielinot naudas soda summu līdz 1,92 miljoniem dolāru. Jūlija sākumā Tomasas advokāti šo lēmumu pārsūdzēja un pieprasīja lietas atkārtotu izskatīšanu. Lēmums par to, vai lieta tiks skatīta vēl trešo reizi, pagaidām nav pieņemts. Vairāk informācijas: "Associated Press" -Student owes $675K in music-downloading case >>>
13 2 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
Jā, džekam nakotne dirsā, ja piespriedis tādu sodu.
5 1 atbildēt
man spoki gāja, bet bildes nerādīja. :/
4 1 atbildēt
mulkibas... sito palaida lai citus iebiedetu!
4 1 atbildēt
mjee spoki shon glju4iija, interesanti cik man buutu jaamaksaa? :DD
3 1 atbildēt
tig daudz emotion
3 1 atbildēt
psc tad jau videjam latvijas pilsoniem var piespriest bilijardus maksat!
3 1 atbildēt
Es vispār skatos, ka tie visi mūzikas industrijas magnāti ir bikiņ sagājuši sviestā... Manuprāt visai pasaulei vajadzētu draudzīgi sarunāt un turpmāk mūziku vispār nepirkt. Cik var izspiest naudu no psihopātisku popfanātu pusaudžu vecāku makiem??? Tagad uz katru muzikas zvaigzni savairojies visādu menedžeru un suteneru armija, kā Latvijā birokrātu... Viena vienīga mafija... Kas ir no sirds ir labs dziedātājs ar patiesu talantu, nepaēdis nepaliks. Visi pārējie ir mantrausīgi nahļebņiki. Neuzskatu, ka mna viņi būtu jāuztur. Ja kādam muziķim nepatīk, ka es klausos viņa mūziku par velti, lai spēlē savas mājas pagrabā... A tie mūziķi, kas man patiešām patiks, noteikti saņems savu naudiņu, kad iešu uz koncertu vai nopirkšu tiešām labu CD...
3 1 atbildēt
Njā.. džeka žēl =/ :D PS. a man vienīgajam no vakar vakara līdz šodienas 16:50 negāja spoki.lv ? nevarēju atvērt !
2 1 atbildēt
man vsp negāja... rādīja ka kļūme serverī !
2 1 atbildēt
jaa ja LV sitaa buutu nenormaali daudzi buutu tagad bez naudas taalaakos sazin cik gadus vai uz visu muuzu :D
2 1 atbildēt
nu bišķin pārspīlēts sods... diez vai tā nauda, kas tiek samaksāta par sodu vispār nonāk līdz pašiem mūziķiem??
2 1 atbildēt
P.S. man viss kas ir kompī ir nelegāls, pat windows emotion
1 0 atbildēt
pizģets piderasi bleģ...attceļ lietu tik lai pec tam varetu naudu izspiest
1 1 atbildēt
blo avatarsblo
haahaaahaaaaa
0 0 atbildēt
pizģets labi ka nedzīvojam sapņu zemē amerikā. tur tiešām 14 gadīgie no večiem ir izspiedieduši visu no apple un tik maksā par katru dziesmu dolāru.
0 0 atbildēt