Lai arī ziema nav īstais alus laiks, bet vasara tuvojasun varbūt, ka noder arī kāds cits šī dzēriena pielietošanas veids, ne tikai vēdera piepildīšana.
Neparasti veidi, kā izmantot alu.5
51
0
Mērcēties tajā! Ir pierādīts, ka alus ir lielisks ādai - padara to mīkstu un gludu. Kāpēc gan neizmēģināt tumšā alus vannas, lai kādu laiku tajās pamērcētos. Vienīgi varētu būt samērā grūti pārvarēt kārdinājumu dzert vannas "ūdeni"!
Kā pretsāpju līdzeklis sāpošam vēderam. Alum ir anestezējoša iedarbība, tāpēc tas palīdz pret kuņģa sāpēm (ja vien nav kāda čūla, vai gastrīts). Tāpēc jau šamējais palīdz arī pret paģirām.
Līdzeklis mēbeļu pulēšanai. Alus vienkārši pārsteidzoši iedarbojas uz koka mēbelēm. Ļaujiet alum nedaudz nostāvēties, un tad kārtīgi apstrādājiet savas mēbeles, pēc tam - vienkārši nopulējiet. Un - voila - spīd un laistās!
Gaļas marinēšanai. Nav nozīmes kādu gaļu jūs marinējat, rezultāts būs lielisks. Gaļa jāpatur alū vairākas stundas. Marinādei bez alus varat pievienot ko vien sirds vēlas sākot no sojas mērces līdz pat ievārījumam. Piemēram, ja marinējat cūkgaļu, alum pievienojiet anansu gabaliņuss un sulu. MMMMM!
Alus kā gliemju iznīdētājs. Kailgliemežī parasti nav nekādas jaukās radības dārzā, jo mēdz apgrauzt visu ko vajaga un, ko nē. Lai no šiem gliemjiem atbrīvotos lieliski noder alus. Tik vien kā jāieros zemē trauks un katru dienu tajā jāielej svaigs alus. Smarža trakoti tos piesaista, viņi nāk padzerties un --- noslīkst!
"Pabarot" savu dārzu. Augiem patīk raugs un citas vielas, kas ir alū. Tad ja nu pēc ballītes ir palikušas pusizdzertas alus pudeles, droši tās var stiept uz dārzu un saspraust zemē.
Bišu un lapseņu atvairīšanai. Arī šos lidoņus alus pievelk. Ja nu vasarā plānojas pikniks puķu pļavā, nolieciet netālu vaļēju alus pudeli vai skārdeni, un bites ar laspenēm būs pārāk aizņemtas ar dzeršanu un liks jums mieru. Tik vien jāuzzmanās, lai kāds varonis pēcāk šo pudeli neizdzer, sekas var būt letālas.
Matu mazgāšanai. Alus šampūns piešķi spīdumu un apjomu nedzīviem matiem. Un šādu šampūnu var uztaisīt pats - alus jāsajauc ar jēlu olu un uz priekšu. Šo miksli var uzglabāt vairākas dienas. Var arī ka kondicionieri izmantot tikai alu!
Uzjaukt mīklu. Mīklai parasti pievienojas irdinātājus, kā, piemēram, cepamo pulveri vai sodu, bet varam izmantot alu. Piemēram, 1,5 tase miltu sajaucam ar pustējkaroti sāls un glāzi alus. Ļoti laba mīkla, ko gribas visu laiku pagaršot! :-)
Cāļa grillēšanai. Vienkārši un sanāks vienmēr! Veselu cāli vienkārši uzsprauž uz atvērtas skārdenes ar alu un cepeškrāsnī iekšā. Kamēr vista gatavojas, alus uzkarst un mitrina samērā sauso vistas gaļu, kā arī piesātina to ar garšu. Cāli gan pirms tam sapiparojat un apsālat. Hm - šito jau var arī ziemā izmēģināt!