local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijā miličiem ļauj slēpties krūmos1

Pie mums Ceļu policijas rindās šāda prakse, proti, satiksmes dalībnieku vērošana no meža biezokņa, izmantojot "slēpto metodi", ir visai izplatīta kopš senseniem laikiem, turpretī Krievijā, tikai sākot ar jauno mācību gadu, miličiem oficiāli ļauts slēpties krūmos.

1. septembrī Krievijā stājas spēkā jaunais Iekšlietu ministrijas administratīvais reglaments, kurā 272 pantos atrunāti Valsta autoinspekcijas darbinieku pienākumi un tiesības dažādās situācijās, raksta Lenta.ru.

Pirmkārt, tagad inspektoriem būs atļauts veidot "lamatas", izmantojot "dabiskus un mākslīgus slēpņus". Tāpat viņiem būs ļauts veikt patrulēšanu nemarķētos auto bez bākugunīm. Apturēt ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju gan varēs tikai inspektors uniformā un ar marķētu auto.

Pēc automobiļa apstādināšanas miliča pienākums ir nosaukt savu vārdu un dienesta pakāpi, kā arī apstādināšanas iemeslus, turklāt viņam jābūt "pieklājīgam, objektīvam un taktiskam". Ja vadītājs inspektoram iedos dokumentus, starp kuriem "ieslēpusies" nauda, likumsarga pienākums ir dokumentus nekavējoties atdot un palūgt, lai no tiem tiktu izvāktas materiālās vērtības.

Gadījumā, ja radīsies aizdomas, ka autovadītājs braucis reibuma stāvoklī, tad inspektora pienākums ir viņu atturēt no braukšanas tālāk, neskatoties uz autobraucēja statusu, ieņemamo amatu u.tml. Īsāk sakot, Valsts autoinspekcijas (VAI) darbinieki tagad varēs aizliegt turpināt ceļu pat tām personām, kam līdz šim bijusi imunitāte VAI priekšā. Tie ir prokuratūras un citu Iekšlietu ministrijas struktūru darbinieki. Tiesa gan, par viņu sodīšanu arī turpmāk lems speciālas iestādes un komisijas.

Tāpat jaunajos normatīvajos aktos noteikts, ka VAI darbiniekam ir aizliegts apturēt auto ceļa zīmes "apstāties aizliegts" darbības zonā, taču būs atļauts veikt automobiļa un pārvadājamās kravas vizuālu apskati bez protokola sastādīšanas. Automobiļa vadītājam joprojām būs tiesības atteikties no auto apskates, taču tādā gadījumā inspektora pienākums ir veikt auto pārbaudi, sastādot protokolu.

Vadītājiem savukārt turpmāk būs ļauts gan audio, gan video formātā ierakstīt sarunu ar inspektoru.

Tai pašā laikā Maskavas apgabala Autovadītāju tiesību aizstāvības kolēģijas vadītājs Viktors Travins uzskata, ka izmaiņas neko nedos: "Ignorēja vecos noteikumus un ignorēs arī jaunos - cilvēki galu galā vieni un tie paši."
6 16 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Sūda bumbuļi... :))))
0 0 atbildēt