local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par Black Sabbath5

78 11

Tātad šoreiz grupa "Black Sabbath". Iepriekšējos rakstus par 60'to gadu rokmuzikas pionieriem varat skatīt manā profilā.

Pink Floyd - http://www.spoki.lv/aktuali/Fakti-par-Pink-Floyd/462496

Led Zeppelin - http://www.spoki.lv/kinomuzika/Fakti-par-Led-Zeppelin/461552

Kā jau ierasts, raksta mērķis ir iepazīstināt cilvēkus, kuri par šo grupu nav neko dzirdējuši vai ir tikai padzirdējuši, ka tāda eksistē.

Ceru, ka fakti būs nedzirdēti un pēc šī raksta jums parādīsies interese (ja tāda vēl nav) par šo vai citām 60'to gadu rokmuzikas grupām.

___________________________

1. Tiek uzskatīts, ka "Black Sabbath" albūms "Paranoid" (1970. gads) ir pirmais, smagā metāla albūms mūzikas vēsturē, lai gan par šo faktu eksperti mēdz strīdēties.

2. Grupas sākotnējas nosaukums bija "Polka Tulk Blues Band" , bet tad vīri izdomāja sevi tomēr saukt par "Earth" jeb "Zeme" tomēr tāda grupa jau bija tādēļ nosaukums tika mainīts uz slaveno "Black Sabbath"

3. Grupa tika nominēta 7 reizes iekš "Rock 'n Roll Hall of Fame" lidz viņiem beidzot izdevās tur iekļūt ar 8. reizi, 2006. gadā.

4. Sākotnēji grupā vokālists bija slavenais Ozijs Osborns, bet pēcāk viņu nomainīja Ronnie James Dio, kurš ir uzskatāms par žanra "Power-Metal" tēvu, kā arī viņš bija viens no tiem kurš popularizēja slavenos "devil horns". \\\\\\\\m/

5. Grupas ģitārists Tonijs Aiomi (Tony Iommi) septiņpadsmit gadu vecumā, strādājot metāla rūpnīcā, netīšām nogrieza sev labajai rokai, vidējam pirkstam un zeltnesim pirkstu galus. Viņš apsvēra pamest ģitārspēli, bet viņa darba devējs tomēr ieteica, lai viņš turpina spēlēt.

6. Pēc tam kad ģitāristam Tonijam bija nogriezti pirkstu gali, viņš mācījās spēlēt ģitāru ar labo roku (viņš bija kreilis), bet tomēr palika pie sava ierastā veida un lietoja pirkstiem uzlikņus. (Apakšā varat apskatīt bildi ar viņa pirkstiem.)

7. Līdzīgi kā slavenās grupas Led Zeppelin, ģitārists Džimijs Peidžs (Jimmy Page), Tonijs izmantoja bandžo stīgas uz savas ģitāras, jo tās bija smalkākas par tā laika vissmalkākajām elektriskās ģitāras stīgām.

8. Grupas pirmais albūms, kas saucās "Black Sabbath" izmaksāja 1200 ASV dolārus un pati ierakstīšana notika 8 stundas.

9. 2005. gadā grupas bijušajam vokālistam, Ozijam Osbornam tika konstatēta parkinsona slimība.

10. Ozijs un Ronnie James Dio viens otru ļoti ienīda, Ozijs viņu tik ļoti ienīda, ka vienā no Ozija tūrēm uz skatuves bija punduris, kuru Ozijs dēvēja par Roniju jeb Ronnie, tādā veidā izaicinot un ķircinot viņu (Ronijs bija tikai 163 cm garš, tādēļ tas punduris).

___________________________

Ceru, ka jums patika. Komentāros rakstiet par ko vēlaties nākamo rakstu! :)



78 11 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Gūgle
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 5

0/2000

vēl.

0 1 atbildēt

forshi emotion

0 1 atbildēt

par 1. vispar iet runa par vinju pirmo albumu black sabbath kas tika izlaists taja pasha gada tikai 7 meneshus atrak..... 

0 8 atbildēt