Lūdzu daži fakti par degvīnu!
Daži fakti par degvīnu!!27
185
4
Ietekme uz cilvēka psihi: alkohols izmaina emocijas un garastāvokli. Zemu devu gadījumā pārsvarā novēro pacilātību un sabiedriskumu, bet devām pieaugot, sevišķi alkohola izdalīšanās fāzē, novēro straujas noskaņojuma maiņas, dusmas un sagurumu, slikti panes vilšanos. Dažādiem cilvēkiem reakcija var būt atšķirīga.
Degvīna pirmsākumi ir meklējami Krievijā un Polijā!
Spirta dzēriens, kuru iegūst no ūdens un spirta šķīduma, kura alkohola saturs ir 40-45%, aktivizējot ar ogli, ar vai bez dažādu piedevu iz¬mantošanas, un filtrējot. No ekstra spirta gatavo degvīnu "Pšeņičnaja (40%)", "Sibīrijas (45%)", "Stoļičnaja (40%)"; augstākās attīrības šķiras — "Krievu", "Ekstra", "Starorusskaja", "Maskavas īpašais", īpašos degvīnus ražo no aug¬stākās attīrības spirta, kura stiprums 40-45%.
Degvīnam ir jābūt caurspīdīgam, bezkrāsainam šķidrumam, bez nogul¬snēm, bez svešām smakām un garšas.
„spirts” ir cēlies no latīņu valodas un nozīmēja dvēsele jeb garīgais stāvoklis.
Pasaulē pastāv arī spirta mērvienība „Proof”, kas vienmēr ir divas reizes lielāka nekā % izteiksmē norādītais spirta daudzums.Piemēram, 40 % stipru vodku Amerikā apzīmēs kā 80 proof.
Par vislabāko uzkodu mēdz atdzīt marinētas sēnes!
Degvīnu pieņemts dzert lēnām, maziem malciņiem. Lai izjustu pilnībā dzēriena būtību, nepieciešams ledus. Degvīnu dzer stipri atdzesētu.
ASV degvīnu ražo ar noteikumu, ka tam jābūt bez garšas un smaržas.