local-stats-pixel fb-conv-api

Čūskas 201057

94 1

Pagājušajā diennaktī sakosti 3 cilvēki, iestājoties siltajam laikam čūsku aktivitāte pieaug un tās cenšas atrast siltāku vietiņu un saules starus, kuros pagozēties. gatavojoties braucienam uz laukiem nevajadzētu aizmirst par ērcēm un čūskām, attiecīgi jāsaģērbjas, jālieto pretodu/ērču aeresoli, un ejot sēņot pievērsiet lielāku uzmanību nevis ieraudzītajai sēnei, bet tam kas notiek pie jūsu kājām, jo čūskas kodiens ir diezgan sāpīgs.
Latvijā trīs pazīstamākās čūskas ir :

1.Zalktis- melnpelēkas nokrāsas ar dzeltenām tādām kā austiņām galvas rajona(kož/nav indīgs)

2.Odze- pelēkas krāsas čūska ar zig-zag veida rakstu uz muguras(kož/ir indīga)

3. Glodene- īsti nav čūska, bet ķirzaka bez kājām(parasti nekož, bet rokās nav ieteicams ņemt)

Kas jādara kad iekož čuska?
Obligāti sauciet ātro medicīnisko palīdzību!(112)

Noteikti nevajag likt žņaugu!

Nevajag censties izsūkt indi vai piededzināt!

Izgriezt sadzelto vietu!

Sadzelto ķermeņa vietu jācenšas pēc iespējas mazāk kustināt!

Ja tomēr kaut kas iekoda un neredzēji vai tā vija čūska vai nē.

1.Koduma vietā ir perpendikulāri zobu nospiedumu pēdas (čūskai ir 4 zobi)

2.  Ir sāpes, nieze, uztūkums!

3. Pēctam jau sāk reibt galva, kā arī var parādīties vemšana, caureja!

4. Pat Koma, tāpēc labāk sēņot iet ģimenes vai draugu lokā, jo vienmēr kāds palīdzēs(komaz gadijumā vienīgi jācer,ka jūs kāds atradīs).

Lokālā palīdzība-(palīdzība nekavējoties un uz vietas) Tatad, kā jau augša rakstīju neko īpaši mēs līdzēt nevaram, vienīgi ja esam ar kādu draugu, vai ģimeni un esam dziļi mežā, kāds mums palīdzēs tikt līdz ceļam vai līdz kādai tuvākajai mājai, kurā ir civilizācija un iespējams telefons, ja mums pasiem nav līdzi, vai akumulators nosedies. Un gaidam  medicīnisko palīdzību!

94 1 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

Nu pashvaki mums Latvija ar taam chuuskaam ir..pasham gan beerniibaa bija liela fobija no shiem glumajiem radiijumiem, tachu kaa teikt - "parasti baidaas no taa, ko nepaziist", taa nu luuk nekas cits neatlika, kaa Latvijas raapuljus izzinaat, un beigu beigaas izraadiijaas, ka vells nemaz nav tik melns kaa vinju maalee..

Runaajot par zalkshiem, shitik miermiiliigu dziivniecinju diez vai otru Latvijas dabaa maz atradiisi, tieshaam nezinu, kas ir jaaizdara, lai zalktis censtos iekost. Vieniigais ljaunums (kas, jaatziist, gan iespeejams ir ne mazaak nepatiikamaaks kaa iespeejamais kodums), ko shis stresa staavoklii var izdariit, ir izdaliit elliigi nepatiikamu smaku, bet arii tas notiek ljoti reti (zinu iz dziives, jo agraa jauniibaa n-taas reizes esmu shos dziivniecinjus transporteejis no daarza siltumniicas uz mezhu)..

Runaajot par odzeem, arii shos briinumus var pashrociigi paarvietot t.i. paarneesaat, turot aiz astes (odzeem muskulatuura nav tik stipra, lai vareetu uzraapties pa savu kjermeni augshup un iekapmt neseejam rokaa), protams, nesiesaku nevienam to meegjinaat..bet nu ja nav alternatiivas zinaat der..;D

Beigu beigaas teikshu vienu - cieniet dabu un daba cieniis juus t.i. nekaapiet chuuskaam uz galvas, un arii chuuskas nekaaps jums uz galvas..;D

 

4 0 atbildēt

Tekstu būtu patīkamāk lasīt, ja tas būtu melnā krāsā, nevis rozā.

3 0 atbildēt

br.. pee.. fu.. baa.. cik man ļoti nepatīk čūskas.. Man no beigtām ir tik pat pretīgi, nepatīkami un bailīgi skatīties, kā uz dzīvām. Pē.

Laikam bērnības trauma, ka ar basām kājām uzkāpu uz zalktēniem.

2 0 atbildēt

Glodene nekož, bet taisa uz rokām...

1 0 atbildēt

izglītojoši. . ++

1 0 atbildēt

fuj, šitie pretīgī radījumi emotion

1 0 atbildēt

piekrītu! :D

0 0 atbildēt

atbildot uz Sapieris komentāru " Zalktis vai tad visār ir kaitēklis? :D " Ar zalkti ir tā, parasti neuzbrūk, ieprieksejajos komentos ir rakstīts,  bet vins izdala smirdiigu smaku un ja tu viņu ņurdzīsi pa rokām vins palaidīs smaku.

0 0 atbildēt

kāpēc nav ieteicams glodeni rokās ņemt? :/ Es pāris reizes esmu paņēmis :/ varētu arī sīkāk pastāstīt, kāpēc nevajag sūkt indi, piededzināt utt. :))

0 0 atbildēt

es nee un cereeshu ari neredzeet. pagajsgad uz vasaras beigaam viss asfalts ar cuusku liikiem jau sazuvusiem. nu kipa masinas sabraukaajusas+ sabrauktie gliemezi ja brauc ar velosipedu lietus laika ara +30 un list lietus paod gaisu tur var apkrist!

0 0 atbildēt

nu ja tā arī ir.

šogad vien esmu redzējis gan odzi, gan zalkti. fūu. ;[

0 0 atbildēt

Tā odze bildē izskatās baigi liela, bet Latvijā taču reāli viņas ir daudz mazākas.

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Ja kas, varam visu sarunāt .. :)   " nu tad sarunajam :D tu vispar esi meitene?

0 0 atbildēt

Man jautaajums, cik ilgi vareetu notureeties, bez pretndes cilveeks

no odzes kodiena 16-20 videejais vecums??

0 0 atbildēt

odze calim iekoda un tam tikai nobrazums bija

P.S. Visi vinu sauc par invisibility peni jo inde nebija ieksa

0 0 atbildēt

vsp usma ira viss ercainaka vieta latvija un ari tur lkm ira vissvairak 4uska... jo pagasvasar kad tur biju atpustes redzeju 3 4uskas un citiem bija erces bet tas laikam bija zalkshi :)

0 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Ehh, glodene vispār ir ķirzaka by the way. ... " ''3. Glodene- īsti nav čūska, bet ķirzaka bez kājām(parasti nekož, bet rokās nav ieteicams ņemt)''

0 0 atbildēt

vel ja sakož piem odze tad nevaidzetu skriet vai parak satraukties(ko butu gruti ieverot) tadejadi paatrinot savu asinsriti...

mans onkulis teica ka no odzes ja tew naw alerģija nekas ļauns nevar notikt vnk kadas 3 dienas var but vemšana un galvassapes.

0 0 atbildēt

zalktim kkāda inde jau ir jo uzpamt tāpt uzpamst koduma vieta

0 0 atbildēt

ta vispar normali bet maz bilzu

Bet man pohuj...

+

0 0 atbildēt