local-stats-pixel fb-conv-api

Zaķumuižas dabas taka8

68 0

Dodamies uz nenpopulāru zelta rudens lūkošanās vietu Latvijā - Zaķumuižas dabas taka.

----

Lai izglītotu un tuvinātu skolēnus un novada iedzīvotājus dabai un atpūtai dabā, popularizētu veselīgu dzīvesveidu un piesaistītu arī citu novadu interesentus Ropažu novadam, Zaķumuižā izveidota mācību dabas taka.

Dabas taku izveidojušas Zaķumuižas pamatskolas skolotāja Ināra Kleinberga un viņas meita Silva Kleinberga.

Dabas taka ir 1580 metrus gara un 1,5 m plata. Tai ir vidējas grūtības pakāpe: takas reljefs ir samērā vienmērīgs, mērens, izņemot atsevišķus posmus (daži stāvumi un kritumi, dažviet nelīdzens reljefs), tāpēc īpaša fiziska sagatavotība pirms takas iziešanas nav nepieciešama. Vietās, kur reljefs ir stāvāks, izvietoti roku balsti, bet pāri muižas dīķu sistēmas ūdeņiem uzcelti divi tiltiņi.

Taka ir interesanta visos gadalaikos un to var apmeklēt ne tikai kājām staigājot, bet arī pastaigājoties ar bērnu ratiņiem, braucot ar riteni un pat slēpēm ziemā. Tā ved cauri vecajam muižas parkam, pa ceļam iespējams aplūkot simtgadīgus kokus, dažādus augus, kā arī dažādus kukaiņus, putnus.

Ātrāks gājējs taku var iziet apmēram pusstundā, taču, ja vēlaties uzkavēties pie apskates objektiem, laika paies nedaudz vairāk. Takas malās ir izvietotas 10 norādes ar bultiņām un tikpat informatīvie stendi. To nolūks ir pievērst uzmanību retajām koku sugām un dižkokiem, kas aug gar takas malām, gan parka teritorijā sastopamajiem putniem, kas mājo koku galotnēs un dzīvniekiem, kuru takas ved virs un zem zemes.

68 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

slaaamin!  emotion  emotion 

1 0 atbildēt
Es dzīvoju Zaķumuižā
1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Zaķumuiža ir skaists ciematiņš, esmu tur pavadijusi visas bērnības vasaras..🤗👍👍👍
1 0 atbildēt

brrr, tā jau auksts emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt