local-stats-pixel fb-conv-api

personības : Frīda Kalo7

82 0

Interese par šo leģendāro sievieti man attīstījās sekojot latviešu aktrises Rēzijas Kalniņas darbībām uz Dailes teātra skatuves. Rēzija Kalniņa iestudējusi monoizrādi "Es - Frīda Kalo". Frīda bija meksikāņu gleznotāja, kura ar mākslu iepazinās pēc smagas autoavārijas, kuras rezultātā bija piekalta gultai. VIņa palūdza savam tēvam, gleznotājam, audeklu, otas un krāsas. Virs gultas izvedoja īpašu konstrukciju lai viņa varētu raudzīties sevī, spogulī virs galvas, un gleznot guļošā stāvoklī. Viņa gleznoja svei raudošu, asiņojošu, savainotu. Viņa pati izteikusies, ka viņa bijusi viņas vienīgais izpētes objekts.

"Manā dzīvē bijušas divas traģēdijas - Tramvajs un Djego"

Baudiet šo oriģinaļrakstu, kuru es gan tulkošu no ārzemju literatūras, gan veidošu konspektējot žurnāla "LEĢENDAS" sniegto informāciju, neaizmirstot par uzzināto no intervijām un citiem resursiem.

82 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Šo sauc par ietilpīgu un diezgan kvalitatīvu rakstu emotion Noteikti +4

5 0 atbildēt

Kvalitatīvi, ļoti kvalitatīvi. Katrā ziņā man patīk, izceļas saturīgs raksts uz pārējiem 90% spoku drazas.

Interesanta lasāmviela, tā turpināt.

2 0 atbildēt

Spēcīgs un pilnīgs raksts. Paldies... esmu arī kaut ko šodien ieguvusi vērtīgu! Viņā tomēr slēpjas savāds šarms, lai gan arī mani uzjautrina viņas uzacs, bet ... katrs esam ar savu odziņu! Viņas gleznas, neapšaubami uzrunā.... pat nelasot tekstu, liekas ka visu viņas dzīvi un izjūtas var izlasīt no otas vilcieniem. Tik ļoti gribētos palasīt viņas dienasgrāmatu, pamaldīties viņas domu graudos. Cik bieži ir jānotiek traģēdijai lai atklātos ģēnijs....

1 0 atbildēt
Vai arī jūs titulbildē pirmo pamanījāt 1 uzaci? emotion
3 3 atbildēt

Tā izrāde ir vienkāŗsi baisa. Kalniņā nav nekā no Frīdas. 

1 1 atbildēt