local-stats-pixel fb-conv-api

Visuma šokējošie fakti26

706 3

Kosmoss ir pilns ar dažādiem šokējošiem un neparastiem ķermeņiem un fenomeniem. Šoreiz par pašu neparastāko no pašiem neparastākajiem.

706 3 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Jaa ļoti interesanti!

12 1 atbildēt

Lūk, šis ir raksts, nevis tie izdomātiem, 100x dzirdēties fakti, kas vairumā ir spokos. 

Lieliska informācija, lasīju ar ļoti lielu interesi. emotion

4 0 atbildēt

Štrunts pa kvazāriem. Latvijā mellais caurums ir šite http://www.blackhole

4 0 atbildēt

Šis raksts man iemācija to,ka man Visums galīgi nesaista,bet bez šī raksta,es to nezinātu :D paldies tev! + !!!

3 0 atbildēt

Nu skaidrs, ka tas nav tāds alus, kā mēs pērkam pudelēs, bet etilspirts ar piejaukumiem uz alus pusi. Un interneta joks tas nav, jo esmu lasījis par to gan šaubīgās interneta lapelēs, gan ārī esmu dzirdējis no ļoti cienījamiem un slaveniem astrofiziķiem dokumentālajās filmās. 

Tīri no tehniskās puses, šis etilspirta mākonis nonākot kontaktā ar putekļiem, dažādām balkus vielām un desmitiem tūkstošu gadu laikā, varot rasties kaut kas alum līdzīgs. Un atceries, ka gāzu mākoņos dzimst zvaigžņu sistēmas, tur notiek procesi, kuros temperatūras ir mainīgas. 

3 0 atbildēt

Man īstenībā ir viens tads jautājums, mazliet off-topic, bet tomēr saistīts ar kosmosu. Jau vairākus gadus, nevaru atrast atbildi.. Ja ir kāds var, palīdzat man..

Tīri teorētiski- Ir izstrādāta Mendeļējeva periodiskā tabula ar visiem elementiem, kas atrodami uz zemes. Tie ir sakārtoti noteiktā secībā. Ideāla tabula. Tālāk- visums ir milzīgs. Būtu diezgan egoistiski uzskatīt, ka visi sastopamie elementi atrodas uz zemes. Kas būtu, ja piemēram, uz kaut kādas planētas atrastu elementu, piemēram, rasty-īdu. Un tas elements pēc visiem raksturlielumiem atrastos kaut kur pa vidu periodiskai tabulai.. tīri teoretiski, kādas sekas tas atstātu.. :D Jau vairākus gadus par šo domāju.. 

3 0 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt
Ļoti interesants raksts.Kas attiecas uz magnetāriem,tad,ja tas pietuvotos tik tuvu no mums kā mēness,tad pievilktu visu,kas satur dzelzi uz mūsu planētas.Vienu vārdu sakot mūsu planēta izšķīstu smalkos gabaliņos.
2 0 atbildēt

Tiešām bij ko palasīt ;) Lai gan nekā jauna nav, vismaz priekš manis, bet nu tomēr emotion

1 0 atbildēt

5. - Mūsu galaktikā ? Tad kāpē es saskatu tik sakidri citas galaktikas ? emotion Vai tad tie atrodas mūsu galaktikas pašā malā ? Jo ja tas būtu mūsu galaktikā, tad būtu tikai zvaigznes redzamas un kosmosa putekļi, bet nejau tīrs visums kur skaidri saredzamas galaktikas.

0 0 atbildēt
👍
0 0 atbildēt

Labs raksts. emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Atļaušos palabot, konkrēti par KVAZĀRIEM. Tie rodas ne jau no ātruma, kādā ieceļo gaisma vai jebkas cits melnajā caurumā, bet gan no apjoma. Ja melnais caurums vairs nespēj uzsūkt šo apjomu, tas visu lieko grūž laukā no tā, un rezultātā rodas kvazārs. Kvazāri ir attiecināmi uz salīdzinoši jaunām galaktikām.

Šeit ir vēl sīki nekorekti fakti, bet kopumā labs raksts. Iesaku visiem, kam interesē visuma un galaktiku uzbūve, noskatīties HOW THE UNIVERSE WORKS 1.sezonu. Tepat LV trakeros var "nopirkt".

1 2 atbildēt

 emotion 

0 1 atbildēt