local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tu zināji?17

95 0

Katra daļa ietvers 9 faktus, rodas jautājums par kādu faktu? Jautā komentārā pie reizes norādot fakta nr.! Izklaidējoši informatīvs saturs-fakti! "Nav kauns nezināt, bet gan negribēt zināt. " /Sokrāts/ Vai TU zināji?

95 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

4 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

1.kas to normu nosaka ? cilvēks vai pati daba? 3. nekad neesmu piedalījies šādā aptaujā, un - es vienmēr kožu vēderiņā emotion 7. a kas ir pārējie 21% ugunsdzēsēju ? vergi ?

3 0 atbildēt

Es arī varu pateikt, kapēc ļotenes lido lēnāk, nekā pirms 50 gadiem.

1. no kopējā ātruma jāizņem Concorde ļotene, kas lidoja ar 2 mach (divas reizes ātrāk par skaņu) ātrumu.

2. pirms 50 gadiem lidmašīnu katastrofu iemesli bija materiālu nogurums. Jo lielāks ātrums, jo lielāka berze, vibrācijas, lidmašīna tiek pakļauta lielākai slodzei. Lai palielinātu resursus - jāsamazina ātrums.

3. degviela. pirms 50 gadiem naftas cena bija 2$ bra barelu līdz 1971.gadā OPEC valstis vienkārši pacēla cenu līdz 12$ par barelu. Pēc pusotra gadu boikota, nācās vien pirkt dārgāku naftu. Daudzi dzinēji bija neekonomiski kā arī lielāka ātruma sasniegšanai ir vajadzīgs patērēt vairāk degvielas. Lai panāktu zemāku degvielas patēriņu - jāsamazina ātrums.

5. konkurence - agrāk ļotenē biļetes cena bija dārga, jo nebija konkurences. Šodien ātrvilcieni ļoti labi konkurē ar lidmašīnām, piemēram, no Minhenes centra līdz Berlīnes centram ar lidmašīnu vajag vismaz 4 stundas, no kurām apmēram 1h aiziet ceļā uz/no ļotenes, 2h aiziet iečekojoties, drošības pārbaudes, 1h tīrais lidojums. ar ICE vilcienu arī ir 4 stundas. Ar jaudīgu autiņu arī var pa 3-4h aizvilkt, jo iet ļoti labs bānis, mazos ceļa posmos ir ātrumu ierobežojums 130kmh. Pārējo ceļu velk uz 230-250kmh.

Līdzīgi ir starp valstīm - robežas vaļā (tagad gan dēļ migrantiem ir pārbaudes), daudzi pletē ar autiņiem.

līdz ar to, lidsabiedrībām ir jāsāk rēķināt, lai cena par pasažieri būtu zemāka nekā ar vilcienu vai autiņu. Samazinot ātrumu var ietaupīt degvielu, palielināt ļotenes kalpošanas laiku, kas ļauj samazināt vienas vietas cenu. 

Par 8. Šveicā arī daudzi izmanto speciālas uzlīmes, līdzīgi kā pie mums akcīzes markas ar individuāliem nr. lai nevar viltot, jo viena uzlīme uz viena dokumenta.

3 0 atbildēt
9. To pašu teica par Jāgru, "atvaino tev svēto tēv" bet pēc gada, viņš milzīgo naudas kāstuvi, kā mēs pazīstam NHL pameta, veselības un spēka trūkuma dēļ...... Eh Jāgr
3 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt