local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmas, ko piedzīvoja ieslodzītie uz Velna salas18

936 0

Francijas soda izciešanas kolonija pazīstama kā Velna sala sastāvēja no mazām, cieši viena otrai blakus esošām salām pie Franču Gviānas krastiem. Uz turieni tika sūtīti daudzi nežēlīgi noziedzinieki, piemēram, slepkavas un izvarotāji. Vēlākos gados, tā uzņēma arī politieslodzītos vai ikvienu, kurš nepatika Francijai. Velna sala tika aprakstīta kā "viens liels akmens." Tā bija aptuveni 34 hektārus liela un 19 metrus virs jūras līmeņa. Tā nebija vieta, ko varēja saukt par mājām, un vairāki ieslodzītie, kuri izdzīvoja turienes skarbajos apstākļos, pavadīto laiku tur salīdzināja ar "dzīvo nāvi" un pašu cietumu iesauca par "sauso giljotīnu." Velna sala darbojās no 1852. līdz 1946.gadam. Tiek lēsts, ka šajā laikā aptuveni 40% jaunievesto cietumnieku mira jau pirmajā gadā. Tur izdzīvot varēja tikai paši izturīgākie un paklausīgākie.

936 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Šausmas, lūk tas ir cietums, kur reāli izcieš savu nodarīto. Nevis kā mūsdienās, masu slepkava dzīvo labākos apstākļos, nekā dažs labs brīvībā. (Norvēģija)

74 0 atbildēt
Ir grāmata Anrī Šarjēra " tauriņš". Par vienu ieslodzīto, kurš bēga 3 reizes. Viņš dzīvoja pa tiem cietumiem. Iesaku izlasīt.
37 0 atbildēt

Sita ir stelle....zel,ka musdienas kkas tads nepastav

14 0 atbildēt

Ļoti interesants raksts!

Uzskatu, ka arī šodien ĻOTI smagiem noziedzniekiem pienāktos šāds sods. Domāju, ka vairums piekritīs.

14 0 atbildēt

saliņa...

9 2 atbildēt

Domāju, ka, ja ieslodzītie bija paklausīgi un darīja visu, ko sargi lika, tad viņiem bija tikpat grūti kā tiem, kuri neklausīja sargus.

6 0 atbildēt

Franču gulags?

5 0 atbildēt

Nežēlīgi. emotion 

4 0 atbildēt

Ja ,bij laiki un bij viri.Ne velti saka,ka var pie visa pierast...

2 0 atbildēt
Un ir 2018 gada filma "naktstauriņš".
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt