local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmas Rīgas vājprātīgo namā10

335 1

18.gadsimta beigās, atbildot uz Krievijas imperatores Katrīnas Lielās 1775.gada reformām, Rīgas Citadelē iekārto Baltijas teritorijā pirmo dziedinātavu vājprātīgajiem. Ārstēšana te ir savam laikam atbilstoša: trakojošos saslēdz ķēdēs, bet pārējiem piemēro policejisku uzraudzību, smagu darbu, rīkstes un caurejas zāles. Laika gaitā ārstniecības metodes mainās. Tomēr līdz efektīvu medikamentu izgudrošanai tās vairāk līdzinās šoka terapijai.

335 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Nevis slimnīcas, bet spīdzināšanas vietas.. Skumji, ka arī mūsdienās bieži nāk gaismā visādas šausmas, kuras notiek psihiatriskajās slimnīcās.

14 0 atbildēt

Diez, ar ko ellē var pārspēt šito? emotion

6 0 atbildēt
Mjā traki🙄
3 0 atbildēt

Interesants raksts, nezināju, ka arī iemīlējušos cilvēkus lika trako namā. Tad jau mani stabili būtu iebāzuši, jo man tas stāvoklis nepāriet jau sesto gadu. Novērtēju, ka dzīvoju XXI gs.Latvijā, lai nu kā arī ietu, personas autonomija pie mums tiek respektēta.

3 0 atbildēt
+Sašam
2 0 atbildēt
Patīk niku mainīt katru dienu? Un jā, kurš ilustrētās vēstures žurnāls šis ir?
1 0 atbildēt

Briesmīga iestāde.

1 0 atbildēt

Ir viena kolosāla dokumentāla filma kas nāk no ASV ar nosaukumu "Psychiatry: An Industry of Death" iznāca šī 2006.gadā. iesaku noskatīties ja kaut kur atradīsiet. Tur sākumā ir vēsture kā viss šis sākās. Filma savā laikā izraisīja plašu rezonansi līdz tādam mērogam ka nācās šur tur pat slēgt slimnīcas ne tikai ASV bet pat Eiropā. Filmā piedalās gan pacienti, gan psihiatri un Netakarīgās psihiatrijas asociāciju locekļi. Tas ir kolosāls biznes, farmācijas kompānijām un galvanais apdršināšanas kompānijām. Tur apgroza ik gadus demitiem miljardu dollāru. Savā laikā dakteris Benjamin Rush nebija sliktāks par slaveno Dr. Mengeli no nacistu nāves nometnēm. Bet ASV viņs skaitās Psihiatrijas pamatlicējs.

0 0 atbildēt