local-stats-pixel fb-conv-api

Rasputins - dzērājs un izvirtulis, kura dēļ sākās Krievijas Impērijas noriets12

452 1

Pirms 100 gadiem avantūrists Grigorijs Rasputins iekļuva Krievijas galmā, kad brīnumainā kārtā bija atvieglojis slimā troņmantinieka Alekseja stāvokli. Rasputins kļuva par cara ģimenes padomdevēju un varēja brīvi sludināt savu mācību: žūpošana un miesaskāre ir ceļš uz pestīšanu. Vēsturnieki uzskata, ka cara tuvās attiecības ar Rasputinu kļuva liktenīgas režīmam, iedvešot jaunu dzīvību nemierā gruzdošajās krievu revolūcijas oglēs.

452 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Lielisks raksts!

Patiešām ļoti patīkami lasīt šādus kvalitatīvus, saturīgus rakstus.  emotion 

21 0 atbildēt

Kad piektajā klasē, krievu valodas stundā, mums bija jāpastāsta par kādu izcilu personību no Krievijas un es izvēlējos Rasputinu emotion , mana krievu valodas skolotāja nebija sajūsmā... Īstenībā, ja tā padomā, tad es tagad viņu saprotu... emotion 

19 0 atbildēt

Vienkāršāk sakot - bomzis, kura dēļ mainījās pasaule. Kaut kas tāds laikam iespējams tikai Krievijā.

Raksts, protams, ļoti labs emotion

18 0 atbildēt
Jusupova slepkavības motīvi gan vairāk bija personīgi. Raksts labs, bet vietām neprecīzs.
7 0 atbildēt

Labs raksts. Neviens, kas saiesies ar magiem vai zīlniekiem un no tā neatteiksies, ar labu galu nebeigs.  Ko līdz ka dēlam tika atvieglotas sāpes, un tika sniegti padomi ģimenei, ja beigās tāpat visa ģimene un arī pats Rasputins tika nošauti.

4 1 atbildēt

Raksts labs, bet ir kāds BET... pirms 100 gadiem, t.i 1918.gadā, Rasputins jau bija miris un Krievijas galms nogalināts. 

3 0 atbildēt
Nopietni vēsturnieki nesaista Rasputinu ar Krievijas impērijas sabrukumu. Tās sabrukums reizē citu trīs varenu impēriju - Vācijas, Austroungārijas un Osmaņu sabrukumu ir 1WW sekas. Varbūt Rasputins pierunāja caru uz kādu nepareizu lēmumu, bet nav pamata uzskatīt, ka tam būtu bijušas nopietnas sekas. Te rakstā teikts, ka pateicoties Rasputinam, cars uzņēmies armijas virspavēlnieka pienākumus. Bet ne jau tāpēc Krievijai nesekmējās karā. Reālo karadarbību tāpat vada armijas profesionāļi. Krievijā jau pirms Rasputina bija haoss un jau pāris desmitgades valdīja terors. Terorakti bija ikdiena. Neskaitāmi atentāti pret valsts augstākajām amatpersonām. Un kur nu vēl 5.gada apvērsuma ģenerālmēģinājums. Rasputins tur bijis nebijis, jo viss tāpat beigtos kā beidzās.
3 0 atbildēt
Interesants raksts👍
2 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Kā es spēju to visu izlasīt...?
4 3 atbildēt

Vai man vienīgajam liekas ka viņš izskatās baiss un kā nk trakonama izbēdzis?

0 0 atbildēt