local-stats-pixel fb-conv-api

Prāgas pavasaris: PSRS asiņainās vēstures lappuses14

342 0

Šogad aprit jau 50 gadi kopš risinājušies asiņainie notikumI bijušās Čehoslovākijas galvaspilsētas Prāgas ielās. PSRS vēstures grāmatās šie notikumi netiek minēti, taču aizmirst tos nedrīkst.

1960tie gadi - komunistiskais režīms zaudē popularitāti Čehoslovakijā. Nepieciešamas būtiskas reformas, lai saglabātu sociālistisko režīmu.

« 1  2  3 »
342 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Un kas ir mainījies? Tieši tā, mans mazais draudziņ, pilnīgi nekas. Piemēram Ukrainā, okupēja Krimu, karo austrum Ukrainā, Rietumi tik krata ar pirkstu. Un pārējās nelietības. Entajās paaudzēs nolādētie okupanti.

25 0 atbildēt
Pretīgie krievu okupanti!emotion
20 0 atbildēt

salīdzinājums 1938. ar 1968. cccp noteikti bija sāpīgs. 

Bet tā saucamajām "rietumu valstīm" ir vairāk vai mazāk ph par visu, es uzskatu, ka pašos slepenākajos skapjos stāv plāni, ka būs citas robežas un mazās zemes vienkārši likvidēs.

p.s. bija laba anekdote, pirms Vācija uzvarēja pasaules čempionātā futbolā 2014.

Kanclers Šrēders un premjers Putins lido ļotenē, tā virs Sibīrijas avarē, nogāžas, diemžēl abi darboņi arī sasalst. Nu šos paņem aukstus, iebāž Vācijā vēl aukstākā ledusskapī un glabā. Pēc kādiem 50 gadiem ir izgudrota tehnoloģija, kā var atkausēt cilvēkus, šos abus Vācijā arī atkausē. Putins kā vienmēr pirmais fiksi pasaka - šodienas avīzi (kā VDR čekists, rubī vācu valodu diezgan labi). Tam iedod, tas paskatās, un sāk smieties. Šrēders prasa, kas ir? Putins lasa - Vācija atkal zaudē finālā pasaules čempionātā. Šrēders sagruzās, izrauj avīzi no rokām, uz dullo atšķir vidu, kur ir ziņas īsumā, izlasa pēdējo sleju un sāk rēkt pilnā rīklē. Putins prasa, kas ir? Šrēders lasa - pēc futbola kārtējās nekārtības uz Vācijas un Ķīnas robežas.

10 0 atbildēt

Ziņās arī saka: "PSRS ieveda karaspēku Čehoslovākijā". Vai tad iedeva karaspēku? PSRS karaspēks jau bija militārajās bāzēs visās Soc. bloka valstīs. Tas vienkārši iegāja pilsētā. Man viens radinieks taisni tajā laikā dienēja Čehoslovākijā, un esot bijusi stingra pavēle nešaut, pat ja pūlis metot ar da jeb ko.

4 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Turpinajums bus, ka tas viss beidzas, kapec tagad ir divas atseviskas valstis ? Vai ari pasam bus jamekle info? Paldies !

0 0 atbildēt

Tik nevajag dirst !! Prāgā neka asiņains nebija..salīzdinājumā ,ko šodien pasaulē dara amerikāņi zinīcinot valstis ,tautas ,organozējot maidanus un teroruzbrukumus..tad Čehijā toreiz bija nevainīga bērnu spēlīte..

Bet Cēhija ir tā'uz kuru neattieca s eiropas cilvēktiesību likums;;;jo tad visa valsts nokļūtu aiz restēm---čehiem nav tiesību NEKO prasīt---1945 ,kad Vācija paziņoja kapitulāciju ,Visā Čehijā nogranda--Nogalini vācieti >>Un sākās slaktiņš .

tas pats sakāms par horvātiem --tie nogalināja miljons serbu---uz ceļiem pei grāvja un ar rungu pa pakausi.A jūs te vēl pret  krieviem...emotion:Starp citu ,neoficiāli vēstures dati rāda ,ka latvieši piedalījās krievu cara ģimenes slepkavošanā..varoņi emotionemotionDDDD 

0 3 atbildēt