local-stats-pixel fb-conv-api

Par Nikolaju Vasiļjeviču Gogoli.1

Ar mistisku likteni apvīts rakstnieks, par kuru stāsta visai baisus nostāstus. Ticēt tam vai nē atliek vien pašiem spriest. (Starp citu veidojot rakstu man pēkšņi nokārās dators, lejuplādējot N. Gogoļa portreta foto, kuru protams, nevarēja noslēgt nost no ekrāna - brrr.)

Nikolaja Vasiļjeviča Gogoļa biogrāfi stāsta, ka rakstnieks ir bijis ar neizprotamiem notikumiem apvītu īsu dzīves gājumu (miris 42 gadu vecumā). Tajā tiek pieminēti mistiski atgadījumi, nelabā klābūtne, pat līguma slēgšana ar to. Rakstnieku bieži piemeklējušas ārprāta lēkmes, kurās viņš dedzinājis savus manuskriptus, murgi pat gaišā dienas laikā un tamlīdzīgi...

Tādēļ vēlos šo izcilo rakstnieku aprakstīt no tās puses, kā es viņu uztveru un biogrāfiju.

Sen atpakaļ izlasīju Gogoļa "Pēterburgas stāsti", izlasot grāmatu drīzāk pārņem melanholi, saldsērīga romantika, valoda, ko rakstnieks izmanto ir skaista, bagāta, liriska, nekas neliecina, ka autors varētu būt uz vājprāta robežas. Lai gan stāstos ir salasāms, tas ka Nikolajs Gogolis ir bijis vientuļš cilvēks, un patiesi! - Biogrāfi māk teikt, ka leģendārais autors ir tiešām bijis viens visu savu dzīvi, netiek minētas ne attiecības ne arī sievas.

28 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Par maz.
1 0 atbildēt