local-stats-pixel fb-conv-api

Par Latgali!!! Par Volūdu!!!19

34 9

Vasali dorgi Latgalīsu spūki.

I kai porosti as studeju i losu daudz par Latgali i par mivsu viesturi, jū bez viesturis mas nāsom ni kas, tai pat kai bez volūdis i kultūris, kura sok mivsam pazust i vairs naīt montojumā nu paaudzis paudzī.

I tū rokstu gribu veltāt volūdis jautojumam. Kur ir mivsu problema, ka nu volūdis, kas beja dominiejušo i beja volūda asom nūnokusi leidz itam stovūkļam ka volūda nav volūda, bet naskaids dialekts i jimā nagrib vaira daudzi jū daudzi runot i naatdziest Latgalīšu volūdu. I man nu ito vusa rūdas tolka vins jautojums

KAS AR MIVSAM IR NŪTICS?

Nu varenis ir stipris tautis asom palikuši... nu cik ni palikuši asom, bet asom. As nateiku golā kai par napilnis 80-90 godim asom tik zamu krituši. Mivsus Latgalīšus naspieja ni krīvi, pokrīvot ni vins leidz Latvejas valsts dibinošonis. i tod sokos Latgalīšu diskremināceja, volūdis i porejo diskremināceja īpaši izacalās tai slavatīs civlim i daudzim Latgalīšim K.Ulmans, kas Latgalīšus sauca par vergu tautu, par ūtros šķiris cilvākim u.c gūdiegi jis īneida Latgalīšus i jo politika vispor beja pret LATGALĪŠIM. K.Ulmans zam sovis kampanis i projekta draudzeigīs aicinojums slāpa porcivlošonis politiku, tam spilgts pīmārs ir tai daudz slavietīs "Draudziegīs aicinojums". kod Latgalīšu gromotis tika aizstotis ar civļu, Malnava aptuveni leidz 1929. godam vīcaja Latgaliski i gromotis beja Latgaliski , i tod īzrodās Ulmans ar sovu "Draudziegū aicinoju", i Latgalīšu gromotis pazuda i pazuda Latgalīšu volūda stundžu laikā, i pazuda Latgaliski Malnovis skola. Gromotis Latgaliski vinkorši sadadzinoja, lai napalīk līciebis ka kodreiz ir vīcats Latgaliski, Malnovis arhīvus val ir atrūdomis līciebis par gromotu likvidiešonu Latgaliski, pluss daudzi to laika cilvaki ir stostiejuši, jī pat uzsver, uzsvāra tū ka ja attītu vāl vīnu Ulmaņu laiki, tod mivsus vinkorši nuslaucātu nu zamis viersis ar vusom ar Latgali saistātom lītom. Taika ir vīla pordūmom, kū naspāja citi tū izdarāja cutni tautīši civli. Civli vīnmār ir bejuši pret Latgalīsim i Jū tīseibom, daže tod kod veidoja valsti, bez Latgalis iztikt nikai navarāja civli, bet vīnolga sovus nūteikumus soka jau diktāt, kū to laika Latgalīšī varāja zinot kai civli mivsus okupās, Latgalīši timā laika carajā iz natkareibu i autonomeju, bet šis civli ni vīnu naatļova ni ūtru. Kaut i Latgalis kongresā tika pinimts lāmu ka Latgalīšī klivts par vinū nu Latvīšu tautom zam civļu nūsaukuma, bet Latgala palīk autonoma, kei soka nu autonomejis ni smokis ni miņis a par volūdu vispor narunosam.

Spilgts pīmārs par Latgalīšu volūdu. Pi Pītera Stučkis beja atļauta Latgalīšu volūdu i Latgaliski tika rakstāti dokumenti, beja divis volūdis Latgalī pi Stučkis Latgalīšu i krīvu. par naskaidu civlu volūdu Latgalī nabeja ni runis. P. Stučka beja vins nu tīm kas veidoja bolševiku konstitūceju i kai vina nu tautom i volūdom tika mināta Latgalīšu, par civlū volūdu tī i mokis nabeja, ja gūdeigi tis varbivt mivsus i pagloba nu porkrīvošonis ju varā bivt daudz trokok kai tān.

Broļi Latgalīši naaizmierstit, kas asot i nukūrīns cālušīs.

As vārātu gari i plaši rākstāt par itū tēmu, bet pagaidom pītiks sovu asu pasciejs, ceru ka uzrunoju dzierdiegis auss i kaids varbīt aizzadūmojis iz munim vordim, ka tai kai mas dzeivojom dzeivot vaira navar, vaga mivsom sovu volūdu i tautu nu dziļos aizis calt ora i vusus naidnīkus nulikt pi vītis.





34 9 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

tu tak pat latgaliski rakstīt nemāki...

11 4 atbildēt

Šis ir kaut kāds sava veida nacionālpatriotisms? Latgale ir Latvijas provinse, un ikviens latgalietis ir pilsonis, ja nav imigrants. Latgaļi ir latvieši. Kpc jātaisa šādi kaku raksti? Pietam, divi pēc kārtas? Neviens jums neliedz runāt latgaliski, un man šķiet ka tikai retais latvijā nezin ka latgalē cilvēki runā latgaliski, vai vismaz mēdz to darīt. Tevi kāds ir aizvainojis par latgaļu valodu? Kāds ir iemesls šādam populistiskam rakstam?

7 2 atbildēt

PAR LATGALYI !!!!!!!!!!!!!!!

3 1 atbildēt

Nekad pa lielam nav sanācis dzirdēt ilglaicīgi latgaļu akcentu, emotion taču ieskatoties ciešāk tekstā bazaru sapratu. Tik es tā arī neizprotu, ko autors grib pateikt, vēsturi, šī brīža situāciju vai vienkārši visus čangaļus internetā apvienot? Vari neņemt manu viedokli vērā, bet labāk būtu, ja tu dotu kādu piedāvājumu vai risinājumu vai kko tml, kas palīdzētu uzlabot situāciju vai vismaz omu pārējiem brāļiem un māsām,  emotion jo citādi sanāk, ka visa informāciju, kas nākusi par Latgali no latgaļiem (vismaz ko esmu sastapis) ir gaušanās par vēstures netaisnībām, par ķiuļiem un viņu briesmīgo vadoni K. Ulmani (autor, piekritīšu par draudzīgo aicinājumu un piekritīšu faktam, ka tajā bija slēpts mērķis izsist jūsu akcentu ārā no dzīves, bet tad atkal, kāda ir officiala valoda un kā mēs sarunāsimiesm, ja ne latviski, neiedziļinoties tajā, jo pārāk gari jādiskutē un par to nav runa, gribēju teikt, ka tās muļķības par vergu tautu un čangaļu taisīšana par 2. kārtas ļaudīm.... Nopietni? Kur tu to dzirdēji? emotion Tie ir lielākie dzērāju murgi, ko vsp jebkad esmu dzirdējis, ja tev nav patiesi avoti, neizplati šādas muļķības), P. Stučka bija tikai uz īsu brīdi pie varas un kad tika atsists līdz Latgalei, juta, ka Strēlnieki samizos viņa pakaļu, tpc kamēr viņš bija pie varas Latgalē, vajadzēja noturēt vietējos paklausībā, kpc gan uz laiku neiedot vietējiem to valodu, vietējie mierīgāki un var turpināt savu sarkano propogandu tālāk *****t, tik tas tā pilnīgi vienalga, ka viņš ir komunists, bet tiekot pie varas Rīgā, uzvedās kā lielāks viņa nīstākais buržuāzijas pārstāvis. Par valodu, es nedomāju, ka sevišķi lielas privilēģijas tas tajā laikā latgaļiem deva, ja bija karš, tad svarīgāk ir palikt dzīvam, noturēt savu māju un ģimeni un, nemaz nerunājot, par pārtikas sagatavošanu. Man personīgi, tad par valodu un dokumentiem būtu vienalga, tas tā. Tad vēl, kas tā par ķiuļu okupāciju, wtf, nopietni? Ja nemaldos, vēsturē bija moments, kad latgaļi varēja izvēlēties - iet pie leišiem vai pie letiņiem, viņi ieskatījās savās sirdīs un redzēja sarkanbaltsarkano  emotion un varonīgi cīnoties, lejot asinis un uzvarot mēs kopā radījām valsti - Latviju, un latgaļi ir daļa no latviešu tautas, neatkarīgi no valodas vai ekonomiskā stāvokļa reģionā. Autor, kāpēc tu jauc gaisu? Kāpēc tu neaicini radīt vai attīstīt kultūru, kas jums ir vai var būt, lai darītu jūs unikālākus, labākus un ļautu latgaliskajam uzliesmot no jauna un attīstīties jaunos līmeņos? Kāpēc tāds negatīvs?  emotion

4 3 atbildēt

Īzavuicīs rakstiet, tod roksti, bet dūma loba,

2 2 atbildēt

Tu latgaliešu okupant!!! 

Atgriez Sēlijai brīvību un tikai tad čīksti >:U 

Labāk būtu pateicis paldies pārējai latviešu tautai par to, ka uztur tos 30-40% parazītiskos bezdarbniekus - paēdušus gan savā latgalē, gan latgaļu okupētajā/piesavinātajā/nozagtajā Sēļu un citu tautu reģionos! 

 

:D

1 1 atbildēt

Vasals/Vasala 

Pa munam As uzskotu par vyss lobuokū variantu veidot projektu Manabalss.lv i censtīs caur tīņaiti sadzierdiet dzierdeigas auss. 

by Senses">Bet nuj vāga školuos, lai atkon vīca Latgaliski, tys piec lykuma Myusam pīnuokos, jū sovlaik taids Latgaļu neidiejs kai Ulmans Myusu vysu atņiema.

0 0 atbildēt

Man nepatik latgalu valoda! Skan stulbi utt. Tas ir mans personiskiais viedoklis.

2 4 atbildēt

Kis pur nuxuj?  emotion

4 7 atbildēt