local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS laiki: restorāns "Jūras pērle"13

507 1

Reti kurš nebūs dzirdējis par vienu no savulaik populārākajiem restorāniem Jūrmalā - restorānu "Jūras pērle". Tas uzbūvēts 1965. gadā (arhitekts Josifs Goldenbergs, kurš ir arī arhitekts tirdzniecības centram "Bērnu pasaule"

507 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Man "patīk" tā mūsu paraža visu nolaist līdz kliņķim un nolikvidēt...tas pats stāsts ar Sēnīti,ne tur kāds kko vairs atjaunos, ne tur kas vairs būs,tas viss jau tur ir par ilgu nomarinēts...

29 1 atbildēt

Tas pats stāsts, kas ar "Sēnīti" Pleskavas šosejas malā. Būtu atjaunojuši, būtu forša vietiņa, kur piestāt, paēst, atpūsties...

22 0 atbildēt

 emotion Mjā, viss tika izpostīts.

13 0 atbildēt

Labs rakstiņš - interesanti.

Par tēmu: apbrīnojami, cik tādā "siltumnīcā", kāda bija PSRS viegli varēja uztaisīt kaut kādu ūber-super imidžu un biznesu: kā gan citādi, ja nekāds bizness nav atļauts, un visu nosaka valdība. Viss ir deficīts - tūkstots cilvēku uz vienu vietu restorānā. Tāds ārprāts. Mūsdienās tāda jūras pērle stāvētu tukša, jo ir 100 labāki restorāni par to.

Un vēl: es vienmēr esmu priecājies par to, ka Latvijai ir ~500 km gara smilšu pludmale, kas praktiski nekur nav pārbāzta cilvēkiem. Fantastika! Francūži, spāņi, vācieši par ko tādu var tikai sapņot. Bet te bildēs redzu, ka PSRS laikos arī mūsu pludmales tika pārpludinātas tā, ka nebija kur kāju nolikt - drausmas. Labi, ka nebija to jāpiedzīvo emotion Šodien eju, staigāju pa pludmali, baudu mieru un klusumu.

Nesen runāju ar holandiešiem - viņi atzinās, ka mūsu Latvijas plašumus viņi apskauž. Tas ir dārgums, kādu viņi vairs ne par kādu naudu nevar sev atgriezt. Vecā Eiropa kļūst pārapdzīvota, tāpat kā Āzija. Nīderlandes teritorija ir mazāka nekā Latvijas, bet tur dzīvo 18 miljoni (!) iedzīvotāju, kamēr pie mums 1,7 miljoni (?) un skaitlis sarūk... Tāpēc atzīšos - mani galīgi nesatrauc tas, ka 100 000 vai 200 000 cilvēku aizbrauc no Latvijas - lai brauc, kam jābrauc. Mani daudz vairāk satrauktu, ja katru gadu Latvijā IEBRAUKTU 100 000 vai 200 000 cilvēku. Pēc pārdesmit gadiem mēs atjēgtos bez mežiem, vientuļām pludmalēm, pastaigu takām utt.

Latvija ar savu it kā atpalicību sev rada nenovērtējamus labas dzīves priekšnoteikumus - ko tādu, ko neviena vecās Eiropas valsts sev nevar atļauties. Sūds ar visiem merkantīlajiem panākumiem un vērtībām. Mums ir daba! Mums ir telpa, kur elpot!

14 1 atbildēt

Nē, mani vairāk fascinē 5. attēlā redzamā pilnā pludmale! emotion  emotion  Nezinu, neesmu bijis gadiem ilgi Jūrmalas pilsētas pludmalē...vai  tagad tā arī ir? Vai tikai 70 -80 gados?  Mani tāda nomāktu.

Man labi, man ir sava vientuļā sala! emotion  emotion 

11 0 atbildēt

Jaa,kulta vieta bija... emotion 

8 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

4 0 atbildēt
Ak redz kāpēc šam tā rēta 😂
3 0 atbildēt

 emotion 

4 2 atbildēt
Jūras pērlei vajadzētu atdzimt un sēnītei arī.
0 0 atbildēt

Kāpēc pēdējā bilde ir sagriezta otrādāk!? Šai kadrā balkonam jābūt labajā pusē 🙂

0 0 atbildēt