local-stats-pixel fb-conv-api

Nepatīk ķīmija?67

1140 8

Pāris interesanti fakti, kas patiks.

1140 8 67 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 67

0/2000

Respect par rakstu, jo pašam patīk ķīmija! +

73 1 atbildēt

nu vec ja man šitā skolā būtu mācijuši ķīmiju ,tad es pat būtu klausījies , liels, trekns + 

52 0 atbildēt

man patika emotion Gribu vairāk :))

27 0 atbildēt

Milzu mīnuss!

Par slavas dziesmām kancerogēnam saharīnam jau varētu ielikt mīnusu, bet, tā kā cilvēki, kas pērk gāzēto dzērienu diētiskās versijas, domājot, ka tās ir labākas par cukurotajiem oriģinālajiem dzērieniem, ir pārāk stulbi, lai būtu pelnījuši glābšanu, pievērsīšos lietai, ko daudzi nezina vienkārši tāpēc, ka autoritatīvi cilvēki - vecāki, ārsti, utt - ir palīdzējuši popularizēt maldinošu informāciju, proti - fluors esot labs zobiem.

Pirmkārt, apgalvojums, ka fluors batina zobus, paceļ malināšanu jaunā līmenī, jo tādas spējas fluoram pirmoreiz dzirdu piedēvējam! Fluors palīdz novērst caurumu rašanos, taču balināt tos nevar!

Otrkārt, fluors ir toksiska viela, kas ir kaitīga cilvēka organismam! Tas ir pavisam loģiski - ja jau fluors nogalina baktērijas, kas bojā zobus, tad jau gluži nekaitīgs viņš nebūs arī lielākiem organismiem! Pirms fluors tika iecelts slavas saulītē kā brīnumlīdzeklis pret tauk... tfu, pret zobu bojāšanos, to izmantoja kukaiņu un grauzēju indēs!

Treškārt, ir pierādīta tieša saikne starp fluorizāciju un intelekta koeficienta samazināšanos! ASV, kas ir diezgan pazīstama gan ar pērļbalto smaidu apsēstību, gan zemu vispārējo intelekta līmeni, daudzos štatos ar fluoru tiek bagātināts arī krāna ūdens, kas situāciju tikai pasliktina, jo tad tev īsti nav izvēles, ja nu tikai pirkt pudeļu ūdeni iekšķīgai lietošanai. Kas, starp citu, arī mēdz būt ar fluora piedevu, nereti pat augstākā līmenī, nekā krāna ūdenim. Un ražotājs mēdz nenorādīt informāciju par to uz etiķetes...

Rodas loģisks jautājums - kas, [cenzēts], notiek?!! Kā mēs nonācām līdz tam, ka toksiskas vielas tiek slavētas kā veselībai derīgas? Lieta tāda, ka fluors rodas kā blakusprodukts vara, alumīnija un dzelzs ražošanas procesā. Tad nu pagājušā gadsimta 30os gados veiktajā pētijumā, kuru nu itin nemaz nesponsorēja viena no lielākajām alumīnija ražotnēm ASV, atklājās, ka fluoram piemīt brīnumainas īpašības - tas aizsargā zobus no bojājumiem! Aleluja, iesaucās metālisti un sāka stūķēt fluoru fobu pastās, tādējādi legāli tiekot vaļā no toksisko atkritumu tonnu tūkstošiem. Vēlāk to sāka pievienot arī ūdenim, acīmredzot zobu pastu tūbiņu pietrūka...

Tātad, kosavilkums. Fluors ir kaitīgs zobiem, atceries to un nākamreiz veikalā [vai labāk aptiekā] sameklē zobu pastu, kurā tā nav! Līdz tam brīdim vienmēr izspļauj visu zobu pastu pēc zobu tīrīšanas un kārtīgi izskalo muti! Ne jau ar skalojamo līdzekli - fluors ir arī tajā! Labāk ar destilētu ūdeni, tajā nebūs visu to baktēriju, kas ir krāna ūdenī, bet savu darbu tas paveiks! Kopš es nomainīju zobu pastu, manas smaganas ir pārstājušas asiņot, zobi izskatās veselīgāki un neviens caurums zobos nav izveidojies!

Ieliec + komentāram, ja gribi, lai šo izlasa arī citi! Ne jau es sev prasu, es tikai gribu, lai vairāk cilvēku šo zinātu...

27 2 atbildēt

Ļoti saprotami un saistoši emotion Mana interese par ķīmiju zuda vidusskolā tieši tāpēc, ka tā tika pasniegta "sausā" un garlaicīgā veidā. Turpretim šādā valodā gribētos palasīt vēl ko ar ķīmiju saistītu :)

24 0 atbildēt

Ķīmija. :D

12 1 atbildēt

Man ķīmija nepatīk, bet nu materiālzinātnēs augstskolā no tā neizbēgt, te diezgan vienkārši , vidusskolas līmenī aprakstijis esi, bet nu respect, ka tomēr apzinies, ka to vajag. Jo vienam elementam var būt miljoniem struktūru un par to aprakstīt būtu murgs :D

8 1 atbildēt

Ķīmija nu tā emotion  Fizika,vo īstā prikolu mācība,ja vienīgi ķobis  rubī emotion   Ja par destilētu ūdeni,tad bija arī kaut kas par to ka ja viņu uzvāra(ko it kā nevar izdarīt,nu karoč viņš neburbuļo)  un ja viņā ielej parastu ūdeni tad rodās kaut kas līdzīgs sprādzienam,un ar sasaldēšanu šķiet bija tā ka nesasalst kamēr nedabū triecienu,karoč jāsaldē un vienlaicīgi jāspārda tas ūdens,vel forša fīča ka ūdeni  zem spiediena (karoč okeāna dziļākajā vietā)  var izvārīt pie ~20 grādiem,   nu ja man jau cepī tā ķīmijfizika emotion  ā jā raksts pa pirmo emotion  ++

7 1 atbildēt

Baigi labi, ja šādas lietas tiek pasniegtas caur ikdienas lietu pielietojumu un derīgumu - uzreiz interesantāk un saproti, par ko ir runa emotion

4 0 atbildēt

"Nemetāli veido cietas vielas vai divatomu gāzes,vēl mums ir inertās gāzes, kuras var iepildīt kādā gumijas caurulē un papriecāties. Apakšējās 2 rindas-(radioaktīvie/retie)vispār vari ignorēt"

   

Neveikli formulēts. Nemetāli var veidot arī 'trīsatomu' gāzes (ozons). Inertās gāzes attiecīgi būtu 'vienatomu' gāzes (neons). P.S. Kāds prieks no inertām gāzēm gumijas caurulēs? 

   

"vēl var pieskaitīt galliju, kuru var izkausēt vien pasildot rociņā."

 

Arī cēziju var izkausēt, turot mēģeni plaukstā. 

   

Par grafītu - runa ir vairāk par kovalentajām saitēm, kas satur 'plātnītes' kopā, nevis attālumu starp atomiem. Saites ir vājākas.

 

Dimantā katram C atomam pastāv sp^3 hibridizācija - stipras sigmas saites satur visu sistēmu kopā.

 

Uz zobu pastām nekad netiek norādīts fluora saturs, bet gan fluorīda saturs (F^-). Kā arī - zobu pastās nav fluora, bet gan fluorīdi. Fluors pats par sevi kā F2 šādos apstākļos nemaz nevar pastāvēt.

   

"negatīvos sāļu anjonus" - vārds 'anjons' pats par sevi pasaka, ka jonam ir negatīvs lādiņš.

   

"Šo piemaisījumu dēļ ūdens molekula sadalās kā H+ un OH-," - ja viela šķīst ūdenī, tā nav piemasījums. Ūdenī nevar pastāvēt pliks protons (H+), pareizi ir lietot praksē hidroksonija jonu (H3O+).

 

Vienkāršāk būtu teikt, ka destilēts ūdens ir vājš elektrolīts. Krāna ūdenī ir minerāli - stiprāks elektrolīts.

   

Patīk redzēt rakstus par ķīmiju, bet jāievēro precizitāte, lai neizplatītu neziņu un maldīgus priekšstatus.

 

 

   

4 0 atbildēt

gudri, bet ikdienišķi. Patika emotion

3 0 atbildēt

Es pat sapratu kas tur rakstīts emotion bet vai tad sudraba joni nebija tieši labi veselibai? 

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Man patika!

2 0 atbildēt

Gaidu otro daļu.

2 0 atbildēt

sudrabs un zelts tachu nav indiigi... 

tie ir ceelmetaali (kopaa ar platiinu). Taapeec arii varam lietot sudraba karotiites un tamliidziigi. 

"Šādu ūdeni,protams, nav ieteicams dzert,jo zelts un sudrabs ir smagie metāli,kas kaitē ne tikai baktērijām,bet arī cilvēkam, loģiski."

2 0 atbildēt

Liels + ;)

2 0 atbildēt

Joprojām nepatīk ķīmija.

5 3 atbildēt
i21 avatarsi21

ļoti izglītojoš raksts . paldies raksts noderēs +

2 0 atbildēt

4. Zelts salīdzinoši ar sudrabu ir švaks antibaktēriķis un ieteicams viņu nav dzert, jo tas ir antibakteriāls. Uzņemot ūdeni cilvēks uzņem ļoti daudz baktēriju un patērējot šada tipa ūdeni, cilvēks zaudē vienu no lielākajiem baktēriju sagādātājiem, kas novājina imūnsistēmu, kas var izraisīt smagu saslimšanu.

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »