local-stats-pixel fb-conv-api

Nedaudz par zemi|| Tās vēsture|| #23

36 0

Paldies par Komentāriem!!!
Ceru ka tev patiks.
Jo ŠEIT būs par mūsu dzīves vietas vēsturi.

36 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Dažasd neskaidrības:

Pirms apmēram 3,4 miljardi gadu, pēc teorijas, augi apguva fotosintēzes procesu. OK. Ir zināms,ka fotosintēzes procesam ir vajadzīga neliela deva saules radiācijas, no kuras zemi aizsargā elektromagnētiskais (EM) lauks. Šis lauks paliek 2x vājāks katrus 1400 gadus. Tātad pirms 1400 gadiem EM lauks bija 2x spēcīgāks,kā šodien, pirms 2800 gadiem 4x spēcīgāks, pirms 4200 gadiem 8x spēcīgāks u.t.t. Un te jautājums: cik reizes spēcīgāks bija EM lauks pirms tiem pašiem 3,4 miljardiem gadu? Vai augiem bija kaut vai tikai teorētiska iespēja šajā laikā "apgūt" fotosintēzi?

Tālāk - ir zināms, ka mūsdienās uz zemi katru gadu izkrīt apmēram 40 tonnas meteorītu un to putekļu. Cik daudz tonnas orientējoši izkrita 4,5 miljardu gadu laikā, ņemot vērā tikai mūsdienu daudzumu? Pēc teorijas senāk (kaut vai tikai vienu miljardu gadu atpakaļ) uz Zemi izkrita daudz lielāka meteorītu masa.

Vēl - Zemes veidošanās sākumā tās atmosfēra sastāvēja no metāna (CH4), no kurienes radās skābeklis (O2) un slāpeklis (N), ja metāns nesatur nevienu no šiem elemntiem? Teorija ir, taču nav pierādīta un arī nav pierādāma.

Šie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem neviena teorija nedod skaidru un pierādītu atbildi. 

4 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt