local-stats-pixel fb-conv-api

Nāves kalnu virsotnēs17

377 0

Mēģinājumi iekarot pasaules augstākās virsotnes ir prasījuši upurus. Kam paveicās, tas tika pie pirmatklājēja goda. Taču savu tiesu paņēma postošas lavīnas un sniega vētras, augsta cena tika samaksāta arī par amatierismu un pārgalvību.

377 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Nesaprotu, kāda jēga rāpties tajos kalnos lai apdraudētu savu veselību un dzīvību?

Kur racionālais grauds? Kur ir pasākuma pienesums?

12 0 atbildēt
Bija interesanti. Bet vienmēr esmu uzskatījusi, ka tā tiešām ir spēlēšanās ar nāvi. Un šajā spēlē tā visbiežāk arī uzvar.
9 0 atbildēt
Smieklīgi tas, ka, ja uzrāpies Everestā, tad esi baigais varonis. Ja divas vai trīs reizes - tad bez maz vai pārcilvēks. Vienlaikus šerpas tajā Everestā uzlien vairākas reizes gadā, turklāt vēl bieži vien daudz sliktākā ekipējumā un nesot bagāto tūristu pričendāļus. Taču viņu vārdi nekad neparādīsies Everesta iekarotāju goda sarakstos.
7 0 atbildēt
Man nav žēl to,kas apzinās ar ko riskē!
2 0 atbildēt
Kalni piesaista cilvēkus, kuriem patīk daba un nav svešs piedzīvojuma gars. Sasniegt virsotni, ne vienmēr ir viegli, bet vienmēr liekas, ka tas ir kaut kas īpašš. Vienmēr liekas, ka Tavas pūles ir tā vērtas, lai nostātos kalna galā un ieraudzītu pasauli putna acīm.
2 0 atbildēt

Nežēlīgi, bet kādi ir mēģinājuši realizēt savus sapņus. Vismaz viņiem bija mērķi, kurus vēlējās realizēt, visu cieņu viņiem. Būtu labi, ja katram būtu kāds, kaut vai neliels sapnis, pēc kura tiekties, dzīve kļūtu interesantāka un piepildītāka. emotion  emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Man sagribējās būt par alpīnistu. Paldies par rakstu. Tagad man ir kur tiekties.
0 0 atbildēt

Normāli! emotion 

0 0 atbildēt

Es esmu piedzīvojumu kārs, bet jādarudzējas ar galvu. 

Es liktu visiem alpīnistiem parakstīt līgumu ka viņi atsakāš no jebkādas palīdzības vai arī atmaksā visus izdevumus līdz pēdējam centam. Pat vēl lielāki nejēgas par pamuļķiem bļitkotājiem

https://www.youtube.com/watch?v=pDQeSoRAjuY

0 0 atbildēt

xuina raksts. visiem poxui kalni

0 12 atbildēt