local-stats-pixel fb-conv-api

Mēness kolonizācija16

305 0

Netālu esošā dabiska Zemes pavadoņa kolonizācija tiek uzskatīta par pirmo soli cilvēka ekspansijai kosmosā. Mēness var tikt izmantots, lai veiktu kosmosa kuģu sagatavošanu tālākiem lidojumiem. Tāpat tas ir piemērots kā starta laukums. Toties kolonijas eksistences nodrošināšana uz Mēness ir tehniski sarežģīts un dārgs projekts, kas var būt kalpojis par iemeslu esošo plānu nerealizācijai. Par labu apgalvojumam ir apstāklis, ka tikai lielākas nācijas (ASV, PSRS, tagad Ķīna, Indija ) ir izrādījušas gatavību ķerties pie šāda projekta. Ja bāzes būtu uzbūvētas, kā bija plānots, tad tas būtu militarizētas slepenas vietas, kas ar lietderību neizceltos, bet patērētu milzīgus resursu daudzumus. Pateicoties Mēness misijas iegūtajiem paraugiem ir kļuvis iespējams veikt ekonomiski pamatotu ekspansiju uz Mēness. Runa ir par heliju-3. Tas ir izotops, kurš veidojas kosmiskas radiācijas ietekmē un uz Mēness var būt ievērojamas tā iegulas. Chandrayaan-1, Indijas Mēness zonde, iespējams, ir nodarbojusies ar potenciālo resursu izpēti. Oficiāli tas nenotika. Bet nepieciešamība pēc enerģijas tikai pieaug.

305 0 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000
Obama uz Mēnesi nedodas, jo 59. gadā Ārmstrongs, Oldrins un tas tur čuvaks kaut ko atrada, pie tam tādu, kas tiem lika falsificēt un sniegt nepatiesus dokumentus par misijas patēriņiem. Tāpēc uz 40. gadiem bija apturēra Mēness misija un pat tagad ES šaubās vai grib uz turieni doties. + Neviens jau vēl nevar pateikt vai Mēness ir dabisks vai nav.
6 0 atbildēt

Mana versija ir tāda, ka Mēness pats ir liela kosmosa stacija, palikusi no senajām civilizācijām. Tā kā nāves zvaigzne no "Zvaigžņu kariem".emotion

2 0 atbildēt

Par to ''Hēliju-3'' bija vēl vienā filmā, ''Iron Sky''. Cik sapratu tad somu filma kur viss ir saistīts ar ceturto reihu nevis trešo, vācieši tur ir uzbūvējuši masu iznīcināšanas ieročus un vēlas atgriezties, un cer iegūt varu pār pasauli. Bullshits filma, bet var ierēkt epizodiski.

0 0 atbildēt

ja meness ir dabisks un vedojies no zemes no kurienes zeme dabuja apala formu ta jau vajadzeja but robam juras ir vedjusas dabiski tad tas atkrit ka robi, no kosmosa jau milijoniem gadu nekadas atlikas nekrit tad sanak ka meness nav dabiskas izcelsmes

1 2 atbildēt