local-stats-pixel fb-conv-api

Menādas - trakojošās sievietes13

Menādas, kā citi varbūt uzskata, nav bijuši mitoloģiski tēli, bet gan senās Grieķijas vēsturē reāli eksistējošas sievietes; mitoloģizēts ir Dionīsa kults un darbības, ko veica menādas (liela daļa no tām nav zināma).


Citi mani raksti profilā.

424 1 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Sākumā izlasīju - melnādainās trakojošās sievietesemotion

62 0 atbildēt

mūsdienās pilni klubi ar šitādām peņādām!

15 0 atbildēt

Savienojumā ar trakiem satiriem ellišķīga kombinācija sanāca

6 0 atbildēt

Hmmm....Uzrakstīji labi. :) Tēma - smalka. Tēli -negatīvi, pat ļoti. 

Nesaprotami, kapēc par šīm tēmām raksti? Kas Tevi pašu tajā saista? Vai pats Dievam tici?  

( Attiecībā uz pēdējo teikumu - kā  ekstātisku ārprātu var radīt Dieva klātbūtne? Apgalvojums pēc definīcijas nepareizs. ) Bet + noteikti likšu. :) Turpini talāk. :)

0 0 atbildēt

Nedomāju ka menādu neprātu izraisīja vīns- lielākā daļa cilvēku no tā kļūst miegaini. Senajā Grieķijā bija pazīstamas arī krietni nopietnākas lietas, piemēram rudzu melnie graudi (LSD analogs) un mandragoras sakne, kas arī izraisa halucinācijas. Tāpat var būt ka jumts viņām aizbrauca hipnozes rezultātā.

0 0 atbildēt

Pašam brīvajā brīdī pētot antīko tautu vēsturi, saprotu, ka bišķīt tur kkas ir piefantazēts un daudz kas ir no mušas ir uzpūsts par zilonis un grieķiem šitas ļoti gāja pie sirds. Es uzskatu, ka varbūt arī bija tādas sievietes, bet ļoti maz (nu kurš savu meitu, neatkarīgi no sabiedrības stāvokļa, ļaus viņai dzert, nodarboties ar orģijām un trakot, ja viņu var aprecināt pie kārtīga čaļa, kas viņu noliks pie vietas un cerams, ka vismaz sociāli pacelsies augstāk vai arī viņš jau ir nedaudz bagātāks) un plosīšana liekas kkā nereāli, tur noteikti ir bijis viens gadījums ar trakiem cilvēkiem, jo Dievu rituāli civilizētām tautām nepieļāva cilvēku upurēšanu vai vienkāršu nokaušanu, lopu, jā, cik uziet, bet ne cilvēku. Visbeidzot, lūkojoties bildē, kurā redzams trauks, kas tiek izmantots vīna atšķaidīšanai ar ūdeni, es sapratu, ka tas ir sava veida ziņojums visiem grieķiem (un viņu bija daudz un gandrīz visur vidusjūrā), ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga ķermenim un garam un šie ir stāsti, kas par to liecina. Bez tā visa, cilvēki, kas dzer, viņiem jāuztur saruna un viņi ir atraisītāki šim procesam, tajā laikā internets nebija un ja nedzīvo lielpilsētā, tad notikumi ir diezgan vienmuļi, pietika vienam nedzērājam atnākt, pateikt, ka Menādes nav tālu kā cilvēkiem saskrien asinis un bazars sākās.  emotion Nezinu, varbūt man nav taisnība, bet, man šķiet, ka tā tas strādāja praktikā. Pie tam, Grieķu vēsturē ir diezgan daudz tādu nereālu faktu, piemēram, par karu ar Persiju līdz Aleksandram Lielajam. Kad persieši bruka iekšā Grieķijā, ticu, ka tā bija, ticu, ka viņi knapi atsitās un, ka drosmei un spēkam bija izteikta nozīmē, bet reāli ned*rs bumbiņas, ka tas izskatījās kā filmā 300, ekranizācija vizualizēja to kā tas izskatījās grieķu acīm, bet patiesībā noteikti nebija tik daudz vienības un kur nu vēl pašas labākās dēļ zemes, kura nav tik nepieciešama Persijai tik cik lepnuma un varas kāres apmierināšanai.

0 0 atbildēt

8. bilde no spēlītes Zevs!! Kad biju sīka un nebija internets ievilkts, spēlēju uz datora katru dienu emotion

0 0 atbildēt

Nedod sievietei alkoholu :D

0 1 atbildēt

Nu es jau arī gribēju, lai paskaidro. Tā kā es Dievam ticu, studēju dažādas religijas un zinu, ka Dievs un viņa radītā pasaule, tajā skaitā, ari tā, kas pārstāvēta ar šādām būtnēm,  ir viena un visas reliģijas stāsta par vienu un to pašu, tikai atšķiras informācijas daudzums un konteksts, tad pretrunu nevar būt  un nevajadzētu būt tik būtiskās niansēs. Visnotaļ interesanti, kapēc Tevi piesaista  šie specifiskie un izteikti negatīvie  tēli (it kā pasaku un it kā mitoloģijas)? Vai kontakstā par reliģiju un Dieva pasauli kā tādu, vai varbūt Tevi neapzināti pievelk tieši šis būtnes? Ja pēdējais, tad noteikti ne bez iemesla. 

0 5 atbildēt