local-stats-pixel fb-conv-api

Mācību grāmatas mums melo!67

1224 5

Mācību grāmatas mums apgalvo, ka Ameriku atklāja Kristofors Kolumbs, taču tās kļūdās!
Šajā un nākamajā rakstā (http://spoki.tvnet.lv/vesture/Macibu-gramatas-mums-melo-2-dala/678613) uzzini, kas apciemoja Ameriku vēl pirms Kolumba.

1224 5 67 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 67

0/2000

Ušakovs atklāja Ameriku!

51 1 atbildēt

Ļoti interesanti. Milzīgs pluss par ieguldīto laiku un darbu. emotion

25 2 atbildēt

Vecīt, ja tu ģeogrāfijas stundās esi gulējis, tad noteikti šo nezināji. Es gāju diezgan zema līmeņa pamatskolā un tur pat tas tika pieminēts, ka Kolumbs nebija pirmais. Un ja mēs esam pavisam precīzi, tad Kolumbs "Jauno pasauli" nemaz neatklāja, viņš aizbrauca uz Ameriku un tur arī palika. Cilvēks, kurš iepazīstināja pasauli ar jaunu kontinentu bija Amerigo Vespuči, kuram par godu arī kontinents tika nodēvēts par Ameriku.

18 4 atbildēt

teiksim ta, kolumbs atklaja amerikas kontinentu eiropai, nevis pasaulei. ja pareizi pasniedz faktu, tad ta ir patiesiba, tikai janem vera tas, no kuras puses uz to skatas.

8 0 atbildēt

Vispār, vēstures grāmatas ļoti daudz ko melo un slēpj no cilvēkiem. Sagroza pagātni, jo tā ir vieglāk cilvēkiem sagrozīt galvas un likt mums domāt ačgārdni.

Esam kā marionetes naudas un varas rokās.

Ja mēs visi to saprastu (par nožēlu jāsaka, ka ļoti maz cilvēku saprot, kas notiek patiesībā :( ), tad mūsu dzīves būtu pavisam citādākas. Un ne jau sliktākas, bet gan tūkstošreiz labākas.

8 1 atbildēt

Vispārībā jau domā, ka senie ēģiptieši jau sen ar plostiem močīja pāri pa dīķi.

6 0 atbildēt

Ka var cilvēks atklāt vietu kur sen jau dzīvo cilvēks ???

3 0 atbildēt

ķīnieši visur ir pirmie emotion

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

labais emotion 

0 0 atbildēt

Bija interesanti lasīt! 

0 0 atbildēt

ES TIKKO ATKLĀJU PALAGU. klanaties man. T^T

0 0 atbildēt

Krāmēju tev plusu par iegūldīto darbu. emotion

0 0 atbildēt

Šitais te Kolumbs bija tas kas nodibināja pastāvīgu saikni starp Amēriku un  Tagadējo UK..... nju neviens jau nav vaibnīgs ka kāds aizbrauca, atklāja un aizmirsa pateikt pārējiem....  Tādēļ par ASV atklājēju tiek uzskatīts  Kolumbs..... (Gandrīz uzrakstiju ka tā Inese K.)  emotion

0 0 atbildēt

Raksts jau labs , ja skatās uz to ,ka tiek paskaidrots ,kas vēl pirms Kolumba bijuši amerikā .Piemirsi Vikingus. Bet vārda ''atklāt'' nozīme ir plašāka par faktu ,ka kāds Tur bijis . Eirāzija nodalījās vairākos kontinetos kā zināms un iedzīvotāji jau laiku sākumā ir bijuši nodalīti ,fakts ka Indiāņi ir dzīvojuši Amerikā ,jau kopš seniem seniem laikiem, nenozīmē ,ka viņi to ir atklājuši , vai kādā ziņā pasludinājuši par savu teritoriju. Pavisam vienkārši viņi vienmēr bijuši primitīvi , viņiem nav bijusi iespēja ''attīstīties'' ,viņiem pat nebija nojausmas ,ka kautkur vēl varētu būt sauszeme. Bet tajā pašā laikā Eiropieši bija attīstīti un dodoties ceļā viņiem bija nojausma ,ka varētu uzdurties uz jaunām zemēm. Par cik Kolumbs bija pirmais cilvēks ,kurš tur nokļuva un pasludināja to par jaunu sauszemes teritoriju- Tātad atklāja! Raksts ir labs kā jau teicu ,bet vārda nozīme Atklāšana, nav sakars ar to kurš pirmais un kad bijis .

0 0 atbildēt

dažiem komentētājiem gribas pajautāt - ako jūs vispār skolā dariet?

0 0 atbildēt

Labs raksts, plusiņš!

0 0 atbildēt

Patīk, ir labs:)

0 0 atbildēt

Cik atceros, bija minēts vienā no vēsutres grāmatam, ka jau Vikingi, sen bija atklājuši Ameriku, jau labu laiciņu pirms Kolumba :\

0 0 atbildēt

Ja kādam gribās noskatīt pilno versiju: http://www.youtube.com/watch?v=oGXZIp3ol3I

0 0 atbildēt