local-stats-pixel fb-conv-api

Mācību grāmatas mums melo! 2 daļa.43

741 1

Pirmā daļa ir šeit - Mācību grāmatas mums melo!

Mācību grāmatās mums tiek apgalvots, ka Ameriku atklāja Kristofors Kolumbs, taču tās kļūdās!

741 1 43 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 43

0/2000

Patiesībā nemelo gan. Ja tu nepēti vēsturi kā 1. klases skolnieks tad grāmatās ir pateikts jau ,kad mācās par vikingiem ir jau rakstīts, kad viņi ir aizceļojuši uz amerikas kontinentu kā arī par Japāņiem un Ķīniešiem tā pat. Kolumbs tiek saukts par amerikas atklājēju tikai tāpēc, kad viņš atbrauca atpakaļ un pastāstija par to citiem. Par cik pats Kolumbs domāja,ka atklājis jaunu ceļu uz Indiju tika organizētas vēl 4 ekspedicijas ar viņu pēc tam uz jaunatklāto zemi par, kuru viņs atbraca pastāstīt. Tādi vikingi tur aizbrauca un atmira, un aziāti tika uzskatīti par slimo, vājo rasi līdz pat 19. gs. beigām, kas viņos klausijās. Anyway kā jau viens te rakstija raksts ir super.

16 2 atbildēt

tas viss pat ļoti var būt, vienīgi negribētos piekrist virsrakstam. kad kāda no šīm versijām gūs pietiekamus pierādījumus, grāmatas pārrakstīs. tā tas notiek visu laiku, tas ir normāls zinātnes progress.

8 0 atbildēt

BEIDZAT VIENREIZ TICĒT VĒSTUREI KURU MĀCA SKOLĀS. PILNĪGS UN GALĪGS FUFELIS IR TAJĀS GRĀMATĀS. JO TIEM KAS VIŅUS SARAKSTA TIEM MAKSĀ PAR TO KĀ VIŅI SARAKSTA NEVIS CIKDAUDZ TAISNĪBU SARAKSTA. IR LIETAS KO NEDRIKSTAM ZINĀT, BET DIEMZEL UZZINAM. JO VAIRĀK UZZINAM JO VAIRĀK SAPROTAM TO KAD DAUDZ KAS IR IZDOĀTS FUFELIS. 

10 4 atbildēt

Super raksts emotion

4 0 atbildēt

Raksts labs, bet personiski nekads parsteigums par to, ka macibu gramatas melo... vinas melo 100%. Ir cilveki, kuri grib lai mes zinam tiesi to, ko vini grib lai mes zinatu..

2 0 atbildēt

Pats ej "plenīties" no mājām emotion Šādus spamus derētu aizliegt vai brīdināt...zb jau, ka liek linkus, jo redz, saite to liek, ķipa piesauc citus, un dabū bonusu...nožēlojami. Ja es gribētu iet, es vnk nodzēstu pēdējo daļu ".../Harisons/" un ietu iekšā principa pēc, lai tev nebūtu guvums emotion

2 0 atbildēt

   Protams, ka Amerikā pirms Kolumba daudzi ir pabijuši, pat Tūrs Heredāls pierādīja, ka senie ēģiptieši ar papirusa laivām varēja to sasniegt.

Vēstures grāmatās jāmāca to, ko pasaules zinātne uzskata par dogmu, bet labs pasniedzējs noteikti pastastīs par esošām hipotēzēm, lai katrs varētu izdarīt savus secinējumus, un aizdomāties. emotion  emotion 

1 0 atbildēt

Atceros kā vectēvs man stāstija par saviem atgadījumiem pēc kara periodā u.c.

Vēsturē bija tā tēma,ar nopietnu seju uz skolotāju saku,ka tā ir diršana.Kontroldarba rakstiju vectēva stāstīto,bet nē,nepareizi.Vecāki bija izbrīnīti 

1 0 atbildēt

Šitie raksti gan ir interesanti! Plusiņš! emotion

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Atkal šis murgs. Bišķi apskatīju piedāvājumu un salōdzināju ar pārējiem. Man rodas pamatots jautājums. Ja jau šis ir tik ideāls pelnīšanas veids. Tad kāpēc latvijā tik daudz nabagu? Sistēma nestrādā? Mest uz sarkanu un melnu varu piemēram Fēniksā kas manai mājai ir blakus.

1 1 atbildēt

 

Kāpēc gan ne? Varu uzrastīt tādu rakstu. Vienīgi bildes gan rakstā būs vai nu pavisam maz, vai arī nebūs nemaz, jo galvenais jau ir nevis bilde, bet informācija.

0 0 atbildēt

Draugs, Carlito, (Ceru, a Tu nepavainosies ja Tevi šādi uzrunāju). To, ka Tu esi ateists, es sparatu uzreiz. Arī par to, ka Tu esi loģiski domājošs cilvēks, nešaubos. Taču neiziesim uz personālijām, jo tas stāsts nav par to... 

 

Es minēju tikai vienu sīku epizodi no bībeles, kas mūsdienās ir arheoloģiski apstiprināta. Komentārā epizodi aprakstīju stipri saīsinātā veidā. Un tā nebūt nav vienīgā epizode. Arheloģiski mūsdienās ir apstiprināti lielākā daļa bībelē minētie notikumi, kuri daudzu cilvēu apziņā tā arī ir palikuši mītiski. Tam visam ir pavisam prozaiski vienkāršs izskaidrojums:

Viss sākās ar Darvina evolūcijas teoriju. Līdz šīs teorijas publicēšanai bībeles zināšana tika uzsatīta par labas izglītības pazīmi. Es nerunāju par ticību, bet vienkārši par zināšanu. Lūk pēc šīs teorijas publicēšanas bībeles zināšanu, neatkarīgi no ticības vai neticības, sāka uzskatīt par neizglītotības pazīmi, līdz beidzot tika noliegts pilnīgi viss, kas bībelē ir rakstīts. Šāds stereotips, ka bībele ir mītu grāmata, cilvēku apziņā tika kultivēts gadu desmitiem un no paaudzes uz paaudzi, un to darīja nevis vienkārši cilvēki, bet lieli zinātnieki. Dabiski, ka arheoloģiski apstiprinot kādu no tiem "mītiem" daudzi mūsdienu cilvēki uzskata, ka tas mīts, kā Tu raksti :"kā par brīnumu izrādījās patiess". Un arī zinātnieku kolēģijām mūsdienās vienkāršāk un ērtāk ir pieklusēt, nevis atzīt to, ka bībeli viņi paši un viņu priekšgājēji ir sludinājuši par mītu grāmatu. Īpaši jau mūsdienās kad faktiski gandrīz visi bībelē aprastītie "mītiskie" notikumi ir arheoloģiski un zinātniski apstiprināti fakti.

0 0 atbildēt

Runajot par pirmo taa lielaa zivs vareeja but valis,jo ka redzams vini kuġoja garaam Islandei kur miit valji.

0 0 atbildēt

Vienīgais iemesls kāpēc mums skolā māca vecu informāicju, lai nebūtu jāpāraksta grāmatas. Taču nesen pārspēja gaismas ātrumu, a beigās izrādījās ka kļūda GPS ierīcē, taču kā var būt kļūda GPS ierīcē ja pētijums itka izdarīts 15k reizes ?? Tas ir tapēc, ja C (gaismas ātrums) vairs nav konstante tad arī mainās daudzkas mūsdienu fizikā un fizikā sāktos haoss, bet tiem kam jācin ka C nav konstante tie zin :))

0 0 atbildēt

Es neesmu nekāds teorētiķis, bet bez tiešiem avotiem nevar piekrist šīm teorijām. Tas ir tas pats, kas ar romiešu skulptūrām Meksikā, bet nevar teikt, ka tā zeme ir piederējusi romai, vai ir kāds ir uz turieni ticis. Ļoti labs ir piemērs nesen, ka milzīgs Lego vīeiņš pārpeldējis visu Atlantijas okeānu. Tāpēc pieļauju, ka šajā gadījumā varēja iedarboties straumes, jo šīs figūras bija, iespējams jūrā iekritušas, bet vietējās ciltis paņērma sev tās figūras un s\aka tos saukt par dieviem.

Es ar to gribēju teikt, ka bez tiešiem, pārliecinošiem un/vai rakstiskiem avotiem mēs nevaram to likt iekšā vēstures grāmatās. Protams, ka daudz kas ir noklusēts, lai netraucētu ASV un citu valstu augstmaņu statusus. Taču visi noslēpumi reiz nāks gaismā, bet patreiz mēģināsim mācīties no pašreizējām grāmatām un šo rakstu labāk būtu papetīt, jo tam nav avota, no kurienes tas ir ņemts, bet, ja tās ir īstu profesionālu vēsturnieku pētījumi, tad...

Jam...

0 0 atbildēt

Nu ja godīgi, tad ameriku atklāja indiāņu priekšteči.

0 0 atbildēt

Par to ko skolaa maaca tas ir pa Pipe****. Teoriju jau vajag un kontroldarbus vajag rakstit bet to nedrikst kalt galva ka u4enes saka!

0 0 atbildēt

pieļauju domu ka daļa no šiem senajiem ceļotājiem nepeldēja ar baļķiem 2x lielāku attālumu pa atlantijas okeānu, nekā taisnā līnijā. Šīs kartes ir tikai varbūtība, un es stipri šaubos par to ka pirms 20'000 gadu cilvēki plostoja pa atlantijas okeānu tāpat vien, nemaz nezinot, kurp brauc. Skatu punkts nav slikts, vēl viena versija, kā varētu būt, ja būtu...

0 0 atbildēt