local-stats-pixel fb-conv-api

Liepāja - Venspils dzelsceļš4

50 4

Sveiki! Kā jau solīju, rakstu ieliku. Internetā bija pārsteidzoši maz iformācijas par šo maršrutu , bet bildes ar braucošu vilcienu vispār bija deficīts. Pat Kurzemes mazbānītim bija vieglāk atrast info. Interesantu lasīšanu!

Venspils - Liepājas vilciena maršruts pastāvēja līdz 1996. gadam. Pirms tam pa šo pašu maršrutu gāja šaursliežu bānītis. Maršuta garums ir 101 km garš. To slēdza dēļ mazā pašazieru skaita un lielo izmaksu dēļ. Arī sliedes bija sliktā stadijā. Bet Līdz 1991. gadam pa dzelzceļa līniju pārvadāja karavīrus un bruņutehniku PSRS armijas vajadzībām, bet pēc 1991. gada, kad padomju armija aizgāja no Latvijas, līnijai perspektīvu nebija. Līdz 1995. gadam līnijā kursēja dīzeļlokomotīve ar 2 pasažieru vagoniem. Vienīgi liekas savādi tas, ka padomju laikos visi vilcieni atmaksājās, bet brīvajā Latvijā gan nē. emotion

50 4 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Mazliet info par to līniju biju paracis kad ar draugiem vasarā devāmies geotūrē pa kurzemi, bet te informācijas vairāk. Bet jā, un tās līnijas ir vairāki tiešām forši slēpņi izvietoti.

2 0 atbildēt

tikai virsrakstā kļūda

0 0 atbildēt

Līnijā Liepāja- Ventspils, kursēja nevis bildē redzamais, bet gan CHME2 ar dieviem plackarta tipa vagoniem!

0 0 atbildēt

nevis PSRS laikos atmaksājās, bet armija bija Nr.:1 un basta. 

 

Šo vilcienu nopostīja, jo vieglāk varēja sadabūt piķi un uzreiz, nekā strādāt pa 0. Tu zini cik sver 1 sliede. un 100 km tur sanāk nevājš $$$ tie visticamāk ir pārsimts vai pat miljoni Ls un plus vēl lokomotīves un cita infrastruktūra. Vai Tu zini ka dzelzceļa telekomunikācijas un citas lietas savā laikā bija kā Lattelekomam. Dzelzceļš principā ir ar saviem sakariem un daudzām citām lietām, ko noārdot var dabūt kārtīgu piķi.

 

komunikāciju ziņā sadalījums ir apmēram šāds.

1.Lattelekom 2. Dzelzceļš 3. Rīgas lidosta 4. Latvenergo. Viņiem visiem ir milzu telekomunikāciju sistēmas.  Un tā ir reāla nauda. centrāles, vadi u.t.t 

 

p.s. vilciens un sliedes tā ir tikai 60% no tā kas tur ir. 

0 0 atbildēt