local-stats-pixel fb-conv-api

Lieldienu salas statujām ir arī ķermeņi!13

449 0

Vai katrs būs redzējis ikoniskās Lieldienu salas statujas. Tas, ko daudzums toties var nezināt, ir tas, ka statujām ir arī ķermeņi. Arheoloģi ir atrakuši zem zemes esošos ķermeņus un veikuši interesantus atklājumus, kas paplašina zināšanas par Lieldienu salas civilizāciju un tās veidotajiem monolītiem.

Iemesls, kāpēc statujas ir bijušas tik ilgi apraktas, ir samērā vienkāršs. Sala ir viens milzīgs vulkāns un statujas tika apraktas līdz kaklam vulkāna izvirduma laikā. Arheologi jau ilgu laiku ir pētījuši statujas un par to ķermeni bija zināms jau kopš pirmajiem izrakumiem 1914. g. Lai gan pirmā fotogrāfija par apraktajiem ķermeņiem parādījās tikai 2012. g., divus gadus pēc tam, kad Jo Anne Van Tilburga, Lieldienu salas statuju projekta direktore, uzsāka izrakšanas darbus.

449 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Interesanti emotion emotion 

8 0 atbildēt

Ko nozīmē nav skaidrs kā viņas pārvietoja? Praktiskās arheoloģijas eksperimentos to jau pirms vairākiem gadiem pierādīja kā tas tika darīts. Kaut vai youtube meklētāja iemet un izmetīs vairākus video. Piemēram - https://www.youtube.com/watch?v=yvvES47OdmY

6 0 atbildēt
14.Gribās uz Lieldienu salām aizbraukt!emotion
5 0 atbildēt
Kam patiešām interesē - izlasiet Tura Heijerdāla grāmatu Aku Aku.
2 0 atbildēt

Tulit vel izradisies ka vinas ir kautkas ieksa emotion

2 0 atbildēt

Nopietnus pētījumus veica Tura Heijerdāla vadītā grupa 1955-56, arī par izgatavošanu, pārvietošanu un uzstādīšanu. Pirmajās divās bildēs T.H. redzams zilajā kostīmā. Grāmata Aku-aku ir arī latviski, un to vajadzētu vismaz pāršķirstīt arī Lestetam. Pēdējā bilde ir mākslinieka joks.

2 0 atbildēt

Nevienā attēlā nav parādīts dibens un priekšas daļa. Nez, kā senie cilvēki veidoja šīs vietas?

1 0 atbildēt
Interesting👍
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt