local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas "spoku" pilsēta - Kuprava101

18 1270 2

Pilsēta mierīgi varētu pretendēt uz spoku pilsētas titulu, jo, iebraucot tajā, liekas, ka esi nonācis šausmu filmas uzņemšans placī. Vispirms iepazīstināšu Jūs ar Kupravu kā ciemu, bet pēc tam mans skatījums uz šo ciemu.

P.S. Cilvēki, kuri dzīvo/ir bijuši Kupravā, ar vārdiem 'mans skatījums' es domāju to, kā es redzu Kupravu un ko domāju par to.

1270 2 101 Ziņot!
Ieteikt: 0180
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 101

0/2000

Labākā vieta peintbolam.

195 3 atbildēt

Vot nākamreiz,kad urla pienāks un prasīs 10 santīmus teikšu,lai ņem dzīvokli Kupravā :D

87 3 atbildēt

oho, būs kautkad jāaizbrauc :) Iedomājies kādu tusu tur varētu uztaisīt? :D Kaimiņi diezvai sūdzētos.

63 2 atbildēt

Netālu...vasarā es nākšu uzbrukumā tai mistikai... emotion

28 1 atbildēt

Esmu dzimis Balvos, dzīvoju Rīgā, Kuprava blakus maniem laukiem, ir viņa spoku pilsēta, bet tāpat mīļa man, katru vasaru vismaz 5 reizes tur aizbraucu. Interesanti paskatīties tomēr uz viņu. PSRS laikā, kad tā rūpnīca darbojās, Kuprava bija bagāta un ļoti, ļoti apdzīvota pilsēta, visas tās mājas, kuras redzat bija pārbāztas ar iedzīvotājiem, kuri strādāja rūpnīcā. Kad izmira rūpnīca līdz ar to arī Kurpava sāka izmirt. Rūpnīcā ražoja labākos ķieģeļus, skola un ēdnīca, kuru redzat 6 un 7 bildē ir būvētas no tiem pašiem ķieģeļiem. Līdz ar rūpnīcas izmiršanu, mazinājās iedzīvotāju skaits Kupravā, jo tur vairs nebija ko darīt un pasliktinājās pasažieru skaits vilcienos no Rīgas uz Abreni, tapēc sākumā vilciena ceļu  saīsināja līdz Vecumiem un tad nogrieza līdz Gūlbenei 1999. gadā. To jau gribēja darīt 1992. gadā, kad tieši rūpnīca izputēja, bet tomēr līdz 1999. gadam noturējās. 2009. gadā nojauca sliedes no Abrenes līdz Gulbenei, Kupravā arī vairs nav dzelzceļa. 1 Bildē kādus gadus 10 atpakaļ tieši no tā mājas stūra jumta nokrita kāds zēns, kurš ar saviem draugiem spēlējās uz pamestajām rūpnīcām, miris. Gribēja no jumta nomest kādu vecu trubu, truba aizrāva viņu sev līdzi.

23 1 atbildēt

Dzīvoju 20 km no kupravas un tu nedaudz pārspīlē  tu ir cilvēki kuri dzīvo vnk tās ir rūpnīcas un dažas centnes kuras jau sen ir pamestas 

16 1 atbildēt

Bērnībā bieži uzturējos kupravā. Skaista vieta bija, bet nu tgd, ehh

15 1 atbildēt

Šeit ražoja labākos ķieģeļus Latvijā! 

Un dzaudz ko tu te "piebredzī"

Skola gan ir tukša kaut kur 25 skolēni! Protam, žēl ka viss šis aiziet bojā, bet ja kādam būtu gribasspēks, tad visu varētu dabūt atpakaļ, un iedzīvotāju tur netrūktu.. 

Skolā man arī ir stāstīts par māla karjerām. Man tur dzīvo vecvecāki tāpēc zinu...

7 0 atbildēt
OG avatarsOG

Tur tak agrāk bija arī baseins - nu tāds kā PSRS ēkas. Tagad laikam viņš ir bankrotējis, jo atvēra Balvu peldbaseinu, es nezinu. Jā, tagad vairs nav pagastu, bet gan novadi :) Lai vai kā, labs raksts. 4+ no manis

7 0 atbildēt

Atgādina, nedaudz, Karostu!

6 0 atbildēt

Mazliet smiekli, nāk, jo dzīvoju nepārāk tālu. Daudz tur nav būts, bet man liekas, ka tu mazliet pārspīlē. Nav tur TIK traki, un šaubos, ka tā ir trakākā vieta Latvijā. Ja jau ir ciemi, kur vispār neviens nedzīvo, tad te taču vēl ir cilvēki, kas dzīvo. emotion

5 0 atbildēt

Labi būtu tur palēkāt...

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

diez tās mājas no iekšas ir tādas pusbrukušas vai tādas kurās tūlīt pat var ievāktiesemotion

3 1 atbildēt

Neslikts raksts Tev sanāca +. Ņemot vērā ka tur dzīvoja mana vecmamma un es tur pavadīju daudzas vasaras varu apgalvot ka liidz 1991 gadam un vēl dažus gadus pēc ciemats plauka un dzīvot tur bija tīrais prieks. Kad aizvēra rūpnīcu tad arī sākās postažas sākums. Kad sāka cilvēkus pārcelt uz blakus mājām un parādījās pirmās tukšās mājas mēs slēdzāmies pie tel līnijām un zvanījāmies uz 900tajiem numuriem. Mans krustēvs izsolē nopirka daļu šīs rūpnīcas un iztirgoja krāsns ķieģeļus un metālu kas bija pieejams. Pats ar draugiem tirgojām no jaunceltnes logu rāmjus un flīzes kuras varēja normāli noņemt un vēlāk visu jaunceltni izjauca pa ķieģelim un izpārdeva. Vārdusakot ļoti liels prieks ka pašreiz tur nav jādzīvo.

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

tgd visi spoki brauks uz kupravu ! lieais peļņas laiks kupravas veikaliņam un nebijuši daudz tūristu :D

1 0 atbildēt

ES uz turieni ar bombenēm!!!emotion

1 0 atbildēt

Tā pat izskatās čērnobiļā. 

1 0 atbildēt

Oho!! :O Kāds ir bijis ciematā, kas atrodas ~2km no maniem laukiem.

Žēl, ka neesi sniedzis nekādu informāciju par to, kāpēc Kuprava šobrīd ir tāda, kāda tā ir. Lielos vilcienos var teikt, ka Kupravas kā skaistas, sakoptas un apdzīvotas vietas beigu sākums sākās tālo 90-to gadu sākumā. Atceros, ka tolaik, kad no lauku mājām gājām pie radiem uz Kupravu, vienmēr sapucējāmies, jo tie bija gandrīz kā svētki.  Praktiski visās mājās dzīvoja kāds pazīstamais, jo Kupravas iedzīvotāji bija kā viena liela ģimene - draudzīgi, smaidīgi, laipni, izpalīdzīgi. Kādreiz Kuprava pat pretendēja uz skaistākās apkaimes ciemata statusu. Tagad no 7 mājām funkcionējošas ir  tikai 3. Nešaubos, ka mājas ir pusapdzīvotas, arī aprīkotas ar daļējām ērtībām. Radi pārcēlušies kur nu kurais, arī vecmammas vairs nav.. Tā ir vieta, uz kurieni vairs nav vēlmes aizbraukt.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »