local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

Malacis vecīt, vienkārši perfekts raksts! :)

6 1 atbildēt

Ļoti patriotisks raksts

++++++++++++++++++

5 0 atbildēt

Es nesaprotu kā nav kauns strīdēties pretī, nevis vairs vēstures fakti bet Vecvecāku atstāstītais, reāli divi desmiti komentāri ir par to kā krievi ir kārtojuši vajadzības saimniecības un dzīvojamajās telpās, +padsmit komentāri par toleranto vācu karavīru uzvedību, saprotu arī to ka abās pusēs ir bijuši izņēmumi,tomēr vispārfunkcionējoši instinkti liek izvēlēties vāciešus kā civilizētāku variantu..  

Tiem kas "smērē" te kautko par fašismu, iesaku iedirst "pečkā" šoreiz savā mājā, jo izskatās ka tas jums asinīs... emotion

6 1 atbildēt

41 mīnusa autorus - STUDIJĀ!!!

5 0 atbildēt

Jā, man vecaistēvs arī bija leģionā, pret okupantiem cīnījās Morē, Kurzemē ievainoja.

Labi, ka viņš neredz to, kā pašlaik Latvija tiek pārkrievota(lēnām) un kā tiek izzagta.

Interesantākais, ka krievi joprojām nevar iemācīties atšķirību starp nacismu un fašismu, bet tā vaina jau laikam visas nācijas galvās, sākot no pašiem vecākajiem..

6 1 atbildēt

Sis bija lielisks raksts vareetu buut veel kaads liidzigs ++++

5 0 atbildēt

ja super rakstsemotion

bet ej un iekaidro tiem sturgalvigajiem idiotiememotion

neviens pat neklausisies un paliks pie sava, tas jau ir debili....

5 0 atbildēt

Tagad visu šo te pārtulkojam un nosūtam Nilam! :)  Bet vispār PRET krievu valodu!

6 1 atbildēt

Baltkrievijā notikušajā operācijā piedalījās latviešu policijas bataljoni, kuriem ir mazs sakars ar latviešu leģionāriem.

Par šo varu piebilst, ka latvijas policijas bataljonu piedalīšanās kādās tur akcijās Baltkrievijā ir visai apšaubāma. Pirmkārt, apšabāma tādēļ, ka atbilstošu dokumentu izcelsme ir visai apšaubāma. Otrkārt apšaubāma arī vēl tādēļ, ka Baltkrievijā netrūka savu nacionālo policijas bataljonu un savu nacionālo SS vienību. Treškārt resursi - Vācijas armijā jau no kara ar PSRS sākuma katastrofāli trūka resursu. Kamēr Vācija karoja pa Eiropu, resursus Vācijai neskopojoties piegādāja PSRS, bet pēc Vācijas ieburuka PSRS teritorijā šīs piegādes, protams, izbeidzās. Vācijai visu kara laiku ar PSRS nafas pieprasījums tika apmierināts tikai pa ~40%. Ar akmeņoglēm situācija bija līdzīga. Pie šādiem resursu trūkumiem sūtīt kādas policijas vienības kaut kur ellē ratā uz kaut kādām tur akcijām ir neprāts. Taču Vācijas ģenerāļi nebija nekādi neprāši. 

Starp citu vēl jau runā arī par to, ka Latvijas policijas bataljoni tika sūtīti arī uz Ukrainu. Taču arī Ukrainā netrūka savas nacinālās policijas un un SS vienības. 

Vēl tā kā būtu jāpievērš uzmanība arī detaļām. vienā gadījumā dokumentos minēts, ka uz Baltkrieviju tika nosūtīti 10 bataljoni, no kuriem 8 latviešu, un pa vienam Igaunijas un Lietuvas. Citā gadījumā visi 10 bataljoni ir no Latvijas. Vēl kaut kur par to pašu akciju parādās kaut kādi mistiski pat18 bataljoni no Latvijas. Arī tie paši 8 bataljoni jau velk uz apmēram diviem pulkiem. Kaut kā visai neizprotama izšķērdība kārtības sargu rindās...

5 1 atbildēt

Man patika kā viens latviešu leģionārs teica : Tie vācieši dikti bailīgi bija, ieraudzija vatņiku un uzreiz muka, jo viņiem visiem ģimenes Vācijā utt, a mums latviešiem nebija vairs ko zaudēt..

4 0 atbildēt

Vajadzētu pārtūlkot krieviski, angliski un vāciski un aizsūtīt uz šo valstu vēstniecībām, politiķiem, valsts vadītājiem un  organizācijām ,kas ir pret šo notikumu un melīgi apkauno mūsu tautu un kritušos kareivjus.

4 0 atbildēt

man ļoti patika šis raksts, izsmeļošs, ir lietas ko pat nebiju dzirdējis - tā turpināt un cepums tev emotion

4 0 atbildēt

Labākais raksts spoku vēstures un zinātnes sadaļā.

5 1 atbildēt

Varēji precizēt ka latvietis nemaz nevarēja būt SSsietis ;) Jo SS bija kaut kas līdzīgs viduslaiku bruņinieku ordenim kurā netika pieņemti nevācieši, tie tikai tika pakļauti :)

Slinkums precizēt bet domu saprati ;)

+ no manis

5 1 atbildēt

Viss ir forši, bet kā lai to iestāsta tiem aprobežotajiem sīkajiem krieveļiem, kas kautko mēģina protestēt pret mūsu valsts varoņiem?

4 0 atbildēt

Malacis,super raksts!

4 0 atbildēt

Vnk labs raxts, vecvectēvs pat teica ka vācieši labāk izturējās kara laikā nekā  krievi - tie visu demolēja un pat nevarēja aiziet ārpus mājas nokārtoties, bet piedirsa krāsni, nu kas a 2 riņķiem_ vai nav cūkas?,cik teica Vācieši bijuši zolīdi, un aiz sevis atstāja kārtību, ok pats nepieredzēju tos laikus, bet vectēvs tā stāstija

5 1 atbildēt

Paldies par rakstu.Saliki visus punktus uz ,, I,,   .Ja vel kadam nepielec ,tad ta ir vinja pasha problema(slimiba) .

3 0 atbildēt

Lielisks raksts.

3 0 atbildēt

Ideāls raksts. Vajadzētu kaut kā pacelt viņu, jāiesaka visos iespējamajos portālos.emotion

3 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »