local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

Vāciešu karavīri , kad ienāca Latvijā,dalīja arī bērniem šokolādes, konfektes,,, pēc vectēva stāstītā,, arī deva zirga gaļu latviešiem(vilciens ar zirgiem bija nogāzts, zirgi beigti. tā dabūja gaļu)

14 2 atbildēt

Vispār jau tas nebija brīvprātīgi. Daudzi, arī mans vectēvs tika iesaukts šajā leģionā. Nesaprotu, kas viņš kāds noziedinieks skaitās, ja viņu piespiedu kārtā iesauc, kara laikā un vispar nekad nevienu viņš arī nenošava, bet vēl pēc tam viņu uz Sibīriju izsūtija. Tiem krieviem, kas latviešus sauc par fašistiem un nacistiem vajadzētu palasīt vēsturi- kurš bija Vācijas sabiedrotais iekarojot Poliju? Paskataties kas Maskavā arī tagad darās- tur tiek slaktēti kaukāzieši, melnādaini u.c. Tie jau nu noteikti nav fašisti. Kā jums kaut kas nepatīk, tā uzreiz jāsauc par fašistiem. Ja kāds negrib runāt jūsu valodā, tad viņš ir fašists? Noņemiet skrūvspīles no galvas!

12 1 atbildēt

Ļoti,ļoti labs!!!emotion emotion emotion emotion emotion emotion emotion

11 1 atbildēt

ļoti labs raksts... bieži vien iesaku saviem skolēniem priekš referātiem iesaku meklēt infu spoki.lv.

un šis ir viens no rakstiem ieteikšu :)

paldies autoram.

9 0 atbildēt

 Vienkārši ideals raksts. Žēl, ka lielākā daļa krievi ir stulbi un negrib to saprast. Kaut vai mēs viņiem noliekam, priekšā pierādījumus. Par to, ka mūs krievi okopēja un, ka mēs nebijām vainīgi par ebrejiem. Bet protams, kapē to krievi ignorē, jo viņi atkal grib dabūt mūsu zemi. Un žēl, ka no tā cieš latvijas leģionāri. Skumīgi.

11 2 atbildēt

Man rēka nāk par tiem pajoliņiem, kas palaiž savas nožēlojamās mutes, nosaucot latviešus par nacistiem un fašistiem, kamēr paši nāk no bijušā PSRS, kas atšķirībā no Hitlera nacistiem, nogalināja un spīdzināja ne tikai pretiniekus, bet vairāk savējos, un vēl līdz šai dienai, ir saglabājuši tādu sistēmu, kas ir izskalojusi smadzenes miljoniem cilvēku ar viltotiem vēstures faktiem un citām stulbībām, un vēl turpina to darīt.

Ja mani, kāds no tādām pabirām nosauc par nacistu vai fašistu, mani tas galīgi neaizvaino, drīzāk uzjautrina un tādi idioti nav skolā iemācījušies atšķirību starp fašismu un patriotismu, un nacionālo vērtību aizsargāšanu.

9 0 atbildēt

Es nekad neesmu sapratis, ar kādām tiesībām šeit dzīvojošie krievi ir apvainojuši leģionārus!? Tas jau vien parāda cik liela daļa ( protams ne visi) krievu ir aprobežota! Akla ticība Komunisma rēgam, nevis faktiem!

11 2 atbildēt

Visu cieņu emotion

10 1 atbildēt

Kvalitatīvs raksts, katram idiotam ir vērts šo izlasīt un, beidzot, sevi izglītot. :^)

9 0 atbildēt

Pirms 2.p.k. vācieši brauca uz krieviju, lai apgūtu spīdzināšanas prasmes un prasmes izveidot gulagus, prasmes apieties ar ieslodzītajiem. 

Krievam vienkārši izdevīgi tagad ir apvainot... Nekas jums te nesanāks, pietiek padarīt visu savu valsti par apsmieklu pasaulei...

9 0 atbildēt

Liels Tev paldies par tik kvalitatīvu rakstu. Viennozīmīgs "+" no manas puses. Mīnusus noteikti ielika tie "ārzemnieki", kas pat lāgā nemāk lasīt valsts valodā vai arī vienkārši ir auni.

10 1 atbildēt

Latviešu leģionāri pēc kara Nirnbergā sargāja nacistu kara noziedzniekus. Es domāju tas vien pierāda Sabiedroto spēku attieksmi pret latviešu karavīriem.

10 1 atbildēt

šis raksts lika man lepoties vēl vairāk ar to, ka mans vectēvs bija leģionārs emotion

9 1 atbildēt

Tikai viens sakāms-- 

 

"Dievs, svētī Latviju, Mūs' dārgo tēviju, Svētī jel Latviju, Ak, svētī jel to! Kur latvju meitas zied, Kur latvju dēli dzied, Laid mums tur laimē diet, Mūs' Latvijā!"
10 2 atbildēt

Tik daudz komunistu aborta atlieku spokos O_O !!! Es saprotu tos , kam vienalga 16, bet nozākāt, tas jau ir..... !

7 0 atbildēt

Vienīgie vārdi ko Krievs var pateikt: FAŠISTI, FAŠISTI... 

8 1 atbildēt

Labs raksts. Vismaz ar šiem faktiem vajadzētu iepazīties tiem, kas šeit dzīvo un grib Latvijā ieviest savu uzvarētāju kultūru un tradīcijas. Mēs zinām, cienam un nekad neaizmirsīsim savu vēsturi un savus senčus. Rīt visi PRET!

8 1 atbildēt

Man ļoti žēl manu vienadžu, kuri neciena savu valsti un savus seņčus un par to visu tikai gardi pasmejas, gribētu redzēt viņu sejas izteiksmes, kad viņiem naktu virsū krievu karaspēks.

Par vienotu Latviju un patriotismu!

7 0 atbildēt

Ļoti labs raksts. Varētu vairāk šādu rakstu nevis tos degradējošos komiksus. Šitas noderēs kā labs mācību materiāls. 9. klase kā nekā emotion

8 1 atbildēt

Lepnums par mūsu zēniem, kuri cīnijās pret sarkano ļaunumu Latvijas labā. :)

7 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »