local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ir Ebolas vīruss jeb melnā nāve?99

168 4

Ebolas vīruss jau atņēmis vairāk nekā 800 dzīvības, galvenokārt Āfrikas valstīs, bet nu jau aizceļojis uz Eiropu, kur tas var izvērsties masu epidēmijā, kā tas notika tālajā 14 gadsimtā (Vidusslaikos, kur to sauca par melno nāvi)
Tolaik Eiropā gāja bojā 75 miljoni cilvēku, no tiem 200 tūkstoši Latvijas tā laika iedzīvotāju.

---Kas ir Ebolas vīruss? Ko tas mums var nodarīt?

Ebolas vīruss ir slimība, ko izraisa Ebolas vīruss, kas pārvietojas no cilvēka uz cilvēku caur siekalām, asinīm un pat vienkārši pieskaroties šīs slimības infekcijas pārņemtam cilvēkam. Inkubācijas process ilgst līdz 30 dienām, kuras laikā infictais vemj asinis, izjūt stipras galvassāpes, krampji muskuļos, uz ādas tam parādās asins radīti izsitumi un visbiežāk Ebolas vīrusa inficētais cilvēks mirst ar nāvi.
Uz šo slimību vakcīnas pašlaik nav.

168 4 99 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 99

0/2000

''Mirst ar nāvi'' 

Dafaq? emotionemotion

22 0 atbildēt

Ebolas vīruss ir slimība, ko izraisa Ebolas vīruss - Nu skaidrs :D

22 0 atbildēt

Jau ievazāts Eiropā, saki? Esmu kaut ko palaidusi garām laikam. Jo vakcīna pret Ebolas vīrusu vēl neeksistē, tur tā nelaime. Lūdzu, nejaukt to ar mēri. Kaut gan pazīmes līdzīgas, bet mēri izraisīja baktērija nevis vīruss, un ar mēri varēja inficēties elpojot vienu gaisu ar slimnieku. Bet ebolas vīruss tiek nodots ar ķermeņa sķidrumiem līdzīgi kā HIV. Paldies par rakstu.

22 0 atbildēt

Kāds man var paskaidrot kā šitie visi vīrusi pēkšņi tā uzrodās? Bija miers un klusums, vairākus gadsimtus, bet tagad pēķšņi atkal sākās šitais marazms..

19 0 atbildēt

Viens nopeldās Baltijas jūrā un mums visiem cauri..

18 0 atbildēt

laikam par daudz cilvēku uz pasaules, ka šī slimība sāk izplatīties

16 0 atbildēt

Kādēļ viņi tā moka tos nabaga slimniekus. Uzskatu ka daudz cilvēcīgāk ir lode pierē. Vismaz  nav jāmokās 30dienas ja tāpat iespēja izdzīvit ir niecīga. Un visu to laiku ražo tik jaunus vīrusus bezjēdzīgi apdraudot savus kopējus

14 3 atbildēt

Nu galvenais , lai tagad Eiropā neielaiž kādu inficēto āfrikanieti un tad jau viss būs kārtībā.  

10 4 atbildēt

Ja nemaldos, to inficēto spānieti veda speciālā traukā, kamerā, nemāku paskaidrot, lai viņš neinficētu citus un tie kas viņu ielika lidmašīnā bija tajos spectērpos

2 0 atbildēt

"visbiežāk Ebolas vīrusa inficētais cilvēks mirst ar nāvi"

emotion tātad dažos gadījumos var arī mirt bez nāves? Piemēram mirt ar kāpostu? emotion

1 0 atbildēt

Tas ka šis vīrus ir mākslīgi radīts ir skaidrs.  Un ja tic baumām ka to ir izveidojuši amerkāņi, tad man tāds čujs ka scenārijs ir tāds. Amerkāņi izveidoja vīrusu un palaida kautkādas trešajās pasaules valstīs, kuras nav tik attīstitas lai kārtīgi izpētītu u izveodotu vakcīnu pret to.  Lidz ar vīrusu viņi jau sen ir izveidojuši vakcīnu, bet neviens par to nezin.  Viņi pagaidīs kad vairāki tūkstoši atdos galus, un tad nāks klajā ar vakcīnu, ko sāks pārdot.  Tādējādi slavas kārie amerkāņi kļus par pasaules "varoņiem" kā arī cels savu grimstošo ekonomiku.

2 1 atbildēt

Maņ bail emotion

1 0 atbildēt

''visbiežāk Ebolas vīrusa inficētais cilvēks mirst ar nāvi''

tu tik padomā emotion

1 0 atbildēt
Inficeetais mirst ar naavi... Ok.
1 0 atbildēt

Kā jau pirms manis minēja, pasaulē ir pārāk daudz cilvēku. Arī es uzskatu, ka ir ''humānāki'' (ironiski to tā saukt) veidi, kā samazināt populāciju. 

Kāda velna pēc vajadzēja to slimo priesteri vest uz Spāniju? Tiešām tam večukam baigi interesē tā labā aprūpe, ņemot vērā to, ka viņš un visi pārējie ir gandrīz pārliecināti par iznākumu? Ja pat tiešām paveicas un cilvēks izdzīvo (dod, Dievs, protams!), tad cik liela ir iespēja, ka kaut mazākās ārstu/kopēju kļūdas dēļ vīruss nenonāk tālākā apritē? Un ko tad, kad sūds trāpīs ventilatorā? 

1 0 atbildēt
Melnā nāve ir Buboņu mēris. Par cik ASV ir radījusi šo vīrusu, tad tā vienkārši neapstāsies nobendējot cilvēkus.
1 0 atbildēt

Mēris? Jo "melnā nāve" cik zinu ir latviski - mēris... 

0 0 atbildēt

Un visi šitie pamuļķīši no ASV un Eiropas skrien tik uz to Āfriku "palīdzēt" nabaga izbadušajiem un slimajiem bērniņiem. Un re, rezultātā beidzot saķēra kaut kādu h*iņu! Pietika? Āfrika ir vienīgā vieta uz kuru es NEKAD negribētu ceļot tikai tāpēc dēļ šiem mēsliem. 

0 0 atbildēt

ja arī atnāks, tad ziemu neizturēs :D

0 0 atbildēt

Ebola nav melnā nāve, par melno nāvi dēvēja mēri, kurš plosijās rakstā minētajā 14. gadsimtā un starpība starp abiem ir tāda, ka Ebolu izraisa vīrus, bet mēri jeb melno nāvi izraisīja un turpina dažviet izraisīt baktērija yersenia pestis jeb vienkāršoti y pestis. Simptomātika ir līdzīga, taču, ja mēri vēl pašā sākumā var apturēt ar stiprām antibiotikām un vēl dažām terapijām, tad ebolu apturēt uz doto brīdi nav iespējams, jo šis vīrus maita ir dzīvelīgāks par skudru, kas nokrīt no Empire State Building. Vienīgais izsargāšanās veids ir visparastāko higiēnas normu ievērošana un mukšana no āfrikāņiem, jo vīrus tiek nodots tikai ciešā saskarsmē ar fizioloģiskajiem šķidrumiem, klīst baumas, ka drīkst spiest roku un pat bučoties, bet nu siekalas arī ir fizioloģisks šķidrums tāpēc neiesaku v-rīgā laist ar kādu āfrikāni :D

No simptomātikas varu vēl tikai piebilst, ka ir izteikta iekšējā un ārējā asiņošana, spēcīga dehidratācija (vemšana un diareja) un plus rakstā minētais. Ceru, ka neko pats neesmu sapūdelējis :D

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »