local-stats-pixel fb-conv-api

Kad Latvijā vēl bija obligātais dienests armijā...27

139 17

Sveiki, spocēni tātad daudziem zināms ir, kad mēs no utainajiem tikām vaļā, bija Obligātais dienests daudzi jau zina par to, bet cik meklēju nebija attrodamas bildes īpaši vai kāda cita veida informacija, bet tomēr man izdevas. Uzskatu, ka obligātais dienests vēl joprojām ir vajadzīgs, lai zinātu, kā X stundā vari automātu pārlādēt, un lai mums kārtigi jaunajiem puikām iedotu iekšā. Protams es arī pats nevēlētos visu dzivi saistit ar Armiju, bet butu tikai par to ka pieņemtu to obligāto dienestu, kaut uz gadu. Manas domas

Cerams, ja īpašnieks redzēs nebus pretenziju, iemetišu ari no kurienes bildes esmu dabujis. emotion

139 17 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Ja gribi, tad ari ej taja armija. Mes parejie pasi spesim izlemt vai gribam, vai negribam.

27 4 atbildēt

Ja vēl būtu normāla valdība tad varētu arī par to padomāt, bet šitos sū** gabalus aizstāvēt.... Liekas, ka es nebūšu arī vienīgais, kuram par šito valsti pie vienas vietas un bēgs kur acis rāda. Dažreiz liekas, ka nedzīvoju Latvijā, bet kaut kādā Krievijas pilsētā ar daudz latviešiem.

17 1 atbildēt

Esmu gatavs saņemt mīnusu jūru,bet uzskatu ka KATRAM vīrietim vajadzētu iziet minimālo apmācību kursu un reizi pāris gados ierasties uz teoriju un praksi atsvaidzinošiem kursiem.

15 4 atbildēt
Drīzāk vajadzētu tiešām ieviest skolā, kā mācību stundu kaut ko šādu. Piekrītu, ka katram ir jāmāk aizstāvēt savu dzimteni, ģimeni, radiniekus un draugus, bet piespiedu kārtā saukt armijā gan nē.
12 1 atbildēt

Pēc ievada pirmāteikuma, kur izskanēja vārds "utainie" ieliku negatīvu vērtējumu. Jā, PSRS ir nodarījis vairāk ļauna nekā laba, bet visu parādi jau nosaka tikai pāris cilvēki.

11 2 atbildēt
NAV vajadzīgs! Tie, kas grib, lūdzu, ir Jaunsargi un Zemessargi. Bet pret cilvēka paša gribu nedrīkst stumt armijā un bojāt dzīvi. Pie tam, tam nav naudas un nav cilvèku. Un tas NEAUDZINA vīrišķību vai raksturu, tie ir tikai stereotipi un skaļi saukļi, lai armija visur tiktu priekšzīmēta. Galvenais, gribētāju inetā ir daudz, bet kaut kā to daudzumu nevar novērot Zemessargos vai Jaunsargos. Kas, jaunos gribas sūtīt pašaut, pabùt par "lielgabalu gaļu" un noņemt pāris gadus no īstās dzīves, bet pašiem iet negribās? Un ja gribat, lai no Latvijas aizbrauc pēdējais darbaspējīgais cilvēks, students, lūdzu. Bet labi, ka mūsu NBS strādā nirnāli cilvēki, kuri saprot, ka šito nevajag.
5 1 atbildēt

pie gramatikas jāpiedomā emotion 

4 0 atbildēt

Nevaig mums obligāto armiju, dārgi izmaksās un ja džeki nāks piespiedu kārtā, nekādi lielie karotāji nebūs.

Varētu skolās atjaunot mācību priekšmetu kur mācītu to ko Jaunsardzē.

Karoč domāju , labāk ir profesionāla armija un labi apgādāta zemessardze.

5 2 atbildēt

Vēl varētu augstskolās, kā arī kādreiz bija, paņem uz 3 mēnešu apmācību, iedod izšaut, iemāca maskēties un pirmo palīdzību, iemācīt to minimumu, lai cilvēks zin ko x stundā darīt.

Bet uz gadu paņemt.... nē, pārāk dārgi mūsu mazai valstij, tāpat sēdes bezdarbība, jo nav pietiekami instruktoru un virsnieku tādam daudzumam cilvēku.

4 1 atbildēt

nu tam ir gan labās, gan sliktās puses

2 1 atbildēt
Pirms tam tieši tā pat domāju, bet tad, kad bija jasak darbs uz katra stura ir labi, ir labi , bet krieva valoda nav.tad paši iedzīvotāji ,kā var krieviski nesaprast utt. Es atvainojos ir Valsts valoda: Latviešu. Starptautiskā eiropas savienības valoda: Angļu. Nēsmu pret krievu valodu kā vispār, jo vairak valodas zini,jo labāk. Bet Rīga ir reāla 2valodība. Nesaprotu , kapēc visās kebab ēstuvēs veči māk latviski,bet te daži 40gadus nodzīvojot pat Labdien neprot pateikt un daudzi Latvieši piekāpjās viňiem, pretīgi.
0 0 atbildēt

1. Tas nav tanks, bet bruņutransportieris/bruņotais traktors (vilcējs) MT-LBU. Bez ieroča emotion 6. Kādu nekādu ekvipu, ieročus ieskaitot, Latvijas Armija pārņēma no Krievijas armijas pilnīgi likumīgi. Nebija nekas pa kluso no praporščikiem-alkonautiem jāpērk. 12. Bija AKM (biežāk) un AK-74 (retāk). Arī oficiāli pārņemti no Krievijas Armijas (Sarkanā Armija vispār beidza eksistēt jau 1943. gadā, reformējoties par Padomju Armiju, kura savukārt pastāvēja līdz 1991. gadam). 13. Bildē AK-104 - Kalašņikova koncerna eksporta izstrādājums kopš 90. gadiem, kuram ar Latvijas armiju nav pilnīgi nekāda sakara.

Par pašu obligāto dienestu - man domāt, ka atjaunot tādu standalone pasākumu gada vai vairāk garumā ir diezgan nesaprātīgi un bezjēdzīgi, tomēr basic military training diezgan mierīgi varētu iekļaut vidusskolas/koledžas/augstskolas kursā. Kāpēc ne.

0 0 atbildēt

Es esmu par obligātā dienesta atjaunošanu Latvijā. Lai slaisti iet armijā!

P.S. Tie desantnieki ir Gorbačova sistemas radījumi! Gorbiņš socialistisko PSRS pārvērta par fašistisko PSRS. Paldies, Gorb!

2 15 atbildēt