local-stats-pixel fb-conv-api

Indieši Āfrikā 👳🏾5

143 0

Sveiki,

Mūsdienās Āfrikas kontinentā dzīvo vairāk par 3 miljoniem indiešu. Viņi pārsvarā apdzīvo kontinenta austrumpiekrastes valstis kā Keniju 🇰🇪 vai Ugandu 🇺🇬 , kuras ir bijušās Britu kolonijas.
Lielākā daļa no viņiem iebrauca 19. gadsimtā, kad notika dzelzceļu līnijas būve starp Keniju un Ugandu. 🚂 Viņi bija strādnieka(nevis vergu) statusā.
Līdzīgi kā Zimbabvē tika izdzīti baltie fermeri, 1972. gadā Ugandā prezidents lika indiešiem pamest valsti un atstāt viņu mājas un biznesus. Daudzi indieši aizbrauca uz Lielbritāniju 🇬🇧, ASV un Kanādu. 1992. gadā Ugandas valdība atļāva indiešiem atgriezties un apsolīja atdot atņemtos īpašumus.

Mūsdienu Nigērijā 🇳🇬 dzīvo ap 25 000 indiešu. Pirmie indieši sāka iebraukt 19. gadsimta sākumā kā Hare Krišna ticības sludinātāji. 🕉Bet vēlāk palika un sāka veidot biznesus kā tekstilrūpniecību. Lielākā daļa no viņiem dzīvo Lagosā.

Vislielākā indiešu komūna ārpus Indijas 🇮🇳 atrodas Dienvidāfrikā(ap 1,3 miljons). Indieši sāka iebraukt 17.gadsimtā kā vergi, kuri Mughal impērijas laikā tika pārdoti holandiešiem.
19. gadsimtā notika otrais indiešu migrācijas vilnis, bet tad indieši iebrauca kā darbinieki, kuri varēja pēc savas izvēles atgriezties dzimtenē ja vēlējās. Tā kā holandieši neredzēja vietējās āfrikāņu tautas kā spējīgas strādāt jaunajā ekonomiskā sistēmā, jo bija pieradušas klejot vai dzīvot no zemes, tad ielūdza indiešus. Viņi ieņēma amatus kā administratorus, dzelzceļa būvniekus.
Lielākā daļa indiešu dzīvo valsts austrumdaļā, īpaši Durbanā, kur gandrīz puse no iedzīvotājiem ir indieši. Daudzi turpina uzturēt ,,kulturālu saikni” ar savu dzimteni, piemēram, rīkojot koncertus vai pasākumus, kur uzaicina māksliniekus no Indijas. Viņiem ir pat vietējo indiešu izveidots kanāls ,,Glow TV”, kur rāda indiešu raidījumus.

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Indian_South_Africans
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Indian_diaspora_in_Southeast_Africa
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hinduism_in_Nigeria

Kanādiešu 🇨🇦 komiķis Russels Pīters par indiešiem Dienvidāfrikā.
143 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Pat smaidiņš nosaukumā, haha. emotion Bet labs. emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt