local-stats-pixel fb-conv-api

Hirosima, Nagasaki... kā tas bija.131

3002 13

Japānas pilsētu Hirosimas un Nagasakī bombordēšana notika 1945. gadā 6-9 augustā Otrā pasaules kara beigu posmā. Abu pilsētu bombordēšana pašlaik ir vienīgais gadījums ,kad karos izmantoti kodolieroči. Pēc uzlidojumiem pār Japānu, kas iznīcināja vairākas pilsētas valstī ,sabiedrotie plānoja invāziju Japānā. Karš Eiropā beidzās ar nacistiskās Vācijas parakstīto kapitulācijas aktu 1945. gada 8 maijā, taču Klusā okeāna karš vel turpinājās. 1945. gada 6 augustā tika nomesta atombumba Little Boy uz Hirosimas, savukārt trīs dienas vēlāk 9 augustā atombumba Fat Man tika nomesta virs Nagasakī. Tuvāko divu — četru mēnešu laikā pēc bombardēšanas Hirosimā gāja bojā 90 000—166 000 cilvēki, savukārt pēc Nagasaki bombardēšanas — 60 000—80 000 cilvēki. Aptuveni puse no katrā pilsētā bojā gājušiem mira bombardēšanas dienā.

15. augustā, sešas dienas pēc Nagasaki bombardēšanas, Japāna paziņoja par padošanos Sabiedrotajiem. 2. septembrī tā parakstīja kapitulācijas aktu uz ASV kuģa "Misūri" (Missouri), tādējādi beidzot Otro pasaules karu.

3002 13 131 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 131

0/2000

Žēl, ka tik izcili apstrādātus rakstus parasti zemu novērtē, bet tādus, kur nahaļavu saliek itkā smieklīgas bildes, tādi saņem 1000+ un vairāk.

 

Bet par šo rakstu- viennozīmīgs + emotion

328 12 atbildēt

Vajadzētu atsevišķu sadaļu ''Izcilie raksti'' , kur likt šādus rakstus :D

131 2 atbildēt

Un to izdarīja pati demokrātiskākā un mīlsetību sējošākā valsts pasaulē......

70 5 atbildēt

"Abu pilsētu bombordēšana pašlaik ir vienīgais gadījums ,kad karos izmantoti kodolieroči." Gribētu pieminēt amerikāņu uzbrukumus Tuvajiem austrumiem un Afganistānai, it īpaši karu pret Irāku, kurā uzbrukumos Bagdādei un Falūdžai smagās artilērijas munīcija saturēja radioaktīvo urānu. Tas ir apbrīnojami, kā amerikāņi ir spējuši šo informāciju maksimāli noklusēt.. Tā vien izskatās, ka viņi turpinās piesārņot un iznīcināt par spīti notikumiem Japānā.

43 1 atbildēt

Izcils raksts!

22 1 atbildēt

Interesants fakts: abas atombumbas attīstīja tikai 1% no visa kodolpotenciāla, tad varam iedomāties kas notiktu ja cilvēks mācētu izmantot visus 100% no kodolgalviņu potenciāla.

9 0 atbildēt

Toreiz nebija interneta un Facebook. Iespēja, kādas valsts vadībai/militāristiem saniezēties uzraut gaisā citus, būs vienmēr. Taču tam nebūs tik liela sabiedrības piekrišana, kā tolaik. Daudz iespējamāk, ka ziepes sataisīs vietējā teroristu grupa, pabārstot radisoaktīvu drazu kaut kur lielpilsētā.

9 0 atbildēt

ļoti interesanti palasīt. paldies!

7 0 atbildēt

Mjā skumji , ja šādi pieiet. Pa to pelharboru jau klīst runa , ka izprovocēts karš ir un varēja to visu novērst. tai laikā bija radari, bet izdevīgi bija neko nedarīt. Katrs karš nes labu peļņu bankām. Diemžēl arī tagad pasaulē dara visu lai izraisītu karu Tuvajos austrumos. Indiju ar Pakstānu neizdevās sarīdīt. tagad pie arābiem ķērušies.

7 0 atbildēt

Visi kas saka ,ka japāņi bija miermīlīgi rekur valstis kuras pakļāva japāņi.

3.9 Japanese puppet states 3.9.1 Manchukuo (Manchuria) 3.9.2 Mengjiang (Inner Mongolia) 3.9.3 Reorganized National Government of China 3.9.4 Philippines (Second Republic) 3.9.5 India (Provisional Government of Free India) 3.9.6 Vietnam (Empire of Vietnam) 3.9.7 Cambodia 3.9.8 Laos 3.9.9 Burma (Ba Maw regime) 3.9.10 Montenegro 3.9.11 Albania 3.9.12 Monaco

Vēljoprojām liekas ,ka japāņi bija miermīlīgi un nebija pelnījuši smagu sakāvi pēc tā ko viņi izdarija ko ieņēma ?

[b]Japan entered WWII in order to gain control over East Asia and the Pacific. Before WWII, in the 30's, Japan had already invaded China in order to regain control of China. Japan was afraid of the United States' growing power in the region. In my opinion Japan realized that a war with the Untied States was their only hope for total control of East Asia.[/b] Below is a link that may help you. http://www.japan-guide.com/e/e2129.HTML http://www.visuallink.com

Read more: http://wiki.answers.com/Q/How_and_why_did_Japan_start_World_War_2#ixzz22FUF1wOS
6 0 atbildēt

Starp citu, vēlāk atklājās, ka tās pašas lidmašīnas piloti nebija zinājuši, ka tie ir kodolieroči, viņiem tika pateikts, ka parastas bumbas.

Bet, nu lielisks raksts, plus Tev par to, manuprāt mūsdienu jauniešiem būtu jāzina, kā toreiz viss notika un, ka kodolieroči nav joku lieta, bet gan, kā jau Tu teici, ka tie spēj iznīcināt mūs pašus.

5 0 atbildēt

Par šo tēmu ir diezgan labi ilustrējoša anime multene Hadashi no Gen, man šķiet, youtubē pa daļām noskatāma tās pilnā versija.

http://www.imdb.com/title/tt0085218/ http://youtu.be/BfJZ6nwxD38

Bet ja ir interese (un iztur nervi) uz tēmu paskatīties no mazliet realistiskāka skatu punkta, iesaku 1984 gada filmu Threads. http://www.imdb.com/title/tt0090163/

5 0 atbildēt

Šādus rakstus vajadzētu vairkāk. Nevis likt kaut kādus sūdus ar smieklīgām bildītēm piektdienas vakaram! + no manis!

5 0 atbildēt

retais labais raksts... zeel ka tik maz plusu.. acimredzot cilvekiem vaira patiik  skatiities uz mesliem neka kko kvalitatiivu...++

4 0 atbildēt
fun fact --> Amerikāņi savā literatūrā visur liek klāt, ka tās atombumbas nebija terorakts. lai gan terorakts ir pret civilajiem vērsts uzbrukums. Japāņu civilie galīgi nebija vainīgi. + no manis, bet pieraugi gramatiku turpmāk :-D
4 0 atbildēt

http://www.pcf.city.hiroshima.jp/virtual/VirtualMuseum_e/visit_e/subcon/img/sa141-2.jpg ; Šo bildi- ēnu uz akmens- visu, kas palicis pāri no cilvēka, es atceros vēl no pamatskolas laikiem.

4 0 atbildēt
Raksts pa pirmo emotion
3 0 atbildēt

Raksts tīri ok sagatavots, tomēr vēlētos iemest agrāk spokos lasītu vienu, manuprāt, daudz interesantāku rakstu, kur runā izdzīvojušie par piedzīvoto:

http://www.spoki.lv/soks/Ko-nozime-izdzivot-pec-atombumbas/177304

3 0 atbildēt

   Traki!Bet tagat lielvalstis baidās viena ar otru karot pateicoties šim ierocim,un maz ticams ,ka kaut kad sāksies 3.pasaules karš,ja nebūtu šitas "briesmonis" manu prāt pa šito laiku jau būtu 4 pasaules kari notikuši.++

3 0 atbildēt
Japāņi paši ir vainīgi. Nevajadzēja taisīt uzlidojumus Pērlharborai un citur!
7 4 atbildēt
« 1  2  3 »