local-stats-pixel fb-conv-api

Denacifikācija - kā tas bija19

376 0

Labais jautājums- kā no niknajiem fričiem,kuri izraisīja divus lielākos pagājuša gadsimta karus, iztaisīja galēji liberālus jēriņus?

Man viņš radās, kad pie mana vectēvoča- vecā leģionāra Anša beidzot varēja no Vācijas atbraukt ciemos karabiedrs Lotārs. Tā kā večuki bija visai sagrabējuši, tad Lotāram pavadoņos bija piekarināts mazdēls Kurts un Ansim savukārt- es. Vienu dienu mums programmā bija Majoru kultūras objektu apskate, kaut gan vecie zaldāti, protams, apskatīja tikai alus bāru, bet tā kārtīgi. Šiem viss skaisti un rozā, iet pa Jomas ielu un rauj vaļā Lilli Marlēnu. Nu labi, dzied un dzied, man vienalga, diena nočakarēta, jo man jau alu neviens nedeva...sāku skatīties uz Kurtu, Kurts bāls kā palags ar šausmām sejā rausta vecotēvu un cenšas kaut kā apklusināt, bet vecim viss vienalga, viņam labi. Viņam denacifikācijas programma, gūstā esot, laikam gāja garām. Kurta sencīši savukārt saņēma uz pilnu klapi.

Tālāk par to, kā īsti fričus dabūja līdz tadam bālam un raustīgam dvēseles stāvoklim, kurš rodas no domas par WW2 vien...

376 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Interesants raksts, bet nacisms vai vismaz stingrs nacionālisms no vāciešiem ārā nav dabūts un varbūt arī nemaz nevajag. Šobrīd vācieši ir izteikti nacionāla tauta, kas ne ausu galā neko negrib dzirdēt par to, kā klājas citām tautām viņu zemē. Pamēģini ar vācieti vācijā nerunāt vāciski, izņemot tūrisma objektos, protams. Kas valda Eiropu šobrīd, jūsuprāt? Kurā ir visaugstākais dzīves līmenis, no normāla izmēra valstīm? Kuru ražojumi vienmēr bijuši viskvalitatīvākie vai vieni no kvalitatīvakajiem pasaulē?

13 0 atbildēt

Pat negribu iedomāties, kāda gaisotne valdīja tādās publiskās bērēs, atrodoties milzu kvantuma atvērtu zārku ielokā. Viena cilvēka bēres jau izraisa baigu sajūtu.. 

11 0 atbildēt

Varētu kādu dienu jeņķiem tāpat likt apbedīt  Irākiešus un Afgāņus  un parādīt  kadrus no slepenajiem cietumiem. Diez kā pēctam viņi skatītos uz pasaules demokratizāciju

8 0 atbildēt

Labs raksts. Nebiju dzirdējis par šitādu štelli, tomēr tā līķu padarīšana vairāk atgādina atriebību, nevis denacifikāciju. Denacifikācija viņiem notika un, manuprāt, joprojām notiek skolu līmenī, kur viņiem potē iekšā, cik nacisms bija slikts. Un vācieši jau tāda tauta - ko viņiem autoritāte saka, tas ir neapšaubāmi gut und richtig.

6 0 atbildēt

Vectēvs bija leģionārs. 4 gadus pabija Sibīrijā, bet vienalga kolhozā esot lietojis nacistu sveicienu.

5 0 atbildēt

Maļači,pareizi izdarija.Staļina piekritēji to nepiezīvos,viņi to nepieļaus.Cik tipiski.

3 0 atbildēt

Nu bet pareizi, šmuce, ko pietaisi, aiz sevis ir jāsavāc.

2 0 atbildēt

Interesanti...  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

some creepy shit aint it

0 3 atbildēt

Un pareizi vien ir. Lai vācieši stāv pie ratiem par visiem tiem noziegumiem, ko divos pasaules karos pastrādājuši. Mums jau nu noteikti nav par ko viņus žēlot...

3 6 atbildēt