local-stats-pixel fb-conv-api

D-diena krāsās: Sabiedroto izcelšanās Normandijā iekrāsotās fotogrāfijās15

261 0

1944. g. 6. jūnijā aptuveni 156 000 Sabiedroto karavīru izcēlās Normandijas pludmalē. Tas bija sākums operācijai, kas noveda pie nacistiskās Vācijas sakaušanas 2. pasaules karā. Tā bija vēsturiski lielākā invāzija no jūras, tās rezultātā kādi 4400 karavīru zaudēja savas dzīvības. Bildēs var redzēt karavīrus, kas dodas Francijas pludmalēs zem pelēkajām debesīm.

Oriģinālās bildes ir iekrāsojis Rojstons Leonards, katras bildes iekrāsošana aizņēma 2 līdz 5 stundas.

"Laikam ejot es arvien vairāk iekrāsoju 2. pasaules kara bildes, kas ļauj jaunākajai paaudzei tās izjust nevis skatīties uz to kā kaut ko sen pagājušu" viņš stāsta, "Attēlos es redzu pasauli, kas ir sajukusi prātā un vīrieši un sievietes ir izrauti no savām dzīvēm, lai atšķetinātu šo haosu. 2. pasaules kars parāda cilvēku labako un sliktāko pusi. Mums tas ir jāredz un nedrīkst ļaut tam atkārtoties."

261 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

11. Man pēc Šērmana tanka vairāk izskatās

13. Nacisti gaidīja desantu citur maldinošas informācijas dēļ. D-diena būtu izgāzusies, ja nacisti zinātu īsto desanta vietu.

8 0 atbildēt

16. attēlā redzamais ar roku piedzenamais ģenerātors ir šika štelle, kad nekurienes vidū jāuzlādē tā paša rācijas baterija, mobilais telefons, pc, vai kas cits, kas funkcionē ar elektrības palīdzību! emotion Derētu iekļaut ZS un NBS standarta aprīkojumā.

3 0 atbildēt

Ļoti interesanti emotion  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Krāsas piedod reālismu!+++

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

A kur līķu kaudzes...??

0 0 atbildēt

"Tas bija sākums operācijai, kas noveda pie nacistiskās Vācijas sakaušanas 2. pasaules karā "

Šis uzpūstais apgalvojums droši ka ir rakstīts visās amerikāņu mācību grāmatās... emotion 

4 5 atbildēt
Šī operācija vairs neko neizšķīra. Austrumu frontē karš jau bija zaudēts. Vācieši bēga atpakaļ neskatoties. Nebūtu otras frontes, vāciešu atliekas krievi iedzītu Atlantijas okeānā. Un tad visa Eiropa būtu piederējusi Staļinam.
0 1 atbildēt